Honda atağa kalktı durdurak bilmiyor artık motor 2.0 turbo olur bence
Printable View
Honda atağa kalktı durdurak bilmiyor artık motor 2.0 turbo olur bence
typer içinde 160 liradan kim alacak allasen diyenlerin typer sahiplerine akıttıkları salyaları yeni s2000 içinde akıttıklarını görür gibiyim
Abi bilmediğimden soruyorum CVT zaten sonsuz dişli oranına sahip değil mi performanslı kullanımda ecu motorun max. hp verdiği rpm'de sabitleyip verimli hızlanmayı sağlamıyor mu 8 ileri CVT nasıl oluyor ?
Yeri değil farkındayım çok merak ettim aydınlatana çok teşekkürler
Arkadan iter ve atmo gelmesse at çöpe :p
Eski kasanin aynisini,hic oynamadan cikarsin epey satar bence :D
z5 içinde 2018 diyolardı o fiyata gelirse 10 tane satabilceğini düşünmüyorum,bu arada 2009 s2000 alınır 90 bine :D
Fk2'deki makina gibi Turbo Charged olsa 2.0 Litre olsa yeterde artar bile :)
S2000 çıktığı yıllarda BMW litre başına 75hp üretiyordu 2lt sınıfında (E36 320i) , deli hızlı deli başarılı dedikleri arabalar 168hp-172hp üretirdi (306gti-RS)
standart bir 2lt 130hp civarı üretiği bu yıllarda 240hp ve 8500-9000devir, 6 vites, X şase, Kırmızı deri koltuk,üstü açılabilir, arkadan itiş , çift egsoz valla bence gerçekten zamanındaki en ütopik araçlardandı.
bugün bu radikal farkı yaratabilmek çok çok çok zor çünkü rakipler uyandı ve onlarda ilerledi ve acıkcası bence o ilerlenilen zamanda honda pekte aman aman ilerlemedi bu sebeble bence asla ama asla 90 sonlarında yakaladığı o muazzam ilgiyi,alakayı elde edemeyecektir diye düşünüyorum.
en azından benim kalbimde MK1 S2000 her daim o milleniumun FP olarak en muazzam araçlarından olcaktır.
Çok alengirli olur bu bence satmaz. Asi olması lazım, sade olması lazım, piç olması lazım ki peynir ekmek gibi satsın :D
gelecek nesile,çoluk çocuğunu zengin etmek isteyen 1er 2şer alıp garaja koysun.
Hedef MX-5 rekabeti olursa, turbo 1.6 250-280 HP bir motorla çıkar. Rekabeti ezer geçer.
Hedef 70nci yıl şenlensin, namımız yürüsün olursa; turbo 2 litre 310-340 HP bir motorla çıkar, alayını ezer geçer.
yeni nsx gibi turbo+elektrik gelme ihtimali yüksek bence. tabi nsx dedigimiz aracın Amerika başlangıcı bile 168bin $ olduğnu düşünürsek :)
nsxi kurcalamak isteyen olursa diyede iliştiriyim hatta linki : Acura NSX 2017 | Acura.com
2000cc 350hp turbo olsun,
arkadan itiş olsun,
yeni kasa tayyar kadar iyi yol tutsun ve dursun,
1200kg yi geçmesin,
fiyatı üzmesin, max 200 olsun,
tipi en kötü şu aşağıdakiler gibi olsun
AMİNNNNN :D
https://www.google.com.tr/url?sa=i&r...64244603973814
https://www.google.com.tr/url?sa=i&r...64244653127675
https://www.google.com.tr/url?sa=i&r...64244686008320
o mantık çerçevesinde honda 80 sonlarında dohc vtec 1.6 B17-B16yı çıkardığında çoktan hacim litre olayında piyasayı ezmişti.
burada bu örneği verirken fiyat performans anlamında karşılaştırmıştım bu araçları, S2000 m3 fiyatdan çok E36 320iye yakın bir fiyataydı hatta 320i cabrio eğer yanlış hatırlamıyorsam daha bile pahalıydı e36 M3 ile s2000 karşılaştırmak her anlamda çok daha yanlış bir kıyaslama olur o şüphesiz
Yine bir 500 sayfalık konu daha, takipteyim:icon_tup:
Koskoca Alman otomotiv mühendisliğini yapamadı olarak lanse etmek bence yanlış. Honda müşteriye göre araç yaptı bmw kendi klasmanına göre. Şimdi durum değişti. Firmalar utanmasa boyasını yapacak robotu bile müşteriye seçtirecek