User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Mercedes w124 Lpg de patlatma sorununu yaşayan varmi?

41AF101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mercedes w124 Lpg de patlatma sorununu yaşayan varmi?

Iyi pazarlar, uzun suredir hevesim olan bir model w124. 2000 cc karburatorlu olup patlatmiyor diyende var, aldıgına lanet edende var.
    Benim heves ettigim ise 230 TE serisi. Bu motor sanırım yarı enjeksiyonlu gibi bir sistemmiş. Sirali sistem takılmıyor, karburatorlu sistem uyum sağlamiyor diyolar. Farkli bir forum sitesinde ise 230 TE lerde patlatma sorunu yok yazmış kullanicilar.
    Bazı ustalar kaputunu dahi acmam diyor, bazılari ateşleme sistemi yenilenip sabah ilk caliştirma ve akşam stop ederken benzinde olursa hiç sorun yaşamazsın diyor.

Özetle 230TE kullanmış , sorun yaşayan veya yaşamayanlar bilgilendirirse sevinirim.
    Genelde haftasonlari kullanacagim komple benzinde de binebilirim fakat bazen şehiriçi çok yol yaptigimdan lpg de sorunsuz olmasi benim için onemli.
    1978 Opel Manta & 1990 Opel Kadett GSİ

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıralı takılıyor.Benim w126 560 sel aracımda sıralı var şuan.Anarada Emre Tunalı yapıyor sıralı işini.Kullanıp memnun olan kişi sayısı baya fazla.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Blos lpg ara Mikser takılıp çözülüyor

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet bende corcorde me blos mikser almistim patlatma falan olmadi geyette performansli idi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel olarak tek nokta enjeksiyon sistemlerde lpg nin fazla emilimi sonucu yakilamayan LPG eksoz manaifoltunda karşılaştı sıcaklık la patlamaya sebebiyet verir buda sürücüde tedirğinliğe sebep olur. Dolayısıyla monifollta meydana gelen bu olay bazen aracın sisteminde zarar vermektedir.
    Mercrdes lerin tek nokta enj. w serilerinde yanılmıyorsam k-jetronik mekanik enjeksiyon sistemi mevcut ustte arkadaşlar inşa yazdığı gibi sıralı sistem tesisat ile blos mikser ile bu sorunu çözüp aracınız enjeksoyonluymus gibi sıralı sistem LPG kullanabilirsiniz. Bu sistemi yapan kişileri araştırıp kaliteli bir iş olursa bir daha böyle bir sknti çekeceğimizi dusunmemekle birlikte çok az miktarda olsa yakıt tasarrufu saglicanizi temenni ediyorum. Geçmiş olsun . iyi günler , iyi forumlar :9

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Patlatmayanına denk gelmedim hiç eğerki 111 motor 93 model ve sonrası değilse aracın malesef hepsi patlatır.Arkadaşlarında dediği gibi Blos lpg ara Mikser takıp sorunu çözebilirsin yada motor hava girişini koli bandı ile kapatıp gaz ayarını kıscan buda aracı ramplarda çok zayıf ve güçsüz bırakıyor ben 90 model w124 200E ile 4 kişi iken avcılar rampasını 4.viteste çıkamıyodum
    Eğerki aracına keyifle ve az performans kayıpsız binmek istiyorsan kesinlikle sıralı sisteme Blos lpg ara Mikser takıp geçiş yapmalısın yoksa arabadan soğursun benden söylemesi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)