90lı yıllların corollası ile şu anki corollayı aynı görmek bence yaptığınız en büyük hata.
Şu anki corolla ne kaliteli, ne konforlu ne de güzel bir görüntüye sahip bence. Öylesine pazarda biz de olalım diye yapılmış bir otomobil.
90lı yıllların corollası ile şu anki corollayı aynı görmek bence yaptığınız en büyük hata.
Şu anki corolla ne kaliteli, ne konforlu ne de güzel bir görüntüye sahip bence. Öylesine pazarda biz de olalım diye yapılmış bir otomobil.
https://www.youtube.com/watch?v=IWzAEPZ760k
sadece bir örnek. corollanın savunulacak bir yerini göremiyorum ben.
Motor? ya atmosferik ya da turbo dizel güç fakiri, Şanzıman? cvt veya yarı otomatik, Malzeme? videoda belli.
Aslında bu algı operasyonu olarak bahsettiğiniz şeyin yanındaki en büyük etmeni unutmuşsunuz. 1961-1975 yıllarında almanya göçü başlamış ve 550 bin kadar türk almanya için çalışmaya gitmişti.Darbe zamanı ve sonrası bu sayı Milyon oldu ve artmaya devam etti. Almanyadan ülkesine ziyarete,tatile,bayrama vs gidip gelen türklerin buraya getirdikleri hediyeler bile ürün gamı dar ve kalite olarak onlara kıyasla çok düşük olan türk piyasası ve insanı için çok büyük bir algı yarattı. Almanyadan gelen bir tükenmez kalemin bile aşırı ilgi gördüğü o yıllarda alman araçlarının extra ilgi görmesi ve fanatiklik seviyesinde savunulması bence çok normal.
Valla çok basit bir örnek veriyim, dün ablamın lastiği janta kadar inmiş yolda kalmış.
Hemen bastım gittim, bagajdan hava kompresörünü çıkardım lastiğini şişirdim.
Adam düşünmüş bagaja hava kompresörü ve lastik tamir kiti koymuş, benim için en kral mühendislik budur.
Zehirlendik ulan :(
Ne konuydu bee sabahtan beri oku oku bitmedi ama mesaiyi bitirdi iyi geldi:)
Herkes bütçesine göre hareket etsin zaten ötv kdv bir araba parası kadar giriyor cüzdanımızdan içeri. Maddiyata ve kullanış amacınıza en uygun arabayı seçmeli insan.
Her arabanın artısı eksisi muhakkak vardır. Mesela ben 93 model civic si kullanıyorum benim gözümde en iyi araç odur(Şimdilik). Herşeyi dört dörtlük mü tabikide hayır yalıtımı sıfır, frenleri güven vermez ama motoru mekaniği keyif verir içine oturduğunuzda yaşam alanı geniştir şekil yapıcam derken camları küçültmemişlerdir. Tercih meselesidir. Algı operasyonu işine bişey diyemem ama reklam sektörü çok büyük bir pazar ve elbet bazı firmalar iteklenecektir.
çok iyi bir şanzımancının dükkanında oturuyorum, 400k daki civic si a şanzıman yaptıryorum, oda aksı cıkmış biz şanzıman dedik gelmişken yapılsın dedik:)
dedim dsg, aman aman sakın dedi.
japon iyidir dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok dedi.
işin aslı almana bakarım ama japon alırım, fransız falan cok sorun yaşadık kapıya bir daha sokarmıyım bilmem.
iki kişi düşünelim yaz tatiline gidicek, a3 veya golf polo dsg olan, diğeri civic.
dsg acaba sorun yaşarmıyım yolda bırakırmı diye düşünür ama civic direk devam, kafada sorun olmaz.
almanla keyifli ve yormayacak bi yolculuk yapar hemde az yakar, civic hem cok yakar hem o kadar rahat gidemez, buda su götürmez bi gerçek.
teknolojileri, konforları kesinlikle tartışılmaz ama banttan cıkan 1000 km deki polo'yada yağ yakıyor diye sandık motor konulması, 10000 km deki dsg nin sorun cıkarması bence büyük sorun
Tamam japonlar daha sorunsuz anlarimda Allah askina birakin su dsg nin yolda birakmasindan korkan insanlar oldugunu dusunmeyi:)
Siz dsg ile yola gidecek bir insanin "yolda kalirmiyim acaba" diye dusundugune gercekten inanabiliyormusunuz?
