Engelli birine bakmanın nekadar zor ve külfetli oldugundan haberiniz yok heralde sizinle konu sahibi arasındaki fark o.
Sizinde engelli kardeşiniz dedeniz vs olsaydı emin olun keşke engelli olmasaydıda arabayı normal fiyatından alsaydım dersiniz...
Printable View
Engelli birine bakmanın nekadar zor ve külfetli oldugundan haberiniz yok heralde sizinle konu sahibi arasındaki fark o.
Sizinde engelli kardeşiniz dedeniz vs olsaydı emin olun keşke engelli olmasaydıda arabayı normal fiyatından alsaydım dersiniz...
Ne bu aracı alınca babaannesini sokağa atıcakmışçasına tepkiler anlamadım ya :D
Mantıklı bi iş bence yapsın tabi ki. Hem ailenin istediği bir araç olur, hem ihtiyaçlar karşılanır hem yatırım yapmış olur gayet normal her şey :)
Bende aracımı kendi adıma engelli indirimiyle aldım,önce bütçeyi kesin belirleyin ki buna sigorta plaka vs de dahil edin sonra alamaya karar verdiğiniz araçları belirleyin, reel değerlerini 1,47 ye bölün size nekadar maal olacağını bulursunuz misal benim aracı bayii 119 binden satıyordu bayii indirimi ve kampanya indirimiyle 108 bine düştü onuda 1,47 böldük ve 73400 gibibi bir rakam çıktı plaka sigorta vs ile 76 bine bana geldi
Bravo valla :bravo::bravo::bravo:
İçimizde böyle bir durumu ''fırsat'' olarak nitelendiren ''fırsatçı'' adamlar gördüm ya, pes demekten başka bir söz bulamıyorum.
Gerçi siz nereden bileceksiniz, bu tür düşüncelere sahip insanların mantıklı hareket etmek, bir fırsatı değerlendirmek istemeleri sebebiyle, o heyet raporları insanlara bir süredir ne kadar zor veriliyor, gerçekten ihtiyacı olan ne kadar çok insan ihtiyaçları, gerçekten olması gereken oranlarda rapor alamadıkları için mağdur oluyor, hayatları mu mağduriyet nedeniyle ne kadar zor bir hal alıyor. Bu zihniyetteki arkadaşların tamamına teşekkür ediyorum, zaten hayatları zor olan bir kesim insanımızın hayatlarına zor olarak devam etmelerinde bir nebze de olsa katlıları oldukları için...
79 yasinda dedem ve 78 yasinda buyukannem var. Amasyada yasiyorlar ve ozellikle son 7-8 senedir her senemizin en az 2 3 ayi hastanelerde geciyor kosusturmacalarla. En yakinda aileden bende araba var diye genellikle ben cikiyorum gidiyorum bir durum oldugu zaman kiminle gitmem gerekiyorsa. Anneannemle dedem kendilerine bakacak durumdalar guc bela da olsa kesinlikle bakim, yardimci vs istemiyorlar durumlari o halde olmasina ragmen ikisi birlikte bir sekilde cekip ceviriyorlar evlerini ve kendilerini. Simdi boyle iyi seviyede bir durumda bile arabanin ne kadsr isr yaradigini yasamayan bilemez bundan daha kotu durumda olan kisiler icin ihtiyac bile degil zorunluluk resmen. Sosyal devletin kendi temin bile etmesi lazim araclari bu kisilere surekli hastaneye ve bakima ihtiyaci olan kisilere bunun kotuye kullanimini denetleyerek.
Ben bir gunde mesai saatlerinde ankara samsun merzifon samsun yaptigimi biliyorum aciliyetten. Bazen goruyorum insanlar 500 600kmyi o hasta insanlarla toplu tasimayla vs binbir cile cekerek katediyorlar. Aracim olmasa ve kriterlere uysam saniye beklemeden bu HAKTAN yararlanirdim. Millete sunu bari fazla gormeyin zaten hastasi veya bakima ihtiyac birileri olanlar yeterince zorluk cekiyorlar aksine durumlarini nasil kolaylastirabiliriz diye dusunmeliyiz.
Arkadaşlar bu konu çok acayip yerlere çekilmiş yok fırsatçılık yok sahtekarlık gibi. Evet konuyu açarken ilk önce başlıkta yanlış bir kelime kullandım sonra sağolsun admin arkadaşlardan rica ettik o kelimeyi düzeltti ve ben aracı hem yatırım olarak hemde babanemin çok acil bir ihtiyacı bir şeyi olursa diye kullanmak için kenarda da biraz param olduğu için devletin bize tanımış olduğu hakkı kullanmak istedim ama görüyorum ki bunu yanlış anlayıp başka yerlere çeken arkadaşlar var. Keşke babanem sağlıklı olsa kalkıp yürüyebilse de böyle bir hakkımda olmasın o kenardaki paramda. Saçma sapan yerlere lütfen konuyu çekmeyelim. Ayrıca ben bu konuyu açmaktaki amacım daha önce bu şekilde araç alanlardan bilgi almaktı ve düşündüğüm araçlardan hangisi alırsa daha iyi olurdu. Sonuçta para veriyoruz hem iyisini hemde kar edeceğimiz birşey olsun diye düşündüm yanlışmı düşünüyorum. Burda onca araç sahibi var onlardan hangisi bile bile zarar edeceği aracı alır (durumu çok iyi olanlar hariç)...
millet yurtdısından vergısız araba getırmek ıcın kırk takla atıyor hakkım var dıye onlara kımsenın bişi dediği yok. Arkadas hakkı olanı degerlendırmek ısteyınce, bu kadar fazla yüklenmek hiç mantıklı değil bence.
bu durumdan faydalanıyor diyenler kendilerinde ( Allah korusun) böyle bi durum/imkan olsa kullanmayacaklar mı ? Dinime küfreden Müslüman olsa...
Boyle bir durum olursa, engelli akrabamin en rahat edecegi sekilde bir arac alirim, en cok kar edecegim degil. Yani gidip f10, passat vs almak yerine passat variant-Caravalle-Vito vs. alirdim, tekerlekli sandalyesi, ilaci vs dusunerek
Devlet sana kar et diye bu firsati vermiyor, engelli kisiye daha rahat bir hayat sunabilesin diye veriyor.
Insanin fikri neyse zikri odur o yuzden boyle dusunmeniz normal.
Siz nerden bileceksiniz demişsiniz.Siz hiç 110 kiloluk insanı battaniyeye sarıp sırtınıza alıp 2 kişi 3 kat merdiven çıktınız mı ? Yada üzerinde yine 110 kiloluk biri olup tekerlekleri dönmeyen eski sedyeyi sürüye sürüye en az 10 ayrı doktorun odasına sırasıyla girip rapor için dolaştınız mı? benim ilk defa o gün yorgunluktan dizlerim titredi. Yada tüm bunları geçtim aynı doktorlardan siz 80 yaşında oturamayan kendi yemeğini yiyemeyen birinin raporu için 40 takla atarken gözünüzün önünde 30 yaşında genç topallıyarak doktorların kapısına gelip tam kapıda tekarlekli sandelyeye binip hiç ayağa kalkamıyomuş ve psikolojisi bozukmuş taklidi yaparak rapor aldı mı ? Lütfen bu ülkede hiç kimse fırsatçılıktan haktan hukuktan zihniyetten bahsetmesin.
fırsatçı kelimesini alındım ama sonradan dikkatli okuyunca tamda kestiremedim bu duruma karşı çıkanlara mı yoksa bu arabayı alanlara mı fırsatcı yazdınız kusura bakmayın tekrar
sıkıntılı bir durum . bana göre doğru değil, nedeni: açıkçası alınan aracın babanneye yarayacağını düşünmüyorum. evde işini gören araç vardır muhakkak, amca da babada vs. ama eğer gerçekten hasta için lazımsa ford transit cour. önerecektim..allah acil şifalar versin sağlık herşeyden önemli. aynı durum yaklaşık 2 yıldır bizimde başımızda ancak araç almak hic aklımıza gelmemişti.
Arkadaş en başında yazmış birikmişim var ve böyle bir imkan olduğu için de herkesin rızasını okeyini aldım demiş.okumuyo musunuz ? kaldı ki adam sevap mı günah mı diye sormuyor size.hastalığın durumunu biliyor musunda vito alırım,passat variant,caravelle alırım diyosun? passat variantın standart bir sedan araçtan farkı ne.afedersin de bagajamı bindirecek hastayı ? devlet babayı düşüneceğin mi tuttu bir anda.imkan varsa alır kardeşim helali hoş olsun güle güle de binsin.kâr ederim belki ev alırım diyor ilerdede. bu mu art niyet.
her hasta yada her engelli yatalak yürüyemez diye birşeymi var . ayrıca Allah korusun öyle olsada sw olunca nolacak, evin apartmanın kapısından veya kaldırımdan tek seferde zor gecemeyecek şeyi arabanın icine direkmi girecek yada uzunlamasına yatakla sedyeylemi sokucan iceriye ne alaka allaşkına bişeye yafta yapıştırmadan önce düşünün biraz ben 1.6 diyorum sen hala a6 sw diyorsun ordan
@onurc :Bravoo::icon_tup:
bazılarınız kafa tasında beyin yerine ne taşıyor çok merak ediyorum.
adama resmen dolandırıcı demişsiniz. sanki araba almak için engelli taklidi yapıyor.
allah kimseye vermesin. devlet böyle bir hak tanımış. ve bundan faydalanmakta tabi ki onun hakkı. ayrıca devlet bunun için gerekli önlemi de almış, size mi kaldı babannesini gezdirip gezdirmemesi ? işiniz gücünüz lüzumsuzluk.
ayrıca ckrc, sen fındık satışı yapıyorsun siteden, ilanların var. fatura kesiyor musun? vergi ödüyor musun? sana mı kaldı kim hırsız kim değil? sende vergi kaçıyorsun o zaman sende hırsızsın değil mi?
Ckrc isimli arkadaşım benim Allah göstermesinde seninde bu imkanı kullanacağın bir yakının engelli olsa acaba sen bu fırsatı kullanmazmısın. Bunun dolandırıcıklıkla sahtekarlıkla ne alakası var tabiki çoğunlukla aracı biz endimiz için kullanıcaz ama yeri geldimide babanemide arada evine gitmek istiyor oraya getirmek için yada hastaneye kontrollerine getirmek için kullanacaz. ne yapım şimdi alıp arabayıda kapının önünde yatırımmı. sen olsan bu durumdA (ALLAH GÖSTERMESİNDE YASATMASINDA BÖLE BİR DURUMU) ne yaparsın çok merak ediyorum ???
%95 engelli araba kullanamaz devlet neden onlara indirimli arac alma hakki veriyor diyen arkadaslarin umarim bir gun bir yakini felcli kalmaz.
O zaman gorursun tedaviye zaten ne kadar gidiyor, o kadar para tedaviye gidince araba almaya imkan kalmiyor.
Araba almayinca,ki toplu tasima zaten felcli icin secenek degil, o engelli insan nasil evde hapis kaliyor. Evde hapis kalinca hem fiziksel hem mental hastalik ile savasi nasil kaybediyor ve gozunuzun onunde eriyip gidiyor.
Herkesi yorum yapmadan once yaklasik 3 saniye dusunmeye davet ediyorum.
Bu arada dengesiz yorumlari gorunce konunun ana amacini unuttum ama scenic tarzi arabalar bakabilirsiniz hem babaanneniz de rahat eder.
Ben yeni Kadjar aldim o da olabilir. Hem senin yasina uygun imaji nedeni ile hem yine babaannenin de rahat edebilecegi bir arac. Panoramik tavan 1.5dci edc 100,000 normal fiyati.
Ne kadar saçma sapan insanlar var şu dünyada benim babamda felç geçirdi ben şimdi almayım mı ötvsiz araç? Başınıza gelince anlarsınız bu durumda ki insanların halini ancak. Tek birşey diyeceğim o at kafanızdan at gözlüklerinizi çıkartın agaaa!
Iste bahsettigim zihniyet farki bu.
Siz bu durumu engelli icin bir kazanc kapisi goruyorsunuz, ben engelli vatandas icin kolaylik icin saglanabilen hak olacagini dusunuyorum.
Engelli yakinima araba alicak olsam techturkeye konu acmam, engelli forumlarina acarim , konunun icerisinde de "hangisinden en cok kari ederim?" diye degil, "hangi arabayi alsam akrabam daha cok rahat eder" olurdu.
Neyse, siz her seyi para ile olctugunuz icin ortak payda da bulusamayacagiz.
Okudugunuzu anlamadiginiz icin, ben engelli kardesinizi itham etmedim, engelli akrabasinin hakkindan faydalanarak f30 alacak arkadasinizi itham ettim.
3 cumleyi okuyup anlamaktan acizsiniz, bir de OTV'ni vereyim gibi ortadogulu insan laflari ediyorsunuz.
31 yaşındayım, 31 yıldır engelliyim, ömrüm tedavim sebebiyle hastanelerde geçti. Memleketin en büyük engelli üzerine çalışan kamu yararına dernek olan sivil toplum kuruluşlarından birinde yöneticiyim. Ayrıca sağlık sektöründe çalışıyorum, kariyeri olan aktif bir görevim var. Hayal gücünü bir zorla bakalım, senin tecrübelerin benim tecrübelerimin, görmüş yaşamış olabileceğim durumların kaçta kaçı edebilir.
Ayrıca benim sözüm, devletin dezavantajlı kesime yönelik verdiği bu imkanı fırsat olarak görüp bundan nemalanmaya çalışan kişilere yönelik idi, sen fırsatçı mısın ki bu söze bu kadar alındın?
Her baktığım konuda inanılmaz bir gerginlik var forumda, biraz hoşgörü yahu. Yazacağım herşeyi başkaları yazmış zaten.
Bende 1.6 dizel volvo s60 , bmw 318i, yada mercedes a180 bakmanızı öneririm.
benimde gözünden engelli kuzenim var devlet ona indirimli gözlük veriyor bende bu durumdan yararlanıp gözlükçü dükkanı açmak istiyorum ticaret amaçlı hem önümüz yaz iyi para getirir. Bir başka yiğeniminde bir bacağını trafik kazasında kaybetti ayakkabı çiftlerinin bir tanesini kullanabiliyor diğer tekleri tertemiz acaba üst katınada ayakkabıcı mı açsam? hem kazandığım parayla bmw ve ya mercedes alırım rayban gözlük kowalski ayakkabı resim çekerim dükkanın önünde helal para sıkıntı yok biz 5 vakit namaz kılan adamız elimizden tespih hiç düşmedi çok şükür maşallah inşallah
bence bu konuyu kapatin gitsin iyi niyetle fikir almak uzere konuyu acan kardesimize ayip oluyor.
Admin arkadaştan ricam lütfen bu konuyu silsinler bazı insanlar iyice saçmalamaya başladı burda.. konu çok alakasız yerlere gitti.
Einstein'in bir sözü var "Aptallık aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir."
Sizin gibi Ortadoğu zihniyetinde ki insanlara tekrar tekrar anlatmak istemiyorum, herkesin kendi vicdanı, kendi hayatı.
Benim yazdıklarımdan ÖTV muafiyetine karşı güttüğüm bir art niyet çıkarabiliyorsanız; Truman Show karakteri gibi bir hayat geçirmişsinizdir.
Aksine çevrenizde olayları kontrol eden, düzenleyen birisi yoksa, bu yaşınıza kadar belgesellere konu olacak bir hayatta kalma hikayeniz var.
Tekrar tekrar yazdıklarımı iki basamaklı IQ Seviyesinde insanların yazdığı şekilde açıklamak "aptallık" olacak.
Nasıl anladıysanız, inandıysanız o şekilde devam edin.
Aramızda fırsatçılık ve verilen hak arasındaki farkı idrak edemeyenler var sanırım.
5 sene kadar bende yabancı vatandaşlığımdan ve devletin bize vermiş olduğu haktan dolayı ötv'siz araç kullandım, gidip kırk takla atıp tc vatandaşlığı olup gürcistan bulgaristan vs ülkelerden usülsüz şekilde, vekaleten araç getirip kullanmadım.
Sahtecilik yapıp kendine hak yaratmak fırsatçılıktır asıl. Devletin vatandaşına vermiş olduğu bu durumdan yararlanmak sonuna kadar haktır. Kimse o kişiye, kar etmek için araba alıyor diye bi itamda bulunmamalı. Sonuçta yakınını bu duruma kendisi bilerek sokmadı, ayrıca 1.6 motor sınırının olması da bu gibi suistimallerin önüne geçilmesi için.
Ha devletin vatandaşını afedersiniz bip'mesi de ayrı bir konu
arkadaşlar bir soru soracağım. dedem %100 engelli bundan dolayı amcam araba alıyor. sormak istediğim ise amcam bu arabayı alırken mahkeme falan uğraştı sanırım. devlet demiyormu bu adamın diğer çocuklarından onay alman gerekiyor diye ?
demiyor :)