Peugeot 406 3.0 V6'da bakabilirsin.
Printable View
Peugeot 406 3.0 V6'da bakabilirsin.
V6 nın uçak trübünü gibi kendine has güzel tatlı bir sesi vardır oda yeterli olur.
Bu daha iyi bence:
https://www.youtube.com/watch?v=6VHneEx5oHo
https://www.youtube.com/watch?v=6VHneEx5oHo
Yarışan araçlardaki motor farklı, 2.5 Mazda KL ZE' nin destroke edilmiş 2.0 versiyonu var bunlarda. Yol versiyonlarında da 2.5 Duratec var. O yıllardaki Ford grubunun V6 larını özetleyim kısaca:
Mazda V6:
1.8, 2.0 2.5 V6 lar var K8, KL DE ve 200 hp lik KL ZE gibi.
Ford Duratec V6:
Mazda'ya benzer ama farklı bir motordur. Mondeolarda 2.5 ve 3.0 versiyonları var. ST200 de 2.5 200 hp, ST220 de 3.0 226 hp. Amerika'da Contour ve Taurus gibi modellerde kullanıldı. Sonrasında Jaguar versiyonu çıktı 2.5 ve 3.0 olarak. Bunlarda S type ve X type da bulunuyor. Kapakları biraz farklı VVT mevcut.
V6 ların yanına 2 silindir daha eklenerek oluşturulan V8 versiyonu da var. Taurus SHO da bulunan V8 motor ve Yamaha V8 dediğimiz Volvo S80 ve XC90 da bulunan 4.4 V8 gibi. Son olarak da 2 Duratec motorun birleştirilmiş hali olan Aston Martin V12 var. DB9, DBS, V12 Vantage gibi arabalarda kullanılıyor. Bunların hepsi aynı dizayna sahiptir bazı parçaları ortaktır.
Yeni çıkan ve Mustang, Mazda CX 9, Ford EDGE gibi modellerde gördüğümüz 3.5, 3.7 ve 3.5 Ecoboost motorlar ise yukarıda saydığımız motorlardan farklıdır herhangi bir parçası uymaz.
Avrupalılar pek uğraşmaz ama Amerikada çok çeşitli modiifye parçası bulmak mümkündür. Contour SVT (Mondeo ST200) forumlarına bakılabilir.
alfa romeo 166 bakabilirsin
opelci olsak bile, alfa alınır diğerlerine bakılmaz bile(ama bütçe biraz az)https://www.youtube.com/watch?v=HXvQdrgDPis
Çok teşekkürler çok güzel bilgiler elinize sağlık:)
Nacizane fikrim tr sartlarinda vergiler cok yuksek ve v6 tipi motorlar en düşük 2.500cc ortalama
Size tavsiyem VQ20DE motor kodlu maximalardan dusunmenizde yarar var bu motor gtr motorunun babasi denebilir bir cok nissan formunda vq30 ve vq35 motorlara atmosferik veya asiri beslemeli setuplar var 2000cc hacim size yetecektir ilerleyen zamanlarda sc yada hybrit twin turbo ve standalone ile guzel sonuclar alinabilir
Aynen kardeşim benim aklıma geldi yazmadım nedeni ise motor iyi ama araç belki isteklere net karşılık vermeyebilir diye yazmadım. Olmuşken vq30 olsun o değilde 350zdeki vq35de ile makşimadaki vq30 arasında ne farklar vardı soner
blok filan aynıydı dimi strokerle vq35de performansı yakalanır mı şöyle temizinden 270 280hp filan :)
Bahsedilen otomobil bu galiba: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...01813648/detay
Çok bilgim yok hemen araştırıyorum, yol tutuş benim için cok önemli bu arabayla tek yapicagim sey virajda limit zorlamak. Yani soyle anlatiyim arabanin limiti benim limitimden yüksek olmali, ben arabanin ancak %90 lik kismina gelmem lazim %10 daha limiti olmali
Evet haklisin ama öğrenci olduğum için sürekli sanayide vakit geciremem, aldigim arabayi kolay kolay satmam yani en kötü ihtimalle kaza ayirir. Sağlamlık uzun ömür hepsi onemli
1 -156
2- Mondeo
3- Vectra suan siralama bu sekilde ama Mondeo nun yol tutusu iyiyse mekanik sağlamlık ile bi adim öne geçer
https://youtu.be/9lCQKn2Ptmg
Reklam filmi güzelmiş
Yol tutus olarak her kullanicinin farkli kullanis stili ve gaza yuklenisi var sana ne kadar övsemde seni bilmedigim icin iyi diyemem bu koru korune bel bağlayıp marka fanatikligi yapmak olur.
