User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Eski Japon yada w124 Fikir Alışverişi

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Eski Japon yada w124 Fikir Alışverişi

Merhaba arkadaşlar;

***** artan sıfır araç fiyatları ve sıfırları takiben artan 2.el piyasasında insan biraz daha kafa yoruyor araç işinde.
    Düşünüyorum; B segmenti araçların 45.000 liradan başladığı şu zamanlarda ben küçük araçlara bu kadar para vermeyi doğru bulmuyorum.

Diyorum ki; 90 yıllarda üretilmiş kaliteli sorunsuzluklarını ıspatlamış bir accord cb7, bir mazda 626 yada Mercedes w124 belki w124 parça fiyatı olarak daha yüksek olabilir bilmiyorum.
    Şasesi oynanmamış, kasası düzgün, motoru orta seviyelerde yukarda bahsettiğim araçlardan alıp, mesela şansızlık olsu motor yaptırdık ortalama 2500-3500 arası olacak. Hadi alt takım, sağına solunada 1.500 lira harcasak totalde araç fiyatıyla beraber 20 bin lira gibi bir rakama denk gelir.

Karşılığında güçlü, donanımlı, lpg uyumlu, iç hacmi geniş, sorunsuz, bağımısız süpansiyon gibi özellikli ve kaliteli bir markaya sahip olmuş oluruz.
    işi al sat olmayan binici bir insan iyi bir yöntem olacağını düşünüyorum.
    Tek eksik olarak güvenlik zayıf olacaktır tabiki yeni araçlara göre.

Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    w124 ler 102 tip motorlar lpg ye hiç te müsait değiller,M111 motorlu olanlarda biraz düzgünleri 23 25 arası satılıyor.Accord dediğin araçlarda otomatik şanzıman alırsan vay senin haline 4000 en az şanzıman revizyonu yer,manuel düzgün bulsan alayı 400 bin 500 binlerde ama kadrana bak 160 bin 190 bin yazarlar
    mazda 626 lar gerçekten içlerinde en mantıklısı ama temiz düzgününü bulmak biraz sıkıntı , dış boya ve iç kozmetiğine harcıcağın parayla 20 bin rahat bulcak sana maliyeti ama burda şunu göz önünde bulundurmalısınki eğer eski araçları seviyorsan bu işe giriş yoksa değmez masraf edip binmeye çünkü sürekli bi eksiklikler olcak , nede olsa bahsettiğin araçlar 20-25 yaş aralığında olan araçlar aks ve yürüyen burç takımlarını komple elden geçirmen lzm bu üç model araçtada yoksa yeni yıl üretimli araçlarla kıyaslama yaptığında yolda sürüş esnasında bakımsızları pek keyif vermezler.
    Bende 1991 Honda Integra var yaptığım masraf yeri geldi 30 binleri buldu ama ne yaparsan yap aşk ile yap severek yap yoksa aracı satarken patlar elinde araca yaptığın masrafı satarken geri almayı bekleme,eski araçlarda böyle bir durum söz konusu.
    karar senin..

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1990 W124 300E kullanıcısıyım, 16 yıldır Mercedes'e biniyoruz, 6 yılda 3 adet W124 değiştirdik, W124 kasa efsanevi bir araba, ama parçaları diğer arabalara göre biraz pahalı, sorunsuzluk meselesi, arabanın temizliğine göre değişir, 95 model boyasız W124 üm vardı, fren hortumlarını rotillerini falan değiştirttirdim motor kulaklarını falan, 650 lira para harcamıştım ozaman, başka 1 krş masraf etmemiştim, arkadaşım W201 aldı, biraz hoyratça kullandı, 2000 i geçkin para harcadı fren merkezi, debriyaj merkezleri, baskı balatası, sunroof ayakları vs vs bi dünya harcadı, dahada adam olmadı. Bütçen 17-18 civarı ise, temizi biraz zor bulunur, iyi bir W124 90-93 arası 21-24 binlira, 94-95 makyajlınında iyi bişeyi 27-28 liradan aşağı yok.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Harcanacak rakamlar çok iyimser olmuş diyorum malesef. Değişmesi gerekli parçaları 2-3. kalitedekiler ile anca o rakamlara mal edilebilir.