Dsg yolda birakmaz birakana kadar sizi defalarca anlayacaginiz sekilde tepki verir hoplatir ziplatir vites kacirir kavrama gider mekatronik sapitir boyle binlerce km gider sonunda inat edersen evet birakir.
Dsg sorunsuz bir sanziman mi hayir.
Onceden de soylemistim yari otomatik sacma bir sanziman alacagima (en az dsg kadar sorunlular) 4 ileri tam otomatik alacagima, uzaya cikiyor hissi yasatan cvt alacagima gene dsg alirim.
5 seneye kadar iyi niyeti de var bozulursa bozulsun, ki suan cok gelistirdiler eskisi gibi arizalar yasanmamakta dsg de.
1 ay dsg kullanin bakalim yukarida saydigim sanzimanlara bir daha gecebiliyormusunuz.
Algi operasyonu var mi? Evet bencede var. Ama bu almanlari 1-0 ondeyken 2-0 one geciriyor gibi gorunuyor benim gozumde.
herkes sizin bizim gibi arabadan anlamıyor, bir sorun olduğunda müdahele edebilsin veya anlayabilsin.
başka sitelerden konu kopyalak istemem, sadece dsg şanzıman problemi yazarsanız korkup korkmadığını anlarsınız.
bu yüzden korkup araç almayanda çok, sadece biraz okuyun okadar. 5 yıl iyi niyet olsa ne olucak, şanzımanın bozulacağını bile bile niye araç alıyım ki?
birde sıfır araç alıcam serviste yatırmasıda cabası.
bu adam şimdi 2000 km yol yapıp tatile gidicek, bu ilk gördüğüm konudan alıntı:)
kiremit takozla tamir..
alıntıdır.
Bugün 2012 1.6 tdi 105 ps dsg passat comfortline aldım. Herşey çok iyi giderken daha teslim alırken ileri viteste duran arabayı geri vitese taktım.
Araba gene ileri gitti. 3 kez tekrarladım ve aynı oldu. Sonra kontağı kapattım ve biraz bekleyip tekrar çalıştırdım. Bu kez araç normal davrandı.
teslim aldıktan sonra evin önüne geldim. Park ettim. Yarım saat sonra kapalı garaja koymak üzere çalıştırdım. Geriye taktım ve duvara oldukça yanaşınca
ileri vitese taktım. Ama O ne? Aynı olayı gene yaşadım. Bu kez araba ileri viteste geri gidiyor. Birakaç denemeden sonra duvara 1,5 karış kala stop ettim.
Gittim 2 tane takoz olacak kiremit bulup arkaya koydum. Tekrar çalıştırıp ileri vitese taktım. Bu kez normal olarak araba ileri yürüdü.
Bu nasıl bir iştir anlamadım. 37 yıldır araba kullanıyorum. Son 3 yıldır da otomatik kullandım. Hata yaptım desem yapmadım.
Bu işde bir iş var ama göreceğiz bakalım. Aldığım yere bilgi verdim.Biraz daha dene dediler.)) bakalım deneyelim. Kargaşa bir trafik anında aynı şeyi yaparsa
sanırım millet beni parçalar. Diğer yönleri ile araç çok zevkli ve konforlu. Benzeri olayı yaşayan olursa ltf. katkıda bulunursa sevinirim.
Ikinci dsg aracim ikisinde de problem yasamadim 100 bin devirip kavrama (bildigimiz duz viteste ki baski balata) degistirmeyen dsg kullanicilari var.
hatta soyle soyliyim 6 ileri tam otomatik a3 umde hidrolik unite de problem yasadim uykularim kacti mesela.