Ben zamaninda teknik verileri uzerinde cok durdum bir kerede orjinal lpg baglanmamis 160k km maxima kullandim yaklasik 1 sene once bmw kullanicilari az cok alti silindirin gücünü bilir bu makina biraz daha cabuk devirlendigini gördüm en azindan kendi bmw 520i ile kiyasliyor kendimce.
Viraj kabiliyeti ise arka yuruyeninde cok farkli yapilarda var o yuzden araba savurmasi zor internettede videolari var. Gozumdeki tek dezavantaji FWD oluşudur onun dışında aliminyum magnezyumla ve belirli oranda pirinc metallerinin dökülmesi ile meydana geliyor blok yani stroker da yapilabilir atmosferik olarak yuklenip itb yapilabiliyor yada farkli emme uygulamalari yapilabilir. Yada turbolanip veya supercharge uygulanabiliyor hersey tercoh meselesi
Hangisini alırsan al bir kere araçlar yaşlı ve bugüne kadar v6 olmasından ötürü piyasalarının da diğer modellerine nazaran düşük olması nedeniyle bir çok kişi "dur hele birde v6 tadına bakalım" modunda olduğu için, düşük fiyatlara alıp adam gibi ne bakım ne de parça kullanmadan çoğu telef oldu gitti. Yani araç alırsam sanayi'de uğraşmak istemiyorum kafasındaysan hiç bulaşma bence. Çok temiz düzgün birşey bulman lazım.
aynen temiz düzgünlerde normal pazarından rahat 5-10 bin tl pahalı oluyor.. hak ediyormu hakediyor oda başka.
neticede 5-10 fazla istiyor adam pazarından ama harcadığı masraf para parça işçilik bakım maliyetleri verdiği zaman..
o paranın iki üç mislidir..
Mevcut tercihler arasına 406 Coupe 3.0 V6 eklenebilir.
Alfanın V6 sına bulaşma da kalan hangisiyle sürünürsen sürün :)
omega beğenilmiyor ama şu linktekini görmeden karar vermemek lazım bence
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...75918581/detay
2.5 vectralar turşu en temizi linkteki
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...01139858/detay
Benim sıralamam mondeo vectra 156 şeklinde olurdu heralde. Mondeo yıllar geçsede kondüsyonu kolay kolay bozulmayacak gibi duruyor benim gözümde. Mondeo ve vectra önceliğin olmalı bence :)
opel vectra-omega bu araçları listeden çıkarın.
Yakıtı içiyorlar kim ne derse desin.
120-130 beygir zaten bunlar, birde üstüne 2500-3000cc alıpta başınıza bela almayın.
Yukarda bahsettiğim arabalar yürümüyorda, sizin yerinizde olsam heleki birde öğrenciyken böyle bir işe girişmezdim.
Açık konuşayım 13-14 litreden aşağı trafikte görmezsiniz, 1.6 120-130 beygir arabalar yanınızdan vızır vızır geçer bu sefer canınız sıkılır.
Bence macera aramayın.
salon tipi 4 kapı araçlar özellikle yüksek hacimse zaten kendini uzun yolda gösterir.. şehir içinde yüksek hacimli bir spor araç gibi verim alamassınız.. zaten o araç onun için tasarlanmamış..
benim fikrim en güzeli o rakamlara temiz oynanmamışıda bulunur primiera gt olur .
