Ronnies Nickli Üyeden Alıntı
2 seneye kadar 4 senelik bi Tv reyonu geçmişimdeki tecrübelerime dayanarak söylüyorum;
Televizyonunuzun boyutunu ayarlarken aslında dikkat etmeniz gereken şey tv boyutu*3metre olması gerekmekte.Örneğin 102 cm bir TV alcaksanız minimum 3m izleme mesafeniz olması gerekir.Bunun sebebi ekranın ortasına baktığınızda köşelerini kafanızı hareket ettirmeden görmeniz gerekir.Fakat sadece Oyun konsolu için bir TV alacaksanız 1 boyut büyüğü daha zevkli olacaktır çünkü zaten oyun oyniyacağınız için sürekli başınızı hareket ettireceksiniz.
Benim size tavsiyem şuan özellik olarak ne istersiniz bilemiyorum 3D,smart vs..
Oyun konsolu için kendime ve bir çok arkadaşıma Philips aldırdım sebebi ise Plazmadan sonra en net görüntüyü veren TV Philips'tir.
Samsung'ta kırmızının en kırmızısını mavinin en mavisini görürsünüz.Görüntü doğal değildir.Mağazalarda bütün TV ler göze hitap etsin diye Canlı modda çalıştırılır orda hoşunuza gider ama eve getirip Pes ya da Fifa açtığınzıda canlı modda çimenleri fosforlu yeşil gibi görürsünüz değiştirmeniz gerekir,diğer modlardada pek tatmin etmez.
Benim çalıştığım son dönemlerde LG çok önde gidiyordu.2 hafta önce arkadaşımın PS4ü için Tv araştırırken
yine tercihimizi Philips'ten yana kullandık.Oyun konsolunda özellikle Philips'i tercih etmemin en büyük sebebi Ambilight olması.Oyun oynarken inanılmaz keyif veriyor .İnce çerçeveli bir Tv alırsanız Ambilight sayesinde TV gözünüze daha büyük gelecektir ve ekrandaki renge göre ışık vermesi dahada keyifli bir hale sokacaktır.
Aldığımız TV'de android işletim sistemi vardı PFL,PFK serilerine göre menü çok çok daha hızlı.
Yayın izlemiyeceğiniz bir TV olacağı için Uydu alıcısını göz ardı edebilirsiniz.
3D için kullanırmısınız kullanmazmısınız size bağlı ben o zamanlar Crysis oynuyordum.Saatlerce başından kalkamadığımı bilirim 3D keyfinden dolayı.
Son hatırlatmak istediğim Harddisk'ten film vs izliyecekseniz desteklediği formatlara dikkat edin.Her TV diğer postlarda yazıldığı gibi DTS ses formatını desteklemiyordu.Sormanızda fayda var.
Biraz uzun oldu sonuç olarak;
İlk tercihim;
Bütçe el veriyorsa 7xxx ve üst seri Philips
LG sizi asla üzmez.
son olarak Samsung olurdu.
İstanbulda oturuyorsanız,Yenibosna ya da Torium'a gidebilme durumunuz varsa bu işe yıllarını vermiş arkadaşlarım var telefon edip yardımcı olmalarını sağliyabilirim.