User Tag List

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
99 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Düşmeyecek Piyasa

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anıl kardeşim doğru söylüyorsun.
    İlanlar ücretli olmalı 300 lira civarında olmalı ve en fazla 1 hafta ilanda kalmalı. Gerçek satıcı bak o zaman nasıl adam gibi fiyat çekiyor.

Bizler ne yapalım? Bizlerde de aslında çok suç yok.İnsanlar bir marka model belirliyor, arıyor da arıyor fakat bütçesine uygun istediği aracı bulamıyor fakat biliyorki 3 sene önce bu fiyatlarda değildi. Nolmuş? araç hem eskimiş hem pahalanmış. Bir süre dirense de bakıyor ki olacak gibi değil bu piyasadan aracı alıyor.
    Almamak için direnicez herhalde abi başka seçenek yok gibi . Mevcut elimizde olan araclarimizin bir sorunu yoksa satmayacagiz yeni araba arayışına girmeyeceğiz. Ne araba fiyati kadar vergi alanları sevindiricez ne de kolay yoldan insanları düdükleme yoluna girenleri.
    Ben de araba araştırıyorum ama bu konular düşündürüyor beni .
    imzasız..

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almamak için direnicez herhalde abi başka seçenek yok gibi . Mevcut elimizde olan araclarimizin bir sorunu yoksa satmayacagiz yeni araba arayışına girmeyeceğiz. Ne araba fiyati kadar vergi alanları sevindiricez ne de kolay yoldan insanları düdükleme yoluna girenleri.
    Ben de araba araştırıyorum ama bu konular düşündürüyor beni .
    Başkada birşey elden gelmiyor.
    Belki bir tane gelecek uygun fiyat düzgün araç ancak öyle alınır bu piyasada.
    O da zaten çevrenden denk gelir ilanlardan çok zor.

E21hamza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahibindn de zaten artık ücretsiz olarak senede 1 ilan verilebiliyor ve 1 ay süre ile yayında kalıyor sonrasında ücret alıyor.

Bu gibi yöntemlerle piyasanın düşeceğini sanmıyorum bana göre bu durumun sebebi sıfır arabaların fiyatının yüksek olması. Sıfır arabaların fiyatları düşük olsa kim gidip ikinci el aracı tercih etsin. Sıfır araç fiyatları düşmeden ki bu da doğrudan ötv ve döviz'e bağlı ikici el piyasasının düşmeyeceği kanaatindeyim.

camsemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Örneğin 2004 vectra C 1.6 comfort kasko değeri 26 bin lirayken sen 32 bin lira yazılan araca 30 bin olurmu dediğinde olmaz cevabıyla karşılaşıyorsun. Adamın malı altın adeta paranla araç alamıyorsun. bu yüzden ben son 1-2 senedir genelde güvendiğim esnaftan araç alıyorum ve kendimde yakın zamana kadar kurumsal 2. el firmasında çalışıyordum. ardından insanlar son 3-4 senedir sahibinden bağımlısı olup bu araç bu paraysa benim araba bu para triplerine girdi ve zeytinyağı gibi piyasayı galericiler yükselttiriyor diyerekte üste çıkıyor. Hiç bir galeri bıçağının kesmediği araca saçma sapan para verip almıyor ve son 5-6 aydır ben bu piyasada bu araçların çoğunun satmadığını düşünüyorum. Hergün 30 liralık araca 34 yazan çok akıllı araç sahipleri patır patır arayan olmadıkca aracların fiyatlarını düşürüyor. belli bir piyasa fiyatına inince araç otomatik olarak zaten satıyor talep var. 1-2 seneye kadar araçların fiyatlarının sabitleneceği düşüncesindeyim ama düşermi bilmiyorum.

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel bi araba almak düşünüyordum civic ep2 almaya karar verdim 25 liraya yok yani 50-60 liralık araba şu devirde alınmaz en azından 25 liralık araba alak ki piyasa düşse değer kaybedersek az kaybetsin.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

CGTY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ötv düşmediği sürece piyasa bu berbat halden kurtulamayacak
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet olası sokak yarışçıları...
    dekagrup.sahibinden.com

instagram.com/cagataycora

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasa aslında Doğuş yüzünden bu hale geldi.

Doğuşun her tür modele süre biçmesi sonucu sahibinden.com çakalları türedi. Sonrasında bu iş tüm markalara yayıldı.

Ha bir de yay presleyip jant koyup, arkadaş çevresinden pohpohlanan tipler mevcut. Etraftaki bütün veletler galerici oldu başımıza...
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasanın bu şekilde olmasının bence 2 ana sebebi var;
    1i ÖTV ki kim gelirse gelsin bu soyguna dur diyeceğini düşünmüyorum.
    2.si DÖVİZ KURları, onlarında en az 3-5 yıl içinde düşeceğini zannetmiyorum. Hatta önümüzdeki zamanlarda kurların 4e kadar yükseleceğini düşünüyorum.

