Gecmis olsun
Printable View
Gecmis olsun
Geçmiş olsun, Allah korusun ya kapıdan vursaydı? S*ktir edin, cana geleceğine mala gelsin.
Banada pert olmaz gibi geliyor
Öncelikle gecmiş olsun expertiz bürosunda çalışan kız
Arkadasım olduğu icin biliyorum araç bedelinin yüzde elli üstünde ise masraf pert öle başka turlu uzlasmani gerekir aradın değer kaybında göz önüne alarak.
Aracı alalım 3gün oldu demissinz eğer araç sıfır alındıysa km den dolayı pert ederler airbagler açılmış
3 airbag
2 emniyet kemeri
airbag beyni
tetikleyiciler
çamurluk
tampon
alt muhafaza
far
bunlar kesin değişecek parçalar
motor içinde darbe alan tarafta ne var tam bilmiyorum ama far radyatörlere zarar vermiş olabilir hava filtre kutusu yada rezinatör zarar görmüş olabilir vs.vs.
servis incik boncuk ne varsa yazacaktır "bence" pert ederler. kasko poliçenizde neler yazıyor ona da bakmak lazım arkadaşım ilk yılında focus ile kaza yaptı kasko direk yenisini verdi arabanın hiç uğraşmadı.
Abiler herkezden Allah cc razi olsun bizimde umudumuz pert edip yeni bir arac almak arac daha cuma gunu almistik gelisleri insallah aktaracagim ben zaten bu araca binmek istemem insallah pert olur ama olmamamasida muhttemel cana gelecegine mala geldi 2 amcam ve babam sukur almaya gidiyoruz suan Allah razi olssun iyki varsiniz
Şirketle anlaşıp perte çıkma gibi olay olmuyor mu sonuçta torpido değişecek komple bence perte gider torpido açılmadığı sürece ve mekanikte zarar olmazsa araç perte çıkmıyor opelimde yan airbagler açıldı 18 bin lira hasar oluştu satarkende çok zarar ettim yani sigorta şirketi görüşüp pert çıkmasını sağla bi şekilde geçmiş olsun ....
Araç şuan hangi toyotada ?
geçmiş olsun
3 gunluk arabada parca değişmezler deger kaybından dolayı perte cıkartır sıgortanız hasara takılmayın fazla
bursada typerın pert ediliş mevzunu hatırlayın :)
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
Allah razi olsun tafsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim
aracın fiyatının yarısının üzerinde masraf cıkarsa arac perte cıkar. Airbaglerden de dünya masraf cıkacagı icin perte ayırırlar diye düsünüyorum.
100 bin tl üzerinden alındıysa yaklaşık 65 ile 70 bin tl arası masraf olması gerekiyor pert için diğer türlü tamir. Geçmiş olsun
Tamamen poliçenize bağlı. Sıfır araç kaskosu; (varsa, her şirkette varmıdır bilmem) hasar oranı, poliçedeki araç değerinin %50'si değil daha düşük bir oran oluyor, yani örneğin %25 hasarla perte ayırabiliyor aracı.
Toyota'da da parça fiyatları çok uygun sayılmaz. Aracı çektiğiniz servise mutlaka gidin görüşün, nedir ne değildir ne fiyat çıkarmışlar bilin ki sigorta şirketinin eksperi geldiğinde kafasına estiği gibi davranamasın. Mesela kaputun da değişmesini talep edin, bu araba üç günlük ve burdan çıkınca sıfır gibi duracak düzeltme istemem diyin ve onarım verilen her parça ile ilgili bunu yapın bu sizin hakkınız.
Hem siz aracın üzerine olmazsanız, kimse başkası için uğraşmıyor ne yazık ki. O parça düzelir bunda birşey yok halledilir demelerine izin vermeyin hiçbir parçanın. Aracınızla mutlaka ilgilenin serviste herkesle görüşün çıkarılan listeyi kontrol edin.
Ufak bir miktar kalırsa pert olması için serviste de yardımcı olurlar çünkü toplanırken yine alttan birşeyler daha çıkar illa incik boncuk onları en azından baştan tespit ederler, işçiliği boyası zaten kendilerine kalmış. Hatta aracı aldığınız bayiye çektiyseniz biraz daha da ilgili davranabilirler.
Bence muhtemelen pert olur. Keyfe keder olmuş, üzücü ama cana gelmemiş en azından. Geçmiş olsun.
Kasko şirketine ben aracımın pert edilmesini istiyorum diyebilirsin.
Sıfır araba olduğundan belki pert etme durumları olabilir.
Ama bu kaza max 25 ~ 30.000 tl hasar çıkar diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun bir müddet sonra unutuyor insan ilk Zamanlar ağır gelse de . Bende golf 7 mi 71 E satmadım akşamında kırmızı ışıkta vurdular 64 E sattım ama pertlik durum yoktu bende .diyecrğim ilk başta uyuyamadım dünya başıma yıkıldı ama şimdi unuttum
Şöylr bir yol izleyebilirsin sigorta aracı hasarlı satar sende siortanın belirlediği onarım parasını elden alırsın
Bu durumda araç pert olmaz sende hem aracı satmış hem de zarar etmemeiş olursun
Bu durum için sigorta şirketi ile pazarlık et ve aracı mutlaka yetkili servise çek ve onarım bedelini şişirmeye çalış
Bu kasayı ilk kez kaza fotoğrafında gördüm, nasip.
Ben de bildiklerimi söyleyeyim. Çok basit hasarlar için perte çıkan araçlar olduğu gibi çok büyük hasarlar için perte çıkmayanlar da var. Benden daha tecrübeli bir arkadaşım şöyle açıklamıştı.
Aracın bedeli 40 tl, masrafı 15 tl ama piyasası (ya da yedek parçası) hızlı ve bu kazalı halini 30a satabiliyorsa perte çıkıyor. Yani kasko şirketine gideri 15 iken 10a düşüyorsa perte ayırıyorlar. Yani kaza yapan araç bir süre alıcısı çıksın diye bekleniyor, çıkmazsa yaptırılıyor. Toyota'nın memlekette alıcısı çok olduğu için ben oyumu perte ayrılırdan yana kullanıyorum.