En basiti metal yorgunluğu başlı başına yeter, bahsi geçen araçlar ortalama 20 yaşında sonuçta, km az da olsa özellikle yürür aksama sürekli yük biniyor dururken bile. Akslar, poryalar, bilyalar zamanla gidiyor.

İlk sahibiyiz aracın en basit örneği, 25 kasım 2005 te plazadan ben çıkarttım. 130 bin km de, durduk yere alternatör kasnağının bilyaları dağılmış mesela, içi dağıtılamıyor da. Servis fiyatı 350 TL kasnağın. Ki alternatörün içindeki bilyaları da yenilettim ben komple hazır sökmüşken dedik, dışarda yaptırdım 150 TL maliyeti oldu bana kasnakla beraber. Servise gitsem alternatör iç bilyaların yenilenmesi yok, nereden baksan 1500 TL kaçacaktı içeriye doğru.

Baktığın zaman bu araba normal periyodu 10 bin km iken, her 7-8 bin km de bir bakıma giren, hiçbir şeyi aksatılmayan, ben yokken babam tarafından kullanılan, tatillerde benim kullandığım araç. Yani bu bile 10 yaşını doldurduğu gibi bazı eskiyen hareketli parçalar ömrünü tamamlıyorsa "yaşlı" araba istediği kadar temiz olsun bile bile ladestir.

Tamam yeniler eskiler gibi dayanımı yüksek değil ama garanti kapsamı vb gibi mevzulardan ötürü bence ön planda.. Tabi dayanımın eskiler gibi olmamasının temel sebebi elektronikleşme fakat ben de elektronik oyuncak seviyorum biraz daha artık

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bu arada ikinci el araçta bence en ideal yıl aralığı 97-2005 aralığı. Gerekli tüm güvenlik donanımları neredeyse standart (abs, hava yast vb) . Yaşam alanı sağlamlığının yükseldiği yıllar ayrıca olası kaza durumunda (ort ncap testleri 4 yıldızlı) . Fazla elektronik içermeyen geneli mekanik ağırlıklı

GuNeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 yaşından büyük araç almayı düşünüyorsan bence japondan şaşma. civic olur accord olur corolla olur.son 5 senedir otomatik araçtan başkasına binmiyorum.92 oto. si ımda oldu accordumda. 95 corollamda hepsindende çok memnundum hiç bir sıkıntılarını görmedim.Normande almancıyım bende ama 20yaşından büyük alıcaksam japon.
    Okuma alışkanlığı
    olmayan toplumların
    ömrü lâklâkla geçer!

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne kadar bakımlı olsa da yaş önemsenmesi gereken bir mesele.Madem donanımlı bir araç arıyorsunuz,bence mk3 Mondeo,Skoda Octavia,Opel Omega,Seat Toledo gibi araçlar kovalayın derim.İç hacmi memnun eder hepsinde de.Söylediğiniz fiyata çok da uzak değil bu araçların fiyatları.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    60 bin yedirdim doymadı halen daha yiycem diyo
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alacağınız aracın durumuna göre çoğu şey değişir.Mercedes lpg ile çok uyumlu değilse ben hondadan yana kullanırım oyumu.Ama çok tatlı w124 ler var piyasada.Donanımlısıda donanımsızı da bence zevk verir insana.

