bugün yapı kredi ile görüşürken görevliyi biri aradı.bilgilerini vermiş adam sanırım,görevli hemen müş.hiz. arayıp söyleyin iptal ettirin diyordu adama.
bu ara bu yöntem meşhur herhalde
Printable View
bugün yapı kredi ile görüşürken görevliyi biri aradı.bilgilerini vermiş adam sanırım,görevli hemen müş.hiz. arayıp söyleyin iptal ettirin diyordu adama.
bu ara bu yöntem meşhur herhalde
Ben sanal kart oluşturdum ve normal kartın mail order ını kapattım. Kara düzen ama etkili çözüm
Arkadaşlar böyle durumlarda "telefonu kapat ben arayayım size yazmasın" diyip ben geri arıyorum bankayı. 15-20 dk gidiyor aynı işlemi yaptırmak için oraya bağlan buraya bağlan ama en garantisi bu galiba. Tüm bilgilerimiz internette açık bir şekilde dolaşırken nasıl güvende olacağız onu bilmiyorum ama...
Programın ismini paylaşmayayım app store, google play gibi uygulama marketlerinde bile var bu tür uygulama. Sitede konusu bile var hatta. Ben forumda konusunu gördükten sonra programı yükleyip arkadaşımı şaka amaçlı hocanın numarasından aradım saat 5'e kadar tezi bitir masamda olsun dedim. Arkadaş benim olduğumu anlamasına rağmen 2 saat şoku atlatamamıştı.
İş bankası da beni aramış 1tl yatırın parayı çekemiyoruz diyor :D Yatırdım ısrarla aramaları sonucu. 1 tl için 6 defa arayan banka gibi banka dedim sonra :hahaha:
Çok geçmiş olsun tam zamanında farketmişsiniz. Bu aralar temassız özellikli kartlar ile de seyyar pos cihazlarıyla ilgili madurlar oluşmakta , elindeki seyyar pos cihazını kalabalık yerlerde yaklaştırıp 30tl ye kadar işlemleri çekiyolarmış. Bu temassız ozellikli kartları da iptal etmek gerekecek
Yakında takas sistemine geri döneceğiz galiba.
Bu replik geldi aklıma "s.kmeseler bari"
http://www.youtube.com/watch?v=PmQPT34_8MA&sns=em
yemem demiyorum ben de yiyebilirim o an.
ama şöyle de bişi var telimde kayıtlı olmayan numaraları açmadığım gibi
cevapsız çağrıya düştükten sonra hemen blackliste atıyorum ne mesaj geliyor bir daha ne arama.
dün bi kontrol edeyim dedim gene 500 ü geçmiş blacklist teki tel sayısı:)
ha bunların içinde gerçekten de banka olanlar veya cidden tanıdıklarım var mı onu da bilmiyorum tabi:)
benim bu yaptığım da ne derece doğru tartışılır tabi.Yani bankalarla sürekli çalışan biri olsam tabiki böyle bişi yapamam.
Bazen diyorum teknolojisi batsın bü dünyanın
cok tehlikeli gercekten, fark etmeniz cok iyi olmus,gecmis olsun. 444'lu numaralara bile en ufak bilgi vermemek gerekiyor...
Tum dunyada, tum bankalarin kartlarindaki ilk 6 rakam banka kodunu belirler. Garantinin tum mastercardlarindaki ilk 6 hane aynidir, visa da da ayni, maestrolarda da ayni. Diger tum bankalar icin dunyada bu boyledir. Sonraki ilk iki hane de genellikle kartin turunu belirliyor. Bunun bir standarti yok fakat bazi bankalar bunu yapiyor. İlk 6 hane bankaya ait kod, sonrasindaki iki hane platinium , bonus vb gibi olabiliyor. Kartinizin son 8 hanesi degerli olur bu sebeple. Genel bir bilgilendirme olsun. Para cektiginizde de, slipleri kiristirip atmamaniz yarariniza olacaktir. Son 4 haneniz de burada mevcut cunku.
Gecmis olsun, butur durumlarda siz kapatin ben arayacagim diyip subeyi kendimizin aramasi daha yerinde olacak gibi. Ne hallere geldik be..
aynısı bana oldu uyuyordum uyku sersemi açtım . arayan finansbank nosu idi . şu anda rusya üzerinden oyun aparası çekiyorlar dedi . müdahale etmemiz lazım deddiler . kart numarasını istediler . dedim sizde yok mu ? kapadım sonra
Finans uzun zamandır sevdiğim tek banka. Geçenlerde sanal karttan yuklu bir harcama yaptım 5dk sonra aksam saat 11,30 da aradı biri kısa ve öz bi konuşma oldu öyle sanki bankacıda değil sanki uzaktan bi arkadas gibi konuştuk.
Finansa bank tan aradıgını benımle gorusmek istedıgını soyledı, benım dedım sonra Ersin karttan su kadar kullanım oldu bilgin dahilindemi dedi, evet dedim tamam iyi akşamlar dedi kapattı.
Sonra bi kaç kontrol yaptım limiti tekrar ayarladım sıkıntı yok.
Dikkat etmek lazım
Kullandıkları teknik bu. Telefonda size bi fırsat kaçırıyomuşsun yada başına bir olay gelicek diye kısıtlı zamanda korkutup bilgileri çalıyorlar. Basit düşünün karttan işlem yapılmış parayı sizmi geri alcaksınız bankamı? :D Bu yüzden her arayanı küfür edip kapar oldum.
Vallahi taktik süpermiş, önce güven veriyor sonra da paşa gibi numarayı söylettiriyor.
Kadının aramasıda ses tonu vs etkileyebilir mantığı..
iyi ki düşmemişain hocam tufaya, geçmiş olsun.
dalgın değildin iyiki de ..
benıde aradılar bankadayım dedım yuzume kapattılar :D
Bu telefon dolandırıcılığında hep telefondaki bayan değilmi ?
50 milyon seçmen bilgileri havada uçuştuktan sonra bunun gibi daha neler türer Allah bilir... Geçmiş olsun, soğukkanlı davranıp son anda paçayı kurtarmışsınız.
http://www.r10.net/forum-disi-sikayetim-var/1586034-finansbank-ciddi-gunelik-acigi-dolandiricilik-ozenle-dikkat-basiniz-yanmasin.html
Aynı şekilde diğer konuyada yazmıştım. Hiçbir banka sizden kart bilgisi istemez, lütfen bu gibi durumlarda dikkatli olun vermeyin kart bilgilerinizi.
Nedense yukarıdaki link yanlış çıkıyor mesajıda düzenleyemiyorum.
http://www.r10.net/forum-disi-sikaye...-yanmasin.html