"Belli kesmin" aşşağılık türk insanı kompleksinden ego tatmininden başka birşey değil (türküm) bu zamana kadar bana boyle bir ceza gelmedi ama heran çomarin biri banada kitleyebilir
Printable View
"Belli kesmin" aşşağılık türk insanı kompleksinden ego tatmininden başka birşey değil (türküm) bu zamana kadar bana boyle bir ceza gelmedi ama heran çomarin biri banada kitleyebilir
5 sene önce tehlikeli şerit değiştirme diye yolladılar 1 ay sonra eve, ne fotoğraf var ne bişey sabahın saat 8'i yazdığı saatte. Canı sıkılan ya ceza yazar ya muayneden geçirmez vsvs belli standart herkese uygulanan bi düzen yok türkiyede, olmayacakta
Fahri trafik mufettisleri her maddeden ceza kesemiyorlar diye biliyorum. kesebildikleri cezalar kisitli. Yukaridaki cezalarin bazilarini polis kesmis olabilir.
Yurtdışında hakkı ile uygulanıyordur mutlaka ama memleketimizdeki insanın, olgunluk, farkındalık, dürüstlük, eşitlik profiline bakacak olursak bu oran %20-25 leri geçmez sanırım.
Fahri müfettişlerin kesebildiği cezalar aşağıdaki linkte mevcut ;
http://www.acibademsurucukursu.com/?...eler-nelerdir-
Tabi böyle sayıyoruz ediyoruz ama aslında uygulayan insanlar adaletli, kural dışı hareketleri tam analiz edebilecek insanlar olsa sadece onun bunun için yol kapatmaya gelip başka zaman görünmeyen değerli(!) polislerden daha iyi olur. Ama biz her zaman baştan kokuyoruz.
bana pcx ıle eskısehır yolunda sınyal vermeden sertı degıstırme dıye gonderdıler Fahrı mufettıs
ben kım oldugunu cok ıyı bılıyorum
cunku o trafıkte beklerken benım ılerlemem zoruna gıttı
ama o serefsız mufettıs hava 7-8 derece sıcak arabasında gıdekren ben o sogutta motor ıle gıdıyordum
evet +40 olunca bende başvuracağım trafikte öyle saçmalıklarla karşılaşıyorumki birinin bişey yapması lazım
yani aslında hepimizin kızdığı şeyler sis far şerit ihlali vs
ama biz yapınca bide üstüne ceza yiyince zorumuza gidiyor benimde gidiyor işin doğrusu
hele cezayı kesen "fahri müfettiş" olunca iyice gaza gelip bide üstüne sövüyoruz demi evet aynen sövüyoruz
ama hangimiz günü sıfır hatalı sürüşle kapatıyoruz hiçbirimiz ;)
Sonuçta devlet hepimizin yanına bi trafik polisi oturtsa ayda 20 saray yapacak para çıkar
O nedenle şöyle oldu böyle oldu vs demek yerine biraz çekidüzen şart ben dahil
şimdi fahri müfettişlerin kesebildiği cezalara baktım da ;
46/2-d Gidişe ayrılan sol şeridi sürekli işgal etmek
Sen sürekli solu tapula sonra makas yedin diye batsın sana. Olacak iş mi? Adalet mi? Değil