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fsunnetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    w124 ler 102 tip motorlar lpg ye hiç te müsait değiller,M111 motorlu olanlarda biraz düzgünleri 23 25 arası satılıyor.Accord dediğin araçlarda otomatik şanzıman alırsan vay senin haline 4000 en az şanzıman revizyonu yer,manuel düzgün bulsan alayı 400 bin 500 binlerde ama kadrana bak 160 bin 190 bin yazarlar
    mazda 626 lar gerçekten içlerinde en mantıklısı ama temiz düzgününü bulmak biraz sıkıntı , dış boya ve iç kozmetiğine harcıcağın parayla 20 bin rahat bulcak sana maliyeti ama burda şunu göz önünde bulundurmalısınki eğer eski araçları seviyorsan bu işe giriş yoksa değmez masraf edip binmeye çünkü sürekli bi eksiklikler olcak , nede olsa bahsettiğin araçlar 20-25 yaş aralığında olan araçlar aks ve yürüyen burç takımlarını komple elden geçirmen lzm bu üç model araçtada yoksa yeni yıl üretimli araçlarla kıyaslama yaptığında yolda sürüş esnasında bakımsızları pek keyif vermezler.
    Bende 1991 Honda Integra var yaptığım masraf yeri geldi 30 binleri buldu ama ne yaparsan yap aşk ile yap severek yap yoksa aracı satarken patlar elinde araca yaptığın masrafı satarken geri almayı bekleme,eski araçlarda böyle bir durum söz konusu.
    karar senin..
    Valla hocam eski araçları seviyorum özellikle sadece mekanik olan araçları. Fakat sizin dediğiniz gibi olursa ekonomik olarak zorlanırım. Evdeki hesap çarşıya uymaz.
    Sizde tecrübelisiniz bu konularda bir kaç kere şansızlık yaşamıştınız yanılmıyorsam konularınızı hatırlıyorum
    Teşekkürler tavsiye için.
    Alıntı 300E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1990 W124 300E kullanıcısıyım, 16 yıldır Mercedes'e biniyoruz, 6 yılda 3 adet W124 değiştirdik, W124 kasa efsanevi bir araba, ama parçaları diğer arabalara göre biraz pahalı, sorunsuzluk meselesi, arabanın temizliğine göre değişir, 95 model boyasız W124 üm vardı, fren hortumlarını rotillerini falan değiştirttirdim motor kulaklarını falan, 650 lira para harcamıştım ozaman, başka 1 krş masraf etmemiştim, arkadaşım W201 aldı, biraz hoyratça kullandı, 2000 i geçkin para harcadı fren merkezi, debriyaj merkezleri, baskı balatası, sunroof ayakları vs vs bi dünya harcadı, dahada adam olmadı. Bütçen 17-18 civarı ise, temizi biraz zor bulunur, iyi bir W124 90-93 arası 21-24 binlira, 94-95 makyajlınında iyi bişeyi 27-28 liradan aşağı yok.
    w124 kalitesi tartışılmaz fakat söylediğiniz rakamlar bu yaştaki araçlar için fazla geliyor insana.
    Teşekkürler.
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Harcanacak rakamlar çok iyimser olmuş diyorum malesef. Değişmesi gerekli parçaları 2-3. kalitedekiler ile anca o rakamlara mal edilebilir.

En basiti metal yorgunluğu başlı başına yeter, bahsi geçen araçlar ortalama 20 yaşında sonuçta, km az da olsa özellikle yürür aksama sürekli yük biniyor dururken bile. Akslar, poryalar, bilyalar zamanla gidiyor.

İlk sahibiyiz aracın en basit örneği, 25 kasım 2005 te plazadan ben çıkarttım. 130 bin km de, durduk yere alternatör kasnağının bilyaları dağılmış mesela, içi dağıtılamıyor da. Servis fiyatı 350 TL kasnağın. Ki alternatörün içindeki bilyaları da yenilettim ben komple hazır sökmüşken dedik, dışarda yaptırdım 150 TL maliyeti oldu bana kasnakla beraber. Servise gitsem alternatör iç bilyaların yenilenmesi yok, nereden baksan 1500 TL kaçacaktı içeriye doğru.