Kısacası düşmeyi bırakın yükselmesin yeter diye düşünüyorum.
    MR.EVO53

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden 0 araba almak zarara girmek diye bakardım artık nasılsa 3-5 sene sonra aldığında. Pahalıya satıyorsun dite 0 araba aldım.
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tylan ne kadar haklı bir gerekçe gösterse bile yukarıda söylediklerimizin sebepleri arasına girdi
    imzasız..

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla öyle ama perşembe günü 145.000 e honda crv aldım geçen sene bu araba 126.000 tl di 2009 da ötv indirimiyle 35,000 e dizel corolla almıştım 2014 e 45 e sattım şu an aynı model donanım benzinlisini kız arkadasımın babası 45.000 e aldı daha bugün el sıkıstılar
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskiden 0 araba almak zarara girmek diye bakardım artık nasılsa 3-5 sene sonra aldığında. Pahalıya satıyorsun dite 0 araba aldım.
    Getiri açısından bakarsan gene zarardasın aslında. Aynı paraya ev ya da işyeri alsaydın bugün ne kadar ederdi ona bakmak lazım.

Yukarıda darkmoon abimizin açıkladığı gibi çoğu kişi için kiralama daha cazip. Masrafını arttırıp kdv'den düşmek kadar güzeli yok valla. Şu anda şartlar müsait değil. İlk fırsatta ben de o sisteme geçmeyi planlıyorum.

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar ötv 2. planda bence.güvenlikçisinden berberine öğretmeninden çavuşuna kadar uşak , bahçıvan şöför herkes al satçı olduğu için piyasa bu halde.1 aracın kac kere ekmeği yenir ?.piyasa, yeterli sabrı / vakti olmayana ve hatasız takıntısı olana cidden yüksek.fakat bi kac model de karar verip ufak tefek kusuru görmezden gelirseniz alınacak araç çıkıyor binicisinden, birazda şans işi sabır işi..
    MKIV TDI

Mesut-RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al-satçılar da sıvıyor tüm bu yazılanların üstüne.63-64 bin için pazarlık yaptığım aracın sahibi ben kararsız kalınca sıfır araba için takasa verdi aracını Mercedes Mengerler'e, onlar da 61 bin liradan ilan açtı yetişemedim.Ertesi gün 67'den biri ilan açtı, onun sattığı vatandaş şu an 71'den ilana koydu arabayı.Adamlar ekonomiye can verdiler baya
    It is better to travel well than to arrive.

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mesut-RR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Al-satçýlar da sývýyor tüm bu yazýlanlarýn üstüne.63-64 bin için pazarlýk yaptýðým aracýn sahibi ben kararsýz kalýnca sýfýr araba için takasa verdi aracýný Mercedes Mengerler'e, onlar da 61 bin liradan ilan açtý yetiþemedim.Ertesi gün 67'den biri ilan açtý, onun sattýðý vatandaþ þu an 71'den ilana koydu arabayý.Adamlar ekonomiye can verdiler baya
    Hizmetçi uşağa, uşak aşçıya, aşçı bahçıvana sonra hepsi bahçıvana hikayesine dönmüş. Bu ne arkadaş.

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    filo kiralama şirketleri zaten kiralamadan çıkan araçları 2-3 yıl sonra piyasaya satıp model yılını yenileniyor bu ihaleleri takip eden galericilerde alım güçlerine göre farklı adetlerde alım yapıp bunları diğer esnaflara verip piyasayı çevirmiş oluyor böylece al-sat süreci devam ediyor. üst segment ve supersport araç alıcak normal segment araçlarda genelde şirket üzerine leasingle alınıyor zaten iş makinalarında olduğu gibi.

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üst segment ve supersport araç alıcak firma sahipleride kiralama yerine şirket üzerine leasingle alıyor zaten iş makinalarında olduğu gibi

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 -) Kredi kullanimi ve kredi karti olayina devlet duzenleme getirmeli

2-) Devlet adam gibi vergisinin pesine dusmeli. Baba-anne-es-kardes-elti-gorumce-bacanak alsatcilarini ceteye sokacaksin , yakaladin mi oyle bir yaptirim uygulayacaksin ki ekmek ustu ekmek yemeye tovbe ettireceksin.

Bu piyasanin sismesinin 2 buyuk problemi bunlar. Kredi sistemine duzenleme getirse devlet , dogusta o aylarca suren kuyruklar olmayacagina eminim.
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi kiralama işi bence bize tutmaz.
    Neden dersen 1 sene araç kiraladın, sonra geri verdin. Elinde bir mal yok. İstediğin zaman paraya çevireceğin birşey yok havaya para vermiş gibi.
    Bu fiyatlardan olmaz. Dediğin gibi çok daha uygun paketler hazırlanmalı.

Mantıklı fiyatlar olsa hiçte saçma degil araca yaptigin masraf sıfır. Kendi aracın olsa sigorta vergi muayne bakim masraf bunlar hep . Yillik kiralamanin fiyatini bilmiyorum ama bi araca nerden baksan sigorta 1 lira vergi 1 lira bakim 1 lira desen yillik en kötü aracina gore 3-4 bin arasi para gider bunlara para vermek yerine kiralik arabaya biniyosun sacma degil bence

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)