2.0 150 beygirlik motor parçası çok bulunur servisi ustası boldur. ikinci eli gene ağır olsada vardır. mtv si trafik sigortası falan ucuz olur.. manueldir .. üstündeki motorda yabana atılıcak bir motor değildir sr20de motor var.. aynı motor 200sx lerde infinit g20 lerde falan kullanıldı nxcouplerde kullanıldı motorda kendini kanıtlamış güzel sağlam bir motor..
onun dışında yanlış hatırlamıyorsam onlarda kayış falanda yoktu zincirliydi motor yani triger gibi büyük masraflarında olmaz.. donanımını hatıladığım recaro spor koltuklar ve gt lerde sunroof standarttı tahminim klima,abs,hız sabitleyici,airbag,yolbilgisayarı falanda vardır ..
Bana kalsa clio 2 rs filan alın derim 20 25 arasına bulunur herhalde
Düz yol, uzun yol sol şerit gazcisi değilsen neden bu v6 isteği? Özel seri bi araba olmadıkça 4 silindir ve 6 silindir arabanın yol tutuşu çok çok farklı olmaz. Gidip 3 litre araba alıp başına bela etme bence kardeşim ilk araban olacak. Güzel tutan daha ufak motorlu bi araba al, silindir sayısı ve tutuş alakasız. Primera gt köpek gibi yol tutar binince korkarsın bence senin araban o, net. Ha ama kullanısi bence çok zevksiz, vites aralıkları aşırı uzun, pedallar ve direksiyon aşırı sert. Amortisörler konforsuz... Bin gör bak derim.
5-10 fazla olsa tamamda, bence bu kadar değil. Ha tamam temiz olabilir ama tartışılır
Alfa Romeo 156 2.5 2.5 1999 Model 50.000 TL Sahibinden sat
Hop :) Mondeo bi tane LPG siz temizi var, Ford Mondeo 2.5 Ghia 2000 Model 21.000 TL Sahibinden sat o da bu . Acaba sey dusunuyorum alir almaz LPG yi soksem motorun eski verimini alabilir miyim? Lpgsiz ilandaki tursu olmus, jantlar hic hosuma gitmedi.
Evet tamamen olmasada katılıyorum lakin çocukluğum 2.0 136 bg Vectra (b) de geçti, Vectra benim icin ozel. Yakit konusunda İstanbul un berbat trafiğine girmiycek bu araba ya yüksek hizda viraj alicak yada otobanda yüksek hizda gidicek. Bu arabalari yoran zaten dur- kalk . Yakitini karşılayamayan biri olsam lpg yerine hic araba almam daha iyi.
2.0 bandina inersem primera gt, 156, Vectra, Mondeo, E34 520i, Focus derken isler karışıyor:) hayırlısı olsun inşallah
Yıllarca Vectra 2.5 kullanmış biri olarak motor aşırı ısınıyor alacaksan eğer bütün elektrik tesisatını, ateşlemesini ve sensörlerini sıfırlamayı göze al.
Yaşından itibaren aşırı ısınmasından ötürü elektrik tesisatı çok uğraştırıyor. Şanzımanı naziktir hızlı atmaya gelmez.
Haricinde keyiflidir. Uzun yolda epey rahattır.
Abii hiç gerek yok. V6 Laguna kadar nalet bi araba görmedim ben. Arkadaşımda vardı. Tamam donanım olarak baya yüklü, fiyat performans olarak güzel olabilir ama o nalet motor ve şanzumanı ha bire sorun veriyodu. Hiç bi *** yapmasan bile servise gidin uyarısı veren bi kadın sesi hep moral bozuyor... Direksiyon kutusu bilmem nesi ha bire sorun çıkartıyor. Aracı çogu kez hidrolikten yoksun sürüyodu arkadaş.
Valla forumdakilerde bilir vectra v6 13 yil filan kullanmisizdir,sanayide baya ugrasirsin anlayan usta filan derken sogursun. Yolda tutmaz ayrica alfayla filan kiyaslanmaz bile.
Bence 406 cup 3.0 de bakinmali..
Bizimde 2.0 GlsVectra (b) miz vardi, 2009 da cok komik bi fiyata sattik. Bugun temiz Vectra lar 20.000 üstü ( benzinli olanlari ) fiyatları abartılı
V6'dan vazgeçersen Primera GT, Octavia 1.8T v.s gibi araçlarda bakabilirsin.