Baktığın zaman bu araba normal periyodu 10 bin km iken, her 7-8 bin km de bir bakıma giren, hiçbir şeyi aksatılmayan, ben yokken babam tarafından kullanılan, tatillerde benim kullandığım araç. Yani bu bile 10 yaşını doldurduğu gibi bazı eskiyen hareketli parçalar ömrünü tamamlıyorsa "yaşlı" araba istediği kadar temiz olsun bile bile ladestir.

Tamam yeniler eskiler gibi dayanımı yüksek değil ama garanti kapsamı vb gibi mevzulardan ötürü bence ön planda.. Tabi dayanımın eskiler gibi olmamasının temel sebebi elektronikleşme fakat ben de elektronik oyuncak seviyorum biraz daha artık
    Anladım arkadaşım sağolasın.
    Alıntı GuNeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    20 yaşından büyük araç almayı düşünüyorsan bence japondan şaşma. civic olur accord olur corolla olur.son 5 senedir otomatik araçtan başkasına binmiyorum.92 oto. si ımda oldu accordumda. 95 corollamda hepsindende çok memnundum hiç bir sıkıntılarını görmedim.Normande almancıyım bende ama 20yaşından büyük alıcaksam japon.
    Teşekkürler.
    Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne kadar bakımlı olsa da yaş önemsenmesi gereken bir mesele.Madem donanımlı bir araç arıyorsunuz,bence mk3 Mondeo,Skoda Octavia,Opel Omega,Seat Toledo gibi araçlar kovalayın derim.İç hacmi memnun eder hepsinde de.Söylediğiniz fiyata çok da uzak değil bu araçların fiyatları.
    Tavsiye için sağolun. Omega biraz yorabilir ama diğerleri mantıklı.
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    60 bin yedirdim doymadı halen daha yiycem diyo
    Abi o nasıl bir oburdur öyle
    Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alacağınız aracın durumuna göre çoğu şey değişir.Mercedes lpg ile çok uyumlu değilse ben hondadan yana kullanırım oyumu.Ama çok tatlı w124 ler var piyasada.Donanımlısıda donanımsızı da bence zevk verir insana.
    Teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masrafını bilmem ama e34 5 serisi o yılların en güvenli araçlarından. manuel vites 5.25 keyifli olur.

fascination - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu piyasada w124 alınmaz
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir söz var hiç şaşmaz. ' Old is cool ' .

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzun zamandır araştırdığım ve kasa olarak beğendiğim cb3 accord aracımı iki ay önce aldım. ilk sahibinden stock şekilde aldım ve keyifle kullanıyorum. düşünen ve soran kişilere tevsiye ediyorum.

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. sahibinden binilmeden bana geçmişti. Sattığıma inanamıyorum, hayvan gibi pişmanım. Yenisini alsam bile kapımın önünde dursaydı keşke hep.

98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu da benim ihtiyar.

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah hocam senin araçta çok diri duruyor. Şuan ilanlarda 12.000km de bir araç var ama 32.000 TL istiyor
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bursadaki beyaz olan değil mi. uzun zamandır duruyor ilanda. o fiyata çok zor.

Alıntı emrekuzdere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah hocam senin araçta çok diri duruyor. Şuan ilanlarda 12.000km de bir araç var ama 32.000 TL istiyor

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200 e yakın araba değiştirmiş ve saydığın arabaların hepsine binmiş biri olarak sana tavsiyem w124 mercedes olucaktır.
    Tek kötü tarafı var oda 1 kez kullanınca başka bir araçtan zevk alamıyorsun.

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    200 e yakın araba değiştirmiş ve saydığın arabaların hepsine binmiş biri olarak sana tavsiyem w124 mercedes olucaktır.
    Tek kötü tarafı var oda 1 kez kullanınca başka bir araçtan zevk alamıyorsun.
    200 mü ???

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)