Onun icin sanzimanin bozulacagini bile bile kimse almiyor, almaya cekineni anlarim da alip uzun yola cikmaya korkani anlamam anlayamam...
Sadece bozulursa problem olursa cebinden birsey cikmiyor anlatmak istedigim bu.
Boyle bir durumda yukarida saydigim sanzimanlara gore tercih edermiyim evet ederim.
Internete bakildiginda japonlarin yari otomatiklerinden mahkemeye verip aracini iade eden sifirini alan haberlere cikan araclarda var.
ikinci el bir dsg araç aldığımdada aynı garanti devam ediyormu? yada kaç yaşına kadar devam ediyor? merakımdan soruyorum bunu.
ben öyle bi konu bulamadım birde nette baya aradım tvye çıkan, o dizel corolla falandır heralde.
ben honda şanzımanı iyi mitsubishi şanzımanı şöyle güzel demiyorum, basit şanzımanlar çok yakar sarsıntılı geçer ama 1000 tanede 2 tanesi bozulur,
dsg olupta bozulmayan veya bununla ilgili servise gitmeyen bir elin parmağını geçmez.
insanlar artık araba nasıl kullanılır diye değil dsg nasıl kullanılır diye konular açıyor.
mükemmel kavrama, çekiş, yakıtta harika ama kusurlu yapıcak birşey yok.
Eger aracin bakimlari duzenli serviste yapilmissa ikinci, ucuncu elde de devam ediyor el degistirmesi onemli degil yani.
Iyi niyetin net bir suresi yok 5 yasinda araca parcada %100 iscilikte %80 karsilayabiliyorlar.
Sorunlari var mi evet eskiye nazaran cok az diyebilirim ama var.
ama + lari bence daha fazla.
Tv ye cikan arac cok onemli degil ama yeni kasa auris ti mesela.
Dsg garantisi servis duzenli ise "7" yildir....
Motoru bagajında olan, güvenliksiz, hurda bmwye 170K vereni göreli daha kaç gün oldu.
Emisyon hilesini almanlar daha dün yaptılar.
Forumda sıfır alındıktan sonra motor kıran f30larıda çok gördük, bunun savunulacak bi tarafı kalmadı kendinize gelin ey ahali :)
Neyin kendisine gelicez ya,avatarinda ki mitsubishi markasi yakit tuketim testinde yillardir milleti kandirdigini aciklayali kac gun oldu?
Toyotanin airbag hatasindan dolayi olen insan sayisi ne kadar?
Yada guncel CRV,rav4,subaru...vs japonpar small overlap kaza testinde arabayi zaten soldan vurup test ediyorlar.Biz sol tarafin sasini saglam yapalimda sag tarafin sasisinden calalim diyeli kac gun oldu?Sol taraftan vurunca iyi ama sagdan vurunca testlerden kalali toyota,honda,subaru olali 2 hafta oldu :)
Soruyorum ahali o zaman size 15 yil once uretilmis golf4 1.6 102hp hitler motorda bmwlerdeki gibi motor kiram gordunuzmu?Ne yapsaydi adam hondanin yaptigi gibi hala 1.6 hitlermi getirseydi.Hada daha gelismisi fsi motorlami gitseydi...
2jz 2jz... M50 turboyu unutuyorsuniz sanirim,su anda 1.8t ve 2.0 tfsilardan cikan gucu unutuyorsuniz sanirim.R32 turbolardan falan bahsetmiyorim bile.
Yani ne alman babamin mali ne japon,biri bir yapiyorsa digeri 1000 yapiyor.
Valla benim icin farketmez alman japon, hangisini begenirsem onu alirim.
Ama japon arabalari icin yapilan elestiriler birazcik acimasiz olmus diye dusunuyorum.
2015 yilinda en cok satan araclara bakin, bunca insan yaniliyor olamaz heralde ;
The top 10 best-selling vehicles in the world | Driving
Listede Corolla,Camry ve CRV de var.