O yolda bizzat denedik yol uzaktan bakınca a yokuş yukarı gibi ama araba kapalıyken yokuş yukarı çıkabiliyordu. Videoya çekmiştim ama bulamadım. Şimdi baktım haberi çıkmış göz yanılmasıymış
Erzurum'daki rampan
Printable View
O yolda bizzat denedik yol uzaktan bakınca a yokuş yukarı gibi ama araba kapalıyken yokuş yukarı çıkabiliyordu. Videoya çekmiştim ama bulamadım. Şimdi baktım haberi çıkmış göz yanılmasıymış
Erzurum'daki rampan
Şehirler arası yolda sık karşılaşılan bi durum ben anlığa bakıp anlıyorum gözle bakınca yokuş aşağa gibi ama anlık 2-3 litre fazla oluyor bide çok yokuş aşağa görünüyo boşa atıyosun araba duruyo. Rize ayder yaylası yolu var giden varsa bilir yokuş aşağı görünüyo ama araba can çekişiyo çoğu yerde :D ilginç bişey konu inşallah açıklığa kavuşur :)
Manisa merkezden spil dagının en zirvesine cıkarken var böyle bisey defalarca deedik virajları gecip S gibi dar bi yer var yokus yukarı arabayı bosa alıp bıraktıgımızda yukarı cıkmaya baslıyor,Gecenin 2 sinde denemiştik karlı bi günde baya korkmustuk,Cok arac denedik motor olsun araba olsun herkez var diyor ki söyle bisey var Spil dagının üstünden ucak bile gecmiyor,Helikopter vs manyetik alan oldugundan gecisleri yasaktır
hocam detaylı bir bilgim yok fakat;http://www.kahvefalinda.gen.tr/wp-co...33-505x335.jpg
şunu döndürebilen hava,arabayı yürütebilir bence.
EDİT:maglev Treni (Manyetik Raylı Tren) kullanılan manyetik itme gücü sayesinde sürtünmesiz bir ortam sağlamaktadır. Japonya’da kullanılan trenler manyetik itme kuvveti ile yaklaşık olarak 10 mm havaya kaldırılmaktadır. Oldukça güçlü mıknatıslar kullanılarak sağlanan bu manyetik itme gücü trenin çok yüksek hızlara çıkabilmesine de imkan tanımaktadır. Çok yüksek hızlara çıkabilen manyetik raylı tren (Maglev Treni) kontrol etmek için duyarlı kontrol sistemleri ile yönetilmesi gerekmektedir. Başta Japonya, Almanya, ABD, Güney Kore ve Çin yüksek hızlara çıkan bu teknoloji üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Japonya’da yapılan denemelerde bu teknoloji ile ilgili yeni bir rekora imza atıldı. Central Japan Railway adlı şirket yaptığı denemede maglev treni‘ni tam olarak saatte 603 km. hıza çıkardı. Deneme 280 km.’lik manyetik levitasyon rayları üzerinde yapıldı. Sadece kırk dakikada bu mesafeyi kat eden tren yeni bir rekora imza atmış oldu. - See more at: Maglev Treni, Manyetik Raylı Tren Nedir? -BilgiVersin.com
çok ipnetor birşey o ya :D aşağı inermiş gibi duruyor yol araba gitmiyor, bayır çıkıyormuş gibi hissediyorsun araba hızlanıyor :D
Rüzgar alsın diye üretilmiş, çarkları / dişlileri minimum sürtünmeye göre konumlandırılmış, kanat açıları rüzgarı maximum derecede alacak şekilde dizayn edilmiş, işi rüzgarı almak olan bir şeyle rampa yukarı giden arabayı bir tutmak..
O aracın rampa yukarı rüzgarla gittiğine inanıyorsan, bunun üstüne aracı iten rüzgarın aracı videoya çeken adama dokunmadığını kabul ediyorsan ne diyeyim, Rabbim akıl fikir versin
edit: Rabbim akıl fikir verene kadar okumak istersen;
1- adamın saçları bile hareketlenmiyor videoda.. Rüzgar o derece..
2- Bilim açıklamış rampa yukarı mı rampa aşağı mı yoksa göz aldanması mı
3- Bunlar kâfi gelmediyse, yatır var yatır.. O çekiyor arabaları kendine
Muhterem automobile hazretleri
edit: Rabbim akıl fikir verene kadar okumak istersen;
1- adamın saçları bile hareketlenmiyor videoda.. Rüzgar / hava akımı o derece.. adamı etkilemeyen bir tek metali etkileyen hava akımı..
2- Bilim açıklamış rampa yukarı mı rampa aşağı mı yoksa göz aldanması mı
3- Bunlar kâfi gelmediyse, yatır var yatır.. O çekiyor arabaları kendine
Muhterem automobile hazretleri
edit:bu arada sadece tahmin yürütmüştüm,ilk yorumuma da bakarsanız.olabilir gibi konuştum.ayrıca yokuş yukarı yolda arabayı bırakınca neden yukarı doğru çıkıyor?dediğiniz gibi göz yanılması olsa yani yol yokuş aşağı olsa eğimden dolayı vitesi boşa alınca araba hızlanır yürü gider.ama çok az bir miktar yukarı doğru çıkıyor?
edir:manyetik alan ile ilgili dediğinize ise örnek gösterdim,yaş olarak benden epey büyüksünüz ''allah akıl versin'' diyerek aşağılayıcı bir ithamda bulunmanız ise çok yanlış.gördüğünüz gibi manyetik alan kaç ton treni 600 küsür km/h saat hızlara çıkarabiliyor?
''Manyetik bir alan veya hava akışı 1 ton ağırlığındaki aracı hareket ettirebilecek kadar güçlü ise, '' (magnev treni)
Biri yanında su götürsün de döksün görelim yahu
Dunyada bu tarz durumlarda cok oluyor :) Hemen hemen hepsi goz yanilmasi cikiyor. Ama belli 2-3 yer varmis manyetik olarak cok guclu olan, gecerken araclari sallayip savurucak kadar guclu oldugunu okumustum.
Fethiye merkezden Ölüdeniz'in sağ tarafına giderken var böyle biryer.
Hava akım olasılığından vazgeçip gözünün yanıldığını kabul ediyorsan;
Eğimin sonsuz uzunlukta olmayacağını, yolun eğiminin bir noktadan sonra düzleşebileceğini, dolayısıyla düzleşen yolda aracın ivmesini kaybetmesinin doğal olacağını neden kabullenmiyorsun
Görmeyi boş ver, bizzat bindim o trenlere.. Trenlerdeki Manyetik alan dediğin şey öyle tarla ortasındaki aracı görünmeyen bir mesafeden, görünmeyen bir güç ile çekmek değil. Bin tane mühendisliğin, uygun koşulların tamamının fiziksel olarak oluşturulması sonucunda zıt kutupların itme etkisi ile bir kaç cm havalandırma sağlar o manyetik alan.
Bilgin olmadan fikrin olursa, bilgisiz fikirle gelip burada teoriler üretirsen az bile "Allah akıl fikir versin" demek..
Manyetik alan treni hareket ettirmiyor sadece sürtünmeyi ortadan kaldırmaya yarıyor. Treni yerden bir kaç mm ( afaki konuşuyorum ama öyle santimetre yükseltmediğini biliyorum ) yerden yükselterek sürtünmeyi ortadan kaldırıyor ve trenin aerodinakmik seklini de hesaba kattığımızda o hızlara çıkıyor .
Kısacası amaç hareket ettirmek değil sürtünmeyi azatlmak.