User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
92 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Japonca Öğrenenler Buraya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu japonca İngilizceden daha mı kolay şimdi?
    Kardeşim Kore de yaşıyor ama o koreceden daha zor demişti Japonca için. Bu kadar kolaysa Japonca'ya saralım
    zorunu kolayını bilmiyorum korece ile kıyas yapamam ama maaş anlamında şöyle izah edeyim Japonyada bir tek yani tane domates sezonunda 3-4 usd sezon dışında 7usdye kadar çıkabiliyor, 1 karpuz 40-50 usd.

40m3 bir oda tokyoda yeri ve kalitesine göre 1200usdden başlar

orta kalitede kotlar birkaç yüz usd olabiliyor.

fiyatlar böyle olunca insanlar uçuk rakamlara çalışabiliyor, eğer direk japon firmasının japon kadrosunda çalışıyor ve Türkiyede yaşıyorsanız muhtemelen kalvaltı yapmaya first class uçuşla antepe katmer, öğlen first class uçuşla izmire kumru, akşama bodrum takılıyorsunuz demektir

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Memleketteki insanlar Türkçe konuşmaktan aciz o adamlar 12 yaşında gazeteyi okuyabiliyorsa bizim genel kitle ölmeye 5 dakika kala ancak okuyabilir diye düşünüyorum

Keşke herkes Türkçe öğrense. Ne kadar güzel olur
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

buristyle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orama goma burama go. Saygilar

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    naruto
    death note
    bleach

izleyerek inanın 8-10 kelime ben öğrendim

izlemek bile insanın aklında 3-5 bişey bırakyo,, bende severeim caponcayı ama vakit lazım heves lazım.. bu saatten sonra zor (inş diyelim)

Rıdvan

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lise yıllarındayken Japonca okumak çok istiyordum ama sonradan çevrenin baskısıyla İngilizce öğretmenliğini seçtim.Gerçi benim gazımla Japonca okuyan arkadaşım oldu.Şimdi bi firmanın call center'ında çalışıyor Ben de tek tük bir kaç kelime biliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Draniela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memleketteki insanlar Türkçe konuşmaktan aciz o adamlar 12 yaşında gazeteyi okuyabiliyorsa bizim genel kitle ölmeye 5 dakika kala ancak okuyabilir diye düşünüyorum

Keşke herkes Türkçe öğrense. Ne kadar güzel olur

üretim bandımızda , ürün gamımızda Forklift'de var hatta Tümosanında direk OEM üretisiyiz , geçen Temsa'ya gittik görüşmeye adam üniversite okumuş işide Forkliftler grubuyla ilgili formen ama PORTTİFFF diyor

hatta forkliften çok Portif diyen var piyasada.

bolca görüyoruz ilanlarda geçen ESLAYN A3 gördüm

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üretim bandımızda , ürün gamımızda Forklift'de var hatta Tümosanında direk OEM üretisiyiz , geçen Temsa'ya gittik görüşmeye adam üniversite okumuş işide Forkliftler grubuyla ilgili formen ama PORTTİFFF diyor

ahahahah al benden de o kadar
    Ya herkes portif diyor dedim ben malım herhalde forklift diyorum Üretim duruşlarını çıkarırken yazılara bakıyorum neler çıkıyor neler adam taşlamaya DAŞLAMA yazmış hepsinin fotolarını çekiyorum
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu japonca İngilizceden daha mı kolay şimdi?
    Kardeşim Kore de yaşıyor ama o koreceden daha zor demişti Japonca için. Bu kadar kolaysa Japonca'ya saralım
    Abi kesinlikle ve kesinlikle ingilizceden daha kolay, aynı dil ailesindeyiz bundan daha güzel ne olabilirki
    Kanji biraz çalışmayı gerektiriyor ama gerisi ciddi manada çok kolay.
    Kelime öğrenirken ilk başta biraz öğrenmeye başlayınca kelimelerin birbiri arasındaki ilişkilerini görüyorsunuz.
    Zaten geriside çorap söküğü gibi geliyor, mesela Hana-Çiçek Hanaya-Çiçekçi Hana aynı zamanda Burun anlamınada geliyor, Hon-Kitap Honya-Kitapçı bunun gibi birçok örnek var
    Birkaç tane örnek vereyim:
    -Hana-Çiçek,Burun Hanaya-Çiçekçi
    -Hon-Kitap Honya-Kitapçı
    -Anata-Sen Anatatachi-Siz
    -Watashi-Ben Watashitachi-Biz
    -Asa-Sabah, Gohan-Yemek Asagohan-Kahvaltı
    -Gemu-Oyun, Suru-Yapmak Gemu Wo Suru-Oyun Oynamak
    Bu şekilde çok kelime var.
    Ciddi manada çok kolay siz yeterki öğrenmek isteyin
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zorunu kolayını bilmiyorum korece ile kıyas yapamam ama maaş anlamında şöyle izah edeyim Japonyada bir tek yani tane domates sezonunda 3-4 usd sezon dışında 7usdye kadar çıkabiliyor, 1 karpuz 40-50 usd.

40m3 bir oda tokyoda yeri ve kalitesine göre 1200usdden başlar

orta kalitede kotlar birkaç yüz usd olabiliyor.

fiyatlar böyle olunca insanlar uçuk rakamlara çalışabiliyor, eğer direk japon firmasının japon kadrosunda çalışıyor ve Türkiyede yaşıyorsanız muhtemelen kalvaltı yapmaya first class uçuşla antepe katmer, öğlen first class uçuşla izmire kumru, akşama bodrum takılıyorsunuz demektir
    Maşallah
    Abi senle bir ara görüşmek istiyorum Temsa Tümosan vs için

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Abi o bir şey mi reach truck'a "iştirak" diyorlardı eski şirketimde

Nasıl içselleştirdiysek artık. Uzak doğulu kardeşler inanılmaz milliyetçi.

Burda Otokarda ve Toyota fab. çalışanlar kendi markalarından başka araç kullanmıyorlar.

Otokardaki koreliler Sonataya Toyotadakiler de camry ye falan biniyorlar.

Hani verin bi E serisi de binelim mantığı yok.

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Japon firmasında çalışıyorum. Genel müdürümde japon. şimdilik ingilizce anlaşıyoruz. bende öğrenme isteğindeyim. şirketimizde 2 haftadır eğitimler başladı. şimdilik firma içinde japon birisi veriyor ama bana vasat geldi. pek öğretici değil. bu nedenle belirtmiş olduğunuz internet sitesinden faydalanacağım. yıl sonunda işimle alaklı basit cümleleri kurmayı hedefliyorum
    burdan paylaşımlara devam edelim.

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japonca öğrenmem demek ülkeyi terketme sebebim. Durursam gondiklesinler kaçarım buralardan ait olduğum dünyaya giderim 2 göz odalı ev kocaman garaj yeter bana
    DR. OWL

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim arkadasim 1.5 senede iyi bir seviyeye geldi japoncada , ufak tefek ogrenilebilir.

Ama kimse yazıdan bahsetmemis hadi konustuk cat pat, o yazi nedir abi 3 kelime bisey yazicam diye oraya cin ali mi cizelim
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okulda 4 sene rusca gordum en cok onu ogrenemedigime yanarim cok pismanim ,
    Hocamiz elinden geleni yapti derse girmemiz icin 2 tane rus kizi bile getirdi ama yok abi olmayinca olmuyor
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ben initial D izlerken ciddi anlamda kafayı kırmıştım öğrenicem lan bu dili diye ama iş güç vs yüzünden öğrenemedim. Arabistan da çalışırken 3 ayda arapça öğrendim ama yazmayı öğrenemedim bi türlü. Ders aliim dedim vaktim olmadı vs. Dönünce de konuşmayınca unuttum.
    IN BOOST WE TRUST

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne zaman bir Japon görsem sataşırım. Samimiyim. Zaten samimi olarak sataşırım. Laf atarım Konbanwa, Jaa ne! falan. Bu güne kadar kötü bir tepki aldığım olmadı. Yaptığım kötü bir şey mi? Sanmıyorum. Kuvvetle muhtemel yabancısı olduğun bir ülkede, birilerinin senin dilinden sana iyi niyetli bir şeyler söylemesi kötü sayılmaz bence. Pek severim Japonları.

