Forumda konusu var cozumu yok. Bosa yormayin kendinizi
Forumda konusu var cozumu yok. Bosa yormayin kendinizi
PC'yi resetledim. Tekrar açıldığında satın alma sayfası açıldı otomatik '1 dosyanı kurtar' gibi bir şey vardı tıkladım, dosyayı masaüstüne şifresiz şekilde kaydetti. 3 ay önce tüm dosyaların yedeğini mailime taslak olarak almıştım zaten. Pek bi kaybım olmadı sayılır.
İşletim sisteminiz güncel olsun ve mümkünse ücretli bir antivirüs programı kullanın. PC'deki dosyalarınızı belirli arayla yedeklemeyi ihmal etmeyin.
http://i.hizliresim.com/YkNRJZ.png
Örnek bir mail herhalde.
Bazı sürümlerde bu sorunun çözümü mevcut. Eğer cidden önemli ve kurtarılması gereken verileriniz mevcutsa Datagold firması birçok sürümünden dosyalarınızı kurtarabiliyor parası karşılığında. Eşim bugün telefonla görüşürken mailine gelen dosyayı açması sonucu (Avukat ve baya bir dosya mevcut ve hepsinin geri getirmemiz 1 ayımızı alacak) bütün dosyaları şifrelendi. Araştırdık ve sorunu bu şekilde çözebildik. Sistemleri de bu konuda baya iyi. Sitelerine şifrelenmiş 2 dosyanızı yüklüyorsunuz ve 15 dk içerisinde size sonuçla ilgili dönüş yapıyorlar. Bizim dosyaların %100 oranında kurtarılabileceğini belirttiler, ve 1 aylık zamana oranla cüzi bir rakam sundular. Kabul ettik ve netten bilgisayara bağlanıp dosyaları çözdüler ve virüsüde kaldırdılar. Bundan sonra önlem olarak yapılacak iş belli. Harici bir hdd ile gün sonunda bağlanıp dosyaları yedeklemek ve harici diski bilgisayara bağlı tutmamak. Buda bize ders olsun dedik... Bu anlamda başı sıkışan birisine yardımcı olması açısından buraya da yazmak istedim.