MMS: Hayatımda bir kere bile gönderme ihtiyacı duymadım. Iphone gibi gerçek interneti ve email olayını bitirmiş bir cihazda inan bana MMS gönderememenin eksikliğini hissetmiyorsun.
Bluetooth: Bu bir eksiklik evet ama 0.95 pound gibi bir rakam ödeyerek indirebildiğin birçok "application" bu eksikliği saniyeler içerisinde gideriyor. Free olanları da var, hiç para ödemeden de sahip olabilirsin.. Hepsini geç, Iphone'a özel bir dünya "Air Sharing" uygulaması ile wi-fi ya da beam uzerinden dosya paylaşımı çok daha kolay ve hızlı.. Ben free bir uygulama kullanıyorum, şahane çalışıyor, tüm telefonlardan ziyade bilgisayarlara ve hatta televizyona bile dosya gönderebiliyorsun. Bu kadar gelişmiş bir wi-fi özelliğin varken naapacaksın bluetooth'u? ;)
Stock bir Iphone'u I-Tunes ile kullanmak zorunda olman tamamen bir satış stratejisi, ama telefonu kullanmak için de en temiz ve en güvenli yol.. Lakin, yok arkadaş kimse beni kısıtlayamaz, ben telefonumu istediğim gibi hack ederim, canımın çektiği gibi kullanırım diyorsan da emin ol ki, hack edilmesi en kolay ve en düzgün olan cihaz yine I-phone... Ben yapmayı tercih etmiyorum ama "Jailbreak" denen olay çok basit ve çok sorunsuz... Yaptıktan sonra da internette bir dünya iphone uygulaması bedava artık sana... :)
HTC'ye ROM update oldukça zahmetli bir iş, ama iphone'a jailbreak çok daha kolay... Neticede temel çok daha sağlam.. ;)
Kamera: ? Bu bir PDA, fotoraf makinası değil... Çok iyi resim çeken bir N95-N96 çok güzel evet ( eşimde var, harika bir alet ), ama o da bir I-Phone değil...
Iphone'un nelere kadir olduğunu anlamak için kulaktan dolma bilgiler yerine lütfen apple sitesinden application'ları bir inceleyiniz derim... Çok basit bir örnek, dün evde birtakım duvarı delme, raf asma gibi faaliyetlerim vardı. Su terazisi yoktu, hemen bir su terazisi uygulaması indirdim ve iphone'u çok hassas bir su terazisi şeklinde kullanarak raflarımı duvara monte ettim... :D
Hangi kamera? Ne MMS'i beyler? :confused: