virüs veriyor
Printable View
virüs veriyor
benim bildiğim ve duyduğum belki yalan yanlışda olabilir factoring tarzı ve icra takibi yapan bazı firmalar zaten yıllardır bu sistemdende ilerisini kullanıyormuş direk şahsın mal varlığı dökümüne kadar anne baba abi kardeş eşinin malına mülküne kadar görebiliyormuş.. ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem..
link atabilecek varmı sorgulama için ?
hırsızlara,dolandırıcılara gün dogdu şerefsizler burdan yol alır giderler demedi demeyin.
Seçmen kaydı olması çok mantıklı,çünkü ben o zaman askerdim ve benim kaydım yok çalınanlar arasında
Yasal yollardan zaten ulasiyoruz. Adam senet getiriyor uzerinde sadece vadesi borclu ad soyadi tc kimlik ve imzasi bulunuyor. Icra takibi yapmak icin mecbur senedi doldurtturuyorum e o zamanda mecburen alakali bi adres yazmamiz gerekiyor anlatabildim umarim.
Tutturdunuz bir etik ahlak gidiyor tamam biz avukatlar sahtekariz sizlerde sutten cikma ak kasik...
Bu arada yukarida bir arkadas yazmis factoringler vs daha ileri bi sistem kullaniyor diye oyle bi sistem yok adamlarin tapu dairelerinde emniyette bankalarda yedirdikleri kisiler oluyor veriyolar tcyi onlardan bilgi topluyolar. Yoksa bilgisayara tcyi gir butun sulalenin mali mulku dokulsun yok oyle bi dunya :)
Faktoring,leasing ve bankaların krediler departmanları kkb kayıtlarına ve merkez bankası istihbarat ekranından sorgulama yapabiliyor ama öyle mal mülk vs... göremez.
Atıyorum kredi başvursunda bulunan kişiler veya kurumların kayıtlarına ulaşılır ama eldeki verilerle(verilerden kastım doğru bilgi için tc no veya vergi kimlik no gereklidir,yoksa sadece isim soy isimle bir sürü kişi çıkar veya çıkabilir)
Sorgulama sonunda da kaç kredi kartı var,ödemeleri düzgün mü,gecikmeli mi,güncel risk durumu vs...bilgiler alınır.Kredi kartının tüm haneleri gözükmez vs...
Yani sadece ad soyad yazarak bişi elde edemez.
tabi şu durumda krediler departmanı çalışanları merak ettiği herkese bakabilir o ayrı:)))
Beyler bu arada 2009 dan beri olan şeyler bunlar, yeni bişey değil ki
https://thanksgiving.who.ec/
Baktım şimdi adresim yanlış çok şükür :)
Sonra hükümete sovunce aktroller delleniyor.
Bu nasıl bir rezilliktir.
2009 da çalındığını herkes biliyordu zaten ama bu sefer herkesin rahatlıkça erişebildiği bir platforma taşındı, 3 milyon kişi deniyordu 50 milyon çıktı.. haa tabi bu sadece bizim bildiğimiz kısım, üzerimize kayıtlı araçlar ve taşınmazlar, banka hesapları vb bilgilerin çalınmadığını nereden biliyoruz? ki onların da çalındığını telefon dolandırıcılarından rahatça anlayabiliriz... kim çaldı kim yayınladı bilemem, ama görüyorum ki iktidar bunu da hiç üzerine alınmadı, siyasi tarihe yeni bir olgu geldi, bundan sonra kim iktidara gelirse kendisine bir 'paralel yapı' yaratıp bütün suçu onun üzerine atabilir...
iktidarı ölümüne savunanların bile sesi çıkmıyor bu konuda hayırdır? üzerinize şirket kurulup yılda 10milyon fatura kesilmiş olsa suçu yine mi başkasında bulacaksınız?
Şöyle bir yazı var, hani kimlik bilgileri çalınsa ne olur ehe mehehe diye dolaşan sempatik arkadaşlar bir okusun
Kimlik bilgileri çalınan Erzurumlu çiftçi Köksal Hançer’e İstanbul’da kendi adına kurulan üç naylon şirket nedeniyle haciz üstüne haciz geldi. Hayatı altüst olan, sağlığı bozulan ve hastaneye giden çiftçi Köksal Hançer, tedavi edilmedi. Çünkü, sahte şirketler nedeniyle Bağkur sistemine kaydedilmişti, SGK’dan yararlanamıyordu.
*
Kimlik bilgileri çalınan Çorumlu Ünal Özügüzel, sosyal yardım almak için kaymakamlığa gitti, yabancı uyruklu bir kadınla evli olduğunu ve bir de çocuğu olduğunu öğrendi. Yabancı uyruklu kadından boşanmak için dava açan Ünal Özügüzel, İstanbul ve Antalya mahkemelerinde 70 ayrı dolandırıcılıktan yargılandığını öğrendi.
*
Kimlik bilgileri çalınan İstanbullu Ferruh Memiş, kendi adına 93 adet cep telefonu hattı çıkarıldığını öğrendi. Mahkemeye koşturan Ferruh Memiş, kendi adına telefon hattı çıkaranların, kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığını, dolandırılan vatandaşların da hattın sahibi olarak görülen Ferruh Memiş’e davalar açtığını öğrendi.
*
Kimlik bilgileri çalınan Manisalı Nuri Noyan, işe girmek için sabıka kaydı almaya gitti, Denizli’de hırsızlık suçundan üç ay hapis cezası aldığını öğrendi.
*
Kimlik bilgileri çalınan Diyarbakırlı Hüseyin Kaya, yedi sene içinde 162 defa yargılandı, 600’den fazla savcılık soruşturması geçirdi, 15 ayrı dosyadan suçsuz yere hapis yattı. İstanbul, Ankara, İzmir, Uşak, Konya ve Gaziantep’teki davalara gidip gelmekten işsiz kaldı.
*
Kimlik bilgileri çalınan Hataylı Ahmet Döner, hırsızlık, kaçakçılık ve sahte araç kiralamaktan sekiz defa ifadeye çağrıldı.
*
Kimlik bilgileri çalınan Kayserili Mustafa Yolcukaya’nın maaşına, kendi adına İzmir’de kurulan şirket nedeniyle haciz geldi.
*
Kimlik bilgileri çalınan Malatyalı zihinsel engelli Turabi Güzel’e, kendi adına açılan telefon hatları nedeniyle 30 bin liralık icra geldi. Turabi’ye ödenen engelli maaşı bloke edildi.
*
Kimlik bilgileri çalınan Konyalı Hüseyin Ceranoğlu, kendi adına kurulan üç hayali şirketten 51 milyon lira vergi borcu olduğunu öğrendi. Altı senedir mahkemede derdini anlatmaya çalışıyor.
*
Kimlik bilgileri çalınan Samsunlu Yusuf Kırman, muayene için hastaneye gidip nüfus cüzdanını verdiğinde, kendisinin Edirne Cezaevi’nde yatıyor olduğunu öğrendi! Derhal suç duyurusunda bulunan Yusuf Kırman, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Edirne’de insan ticareti yapmaktan yargılandığını öğrendi.
*
Kimlik bilgileri çalınan Ispartalı Mehmet Yüceer’e 40 bin liralık haciz geldi. Nedir bu diye kontrol ettirdi, kendisinin Antalya’da ikamet ediyor göründüğünü, bir bankadan kredi çektiğini öğrendi.
*
Uzatmayayım.
Binlerce var.
*
Hani 50 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgilerinin çalındığı ve internetten kabak gibi servis edildiği ortaya çıkınca, acaba bi sıkıntı olabilir mi diye merak ediyorsunuz ya… Endişe etmenize gerek yok!
Yılmaz Özdil
yılmaz ozdıl klasıklerı :)
Benim bilgilerimi de çalmışlar neğ olacak yaauw, adresimi isteselerdi zaten kendim verirdim diye saçma sapan bir cümle kuran kişiler ülke yönetiyor..
Çoğunluk da bunları destekliyor..
Vay halimize.. Saldım çayıra mevlam kayıra..
Ülkenin ulaştırma bakanı ve başbakanı bu skandalı tii'ye alıp espri ile karışık kaçamak cevapla sıyırmanın ve şirin görünmenin peşinde. Böyle moronar ülkede bakan ve başbakan! A...K bu sistemin!
Ben de facebookta şöyle bir gönderi gördüm, çalınan kimlik bilgileriyle neler yapılabileceği hakkında
https://www.facebook.com/kapanciogul...53776707439039
Bundan sonra YSK seçmen bilgilerini partilerle paylaşmayacak.
Bu çalınan kimlik bilgileride YSK'nın 2009 seçmen listesinden çalındı.
Gelecek seçimlerde siyasi partiler seçmen listesi ve oy dağılımını göremeyecek.
Düşündürücü.
direk şöyle verelim istersen Altug ;
https://twitter.com/aka_parantez?s=08
ben bütün şifrelerimi değiştirmekle başlıcam işe ,sonrasında bankalara dilekçe vericem beni görmeden kesinlikle ne bir kredi ne bir hesap açımı nede başka bir işlem yapmayın diye
İşin özü Allah yardımcımız olsun. Halimiz gerçekten içler acısı. Bu kadar sistem açığı bu kadar cahil insanla birleşirse olacağı buydu zaten. Birde adam proxy engelliyor siteye türkiyeden giriş olmasın diye :) Şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz
Bu 1.4gb dosyayi indiren varmi?
İlk günden bizim bir iş arkadaşımızı aradılar. 18 dk konuşup sigorta poliçesi yaptırmışınız şu kadar borcunuz var icraya verildiniz ödeme yapın gibi zırvalar söylemişler.
Aynı gün 2 kişiyi aynı bahaneyle tekrar aramışlar, hatta bir arkadaşın akrabası vermiş kart bilgilerini 700 çekmişler karttan.
Kimseye kart no - son kullanma tarihi ve cvc kodu vermemek lazım.
e devletten araç sorgulamada kapandı artık dolandırıcılıklar hardcore olacak
Yılmaz Özdil gayet güzel, bir "salak"ın bile rahatça anlayabileceği dilde yazmış. Gerçi "salak" olmak için bile bir beyin gerekiyor. Bunlara oy verenlerde o da yok.
Resmen tedirginlik içindeyken dün aklıma bir durum geldi. Umarım benim gibi şanslı arkadaşlar da aramızda boldur.
Bilgilerin güncellik tarihi ile 2014 arası Allah korudu.
2014te benim kimliğim arka kısmındaki bilgilerin büyük bir kısmı değilti. Elle tutulur tek durum bu malesef.
dün gece yapıkredi internet bankacılıgına gireyim dedim şifreyi kabul etmedi yeniden oluşturdum sanırım banka şifreleri kaldırdı yeniden oluşturma istedi
şu an bir sıkıntı yok
bi de böyle bişey var
http://i67.tinypic.com/23krcjk.jpg
geçen bir yerde okumuştum. sitelerde orada burada bilgilerimizi aramamız bir uyaran, paratoner etkisi gibi olabilirmiş. yani ismimizi bilgilerimizi aratmamız kötü niyetli kişilere kendimizi teyid etmemiz gibi olabilirmiş. o yüzden bu gibi yerlerde bilgilerimizi aramamamız gerektiği yazıyordu bu da farklı bir dipçe olsun.