Anime izlemek Japonca öğrenme yolunda faydalı olabilir. Ural-Altay'da olmasından kelli cümle yapıları ve ek alışıyla bizim dilimize yakın oluşu Japonca'yı kolay öğrenilebilir kılacak ana etmenler. (İngilizce'den sonra öğrenilmeli). Lakin konuşmasından ziyade, yazması ayrı bir boyut gibi görünüyor. Kanji öğrenmeye hiç girmiyorum. : )
    Tüm bunların dışında da, kendi dilimizi etkin bir şekilde kullanabildiğimizi düşünmüyorum. Bu elbet başka bir dil öğrenme yolunda engel değil. Fakat başka dillere heves ederken, kendi dilimizi layığıyla kullanmamak-kullanamamak şimdilik bir sorun yaratmasa dahi, geleceğe dönük olarak yozlaşmaya giden yolun adımları olacaktır. Zira eskiden Türkçe bu şekilde mi konuşuluyordu? Günlük yaşantımızda kendimizi ifade ederken kullandığımız kelimeler ne kadar seçkin ve geniş yelpazede? Siz hiç, size söylenilene karşılık "aynen aynen" demiyor musunuz? : ) Demeyin.

Ayrıca "vasat" orta demektir. Kötü, orta altı, aşağı seviye, dandik anlamına gelmez.
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarın konumuza birkaç kelime eklemekle başlayabiliriz bence, günlük 10 kelime öğrensek sende 3650 kelime yapar
    En fazla 30 dakikamızı alır 10 kelime ezberlemek, haftada bir gramer konusu ve 70 kelime ezberleyebiliriz isterseniz.
    Hepimizin araba meraklısı olduğunu düşünürsek, konu işlerken kullandığımız örneklere arabayla ilgili bağdaştırmalar ekleyebiliriz.
    Bu sayede konuları ciddi manada uzun sürede aklımızda tutabiliriz
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yarın konumuza birkaç kelime eklemekle başlayabiliriz bence, günlük 10 kelime öğrensek sende 3650 kelime yapar
    En fazla 30 dakikamızı alır 10 kelime ezberlemek, haftada bir gramer konusu ve 70 kelime ezberleyebiliriz isterseniz.
    Hepimizin araba meraklısı olduğunu düşünürsek, konu işlerken kullandığımız örneklere arabayla ilgili bağdaştırmalar ekleyebiliriz.
    Bu sayede konuları ciddi manada uzun sürede aklımızda tutabiliriz
    kardeşim iyi güzel de günde 10 kelime öğrensek , 2 gün sonra ben o kelimeleri unuturum bu kadar kolay değil
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim iyi güzel de günde 10 kelime öğrensek , 2 gün sonra ben o kelimeleri unuturum bu kadar kolay değil
    Abi günlük ortalama 20-30 arası kelime ezberliyorum, çözümü kendim buldum sizede söyleyeyim
    Ezberlediğiniz kelimeleri aklınızda birşeylerle bağdaştırırsanız hiç unutmazsınız, örnek vereyim abi:
    Hako---Kutu anlamına gelir, Hakobu---Taşımak anlamına gelir.
    Benim aklımda direk olarak "Kutu Taşımak" olarak kaldı, hiç ama hiç unutmuyorum bu sayede
    Başka bir örnek daha vereyim isterseniz abi:
    Japoncada İro---Renk anlamına gelir, İroİro--- Çeşitli anlamına gelir.
    Benim aklıma direk olarak bu sözcük "Renk Renk Yani Çeşitli" olarak geliyor.
    İlk başta biraz komik gelebilir ama çok ciddi anlamda işe yarıyor.
    Önemli olan sizin o kelimeyi aklınızdaki "Türkçe" kelimelerle bağdaştırabilmeniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)