ahaha bu gerçekten sabah sabah şirkette kahkaha attırdı :D
Printable View
Bi hort çekeyim.
Üst kattaki veya yan dairedeki komşu normal konuşsa bile ses, sanki yanımızda konuşuyomuş gibi geliyor. Bu durumdan dolayı, ses izolasyonu nedeniyle, müteahhit'e ayıplı mal dan dolayı dava falan açabilir miyim?
Var mı bilen? Evi daha alalı 4 ay oldu. Müteahhitten aldık.
ben de kendime bir güncelleme çekeyim. her gece bir tak tak tak koşturma sesi oluyor. kaale almamayı öğrendik.
Daha önemlisi ise mütahitle olan sorunumuz. oturma odası ile mutfak arasında kalan ortak duvardan gider geçiyor ve bu yukarıda terasın giderine kadar gidiyor. sürekli bir su akma durumu vardı sürekli olarak şunu yaptık bunu yaptık artık olmaz demişti. Pazartesi yağan şiddetli yağmurdan sonra şelale görmeye Manavgat'a gitmemize gerek kalmadı.
https://i.ibb.co/tK2t1FX/IMG-20200106-WA0025.jpg
https://i.ibb.co/tQ3FqDV/IMG-20200106-WA0026.jpg
cumartesi sorun tespiti için bir üst katımızdan boruyu söküp bakacaklar. duvardaki turunculuk kapatmak amaçlı çöp poşeti
Bu arada bunun mutfak tarafı mutfak dolaplarına denk geliyor ve rutubetten dolaplar şişti.
muhtemelen gider dirseği oturmamış ya da çatlak.. çok can sıkıcı Vedat hocam geçmiş olsun...
Sıfır dairede garanti 5 yıl. Bu tarz sonradan ortaya çıkabilecek su akması gibi durumlar gizli ayıp diye geçip garanti 10 yıl olarak geçiyor kanunda. Bende araştırdım bu mevzuları. Tamiratı yaptırmadan mahkemeden teknik bilirkişi çağırıp tespit yaptırıp noterden mütaahite 10 gün süre tanımak şeklinde ihtarname çekip süre sonunda ayıbı kendinizin yaptırıp tüm masraflardan kendisinin sorumlu olduğunu beyan etmek gerekiyor.
Çok geçmiş olsun.
Benim de ısınmayla ilgili bir sorunum var bilgisi olan var mıdır acaba?
apartmanda ısı pay ölçerli ısınma sistemi mevcut.
alt dairem yeni satıldı ama henüz oturan yok. Alan kişi de tüm kalorifer vanalarını kapatmış gitmiş.
Kendisini yönetici uyardı ama nafile. Adamla ben de konuştum açtım dedi ama yalan söylüyor. Kalorimetrede ki rakam hiç değişmiyor çünkü.
nasıl bir yol izlemem gerekir?
boş duran dairenin kalöriferleri çalışmak zorunda mı ? tam anlayamadım konuyu :)
Evet, bu ısınma sisteminde vanaların kapanmaması gerekiyor. Ama saolsun bazıları çok akıllı olduğu için kapatıyor. Onun evi soğuduğu için ben fazladan yakıt bedeli ödemek zorunda kalıyorum.
Derdiniz bu olsun dostum ne diyim :) Üst katta atlayan zıplayan komsu çocuğu olacagına.
Geçen yine çok ses olmuş ben is seyahatindeyken. Eşim çıkıp bi konusayım demiş.
Kadın bizim oğlan fitness a merak sardı dumble ları alıp indiriyor demiş. İndirmekten kastı bildiğin atmak sanırım dan dun diye sesler geliyormuş çünkü :)
Ne diyeceksin ki böylesine ? yapacak bişey yok yani öküz olunca çocukları da öküz oluyor genetik olarak dizilim o şekilde...
Evet maalesef derdim bu.
3 yaşında çocuğum var. Üşütüp hasta olmasını istemiyorum.
Herkesin derdi kendine işte..
Sevgili To_84
Tabi ki herkesin derdi kendine ancak en azindan cozumu olan bir derdiniz var.
İnanin ses vs sorunu cok daha buyuk bir sorun cozum bulunamiyor cunku. Benimde 1 yasinda kizim var her gelen ses sonrasi uyaniyor ve uyutmaya calisiyoruz tekrar. Bu sure icinde aglamasini saymiyorum bile.
Keske benim alt katim veya ust katim kalorifer yakmasaydi, bunu tercih ederdim ses yerine. Acarim kombiyi biraz daha fazla cozumu yaratabilirim kendime.
Size kolay gelsin umarim yeni komsunuz tasininca bide ses sorunu ile ugrasmazsiniz.
Daha önce de yazmış olabilirim hatırlamıyorum. Benide üst komşu ev sahibi yaptı. Saç atmalar ses vs. Uyardık dinlemediler. Ev aldım kurtuldum tabii en üst kattan aldım. Akarsa bir şekilde çözülür dedim. Soğuk olursa 100 tl fazla öderim dedim. Para ile çözülen her şey senindir. Huzurun kaçmaz en azından. He tabi yeterli çözüm mü değil. Yinede bir nebze ses oluyor ama bazı binalarda yalıtım daha iyi oluyor.
Benimde 2 yasinda bir oglum var , oglan hasta oluyor ki o donemlerde zor uyuyup , en ufak sese uyaniyor. Bizde ust degil ama alt komsu krizi var. 8 tane şilili (5i kacak) 1 evin icine tikismislar , kimse kapi acmayinca asagidan bizim zile basiyorlar. Kapiyi acarmisin diye. Sabah 7 aksam 11 hic belli olmuyor. Bak oglan hasta , calma amk zilini diyoruz , yok hala devam. En son cozum polisi arariz dedik :D 3 gundur ses yok ipnelerde. Hatta isiklarida kapamislar , evde oyle oturuyorlar.