Ben son gelişimde THY + United Airlines yapmıştım Londra Heathrow aktarmalı. Aktarma yapınca ikisini de Star Alliance Member seçiyorum. 45dk aktarmam vardı ben zor yetiştim bavullar daha uçaktan inmemiştir bile.Neyse geldim valizler yok tabii, bir form doldurdum adres verdim 2 gün sonra eve arabayla getirdiler. Newark'a inmiştim ben. Bu valiz meselesi havayolu mu yoksa havaalanı yer hizmetlerinin gayretiyle mi daha alakalı onu bilmiyorum.
Lufthansa'dan memnunum ben fiyatları çok daha uygundu şimdiye kadar THY'ye göre, ayrıca Avrupa-TR arası koltuk mesafeleri daha rahattı THY'ye göre. Uzun mesafede ama THY +1 oluyor uçak içi eğlence sistemleri olsun, ikram kalitesi olsun.
Şimdi 19'unda tekrar gidiyorum en ucuz Ukrayna Havayolları ve Aeroloft(Rus) vardı ikisini de seçmedim tabi .öt korkusunaMecbur yine THY'ye döndük.
Edit: Yurtiçi uçuşlarda ama ayakta da giderim sorun yok, 1 saatte zaten inmesi kalkması bir oluyor.
Aslında havayolu hangi handling şirketi ile anlaşmışsa kayıp ve hasarı bagajlar o şirketin sorumluluğundadır ama
bilet havayolu şirketinden aldındığı için yer hizmetleri genelde aradan sıyrılır ve kanun karşısında havayolu yolcu ile karşı karşıya kalır.
Thy kendi handling şirketi TGS yi kurarak Türkiye'de hatta geçmiş yıllarda dünya çapında bagaj kayıplarını azaltmada
ciddi başarılar yakaladı ama genele bakıldığında Türkiye'de hala çok fazla bagaj kayboluyor ve hasar alıyor.
"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."
müşterilerime uzak doğu için AeroFlot'la ciddi bir satış yaptım, genellikle de geri dönüş alabileceğim insanlardı aradım problem yok dediler.
Hatta bir çoğu ikramlardan vs. memnundu.
Kayıp Bagaj için prosedür hava yolları dışında ama elinin yettiği bir yer.
Yer hizmetlerini yapan firma sorumlu kayıp bagaj/valiz işlerinden.
Ama dediğim gibi elleri gayet net yetebildiği nokta.
ABD için en uygun Air France/KLM çıkıyordu şu sıralaryaz sezonu boyunca gurbetçiler Amsterdam/Paris'in üzerinden tercih edeceği için aktarmalı fiyatlarına yansıyacak.
Saudia veya Emirates'e bakın, Arap zihniyeti her şey bol![]()
Hava yolu direkt sorumlu ama içlerinde yapılan sözleşme/anlaşmaya göre Hava Yolu yer hizmetleri yapan firmadan tahsil yoluna gidebilir vs. vs.
Yani Taşeron İnşaat Firmaları gibi.
Aslında her şeyden ana firma sorumlu, ama altında taahhüt firması var işi yapan.
Benzer ilişki açısından söyledim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)