User Tag List

Sayfa 7/26 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
494 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Üst Komşu Krizi

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vallahi buna benzer dert bende yan komşu kaynaklı var, 60 yaşlarında bir teyze ve kızı kalıyorlar, teyzenin kulaklar biraz az duyuyor, geceleri televizyonu öyle bir açıyor ki bizim daire 4. katta, sokaktan geçen adam kafasını kaldırıp yukarı bakıyor nereden ses geliyor diye

Bir sefer uyardım teyzecim bak uyuyamıyoruz falan diye aa sesi çok mu açık benim kulaklar az işitiyor oğlum kusura bakma dedi ama seste bir azalma yok ben de gece yatarken hafif müzik açıyorum yatak odamda ne yapayım

arifba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende film gibi bi olay yaşamıştım.
    Alt katımızda bildiğin mafya kalıyordu. yanında korumalar özel vip arabalar eskortlar falan yaşıtım bi oğlu var. Beraber büyüdük. Annesi her zaman çağırırdı beni yemeğe falan. Sonra ne olduysa kadın kafayı kırdı. Herkese garip davranmalar.Evden hiç çıkmamalar vs vs.
    Bir gün bi uyandık bizim kapıya yazı asmış. Benim ve ailemin başına gelecek her şeyden siz sorumlusunuz diye. Annemde kadına sormaya gitmiş. O sırada bi bağırışma duydum. Bi baktım yaşıtım olan anneme bağırıyor. Ben bunu aldığım gibi üstüne çıktım tabi herkes ayırmaya çalıyor bırakmıyorum baya ezdim yani.
    Bu hemen babasının adamlarını aramış ortalık bir karıştı sormayın
    En son mafya abimiz geldi. Noldu arif anlat dedi. Anlattım. Hak verdi bizden bi hafta süre istedi.10 yıllık komşumuz Bir hafta içinde taşındılar.

basgan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaş kibarca meramını anlatmış. arkadaş kendi yönüyle haklı çünkü ben de gece gündüz fark etmeyen işte çalışıyorum o yüzden en azından gece huzur arıyor insan. komşu yönünden ise; ben de 3 çocuk sahibiyim ve çocuklarıma hayır kelimesini öğretmeye çalıştım. saat 9 da çocuk gelişimi için yatması tavsiye edilir. bu en geç 10 olabiliyor. ha buna rağmen çocuk uyumuyorsa her seferinde ses yaptığında ikaz ederim. istisna olursa da her gördüğümde alt komşunun gönlünü almaya çalışıyorum. sonuçta bunlar kişisel gayret ve karşılıklı anlayış (gerçi artık kalmadı).
    yeni nesil eğitim anlayışı çocuğa asla ama asla hayır diyememek. tabi bunun sonucu her istediğini alan çocuk büyüyünce de her istediğini almak istiyor almayınca da ortalığı yıkıp yakıyor, kendisini istemeyen kızı kaçırıyor vs. tam karakolluk bir aday oluyor. siz çocuğa hayır demeyi öğretmezseniz ilerde gururu kırıla kırıla öğrenir. terbiyeyi başkası vermesin diyorsanız siz terbiye edin.
    kimseyi kırdımsa affola..

osmanaydo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çocuğum yokken ben de üsttekilere çok giydiriyodum.
    Şimdi, alt komşumu her gördüğümde helalleşiyorum.
    Düz adam___

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kusura bakmayında madem apartman yasantısına alıskın degilsiniz,Siz tasınabilirsiniz Cocuk dısında ses cıkıyorsa haklsınız ama onu dısında malesef ne kadar kavga ederseniz edin dövseniz bile suclusunuz.

Padisah zamanında cocuga söz geciremessiniz sizmi geciriceksiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belediyeye beyaz masaya şikayet edebiliyorsunuz

Network - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben doğduğumdan beri apartmanda yaşıyorum. Çocuktuk tabi ilk zamanlar deliriyorduk başka dairelerde başka çocuklar da vardı yaşıtım kız erkek ama kimse kapıları kırmadı şu çocukların ipini sıkı bağlayın diye demekki delirmenin de çocuk olmanın da bir sınırı var, deli dana gibi koşturtmuyorlardı demekki sonra apartman merdivenlerinde kağıt oynamaktan müzik dinlemelere kadar her şeyi yaptık ama yine deliren olmadı. Tek yaşarım, hala daha müzik de dinlerim gerekirse sabahlar eğlenirim de ama bunu komşunun duymayacağı şekilde ya da en az etkileneceği zamanda ve nizami olmayacak şekilde yaparım. Bir problem olmadan yıllarımızı geçiririz.

Özellikle burası aile apartmanı denilen yerlerde maalesef çok daha büyük kronik rahatsızlıklar oluyor. Bazı insanlar apartmanda yaşamayı kabul etmezler. İster villadan gelsin isterse dağın başından, nereden geldiyse oranın şartlarını sürdürmek isterler. Dolayısıyla hadi deyince değişmezler.

Şahsen 1,5 sene kadar sabrettim, çocuğa, darbukasına, anası olacak ******nun halı silkelemesine, babası olacak pezevengin balkondan sigara külü dökmesine... sabır sabır sabır ikaz ikaz ikaz...
    Yönetici yapma der kadın rahat edemiyorum halı silkemem lazım der, 11 den sonra kapıya giderim oğlan darbuka öğreniyor der... apartman yaşantısı bu konsepte uygun değil maalesef... ne oldu sonunda o gavat ve karısı olacak ****** piçleriyle birlikte siktirolup gittiler, bizde efendiliğimizi bozmadık öyle mi? yanarım yanarım o çamaşırları halıları yakmadığıma o herife dalmadığıma yanarım...

Bunun ileri versiyonunu da gördüm maalesef, apartmanda sigara içen gençler, yangın merdiveninde toplanıp müzik dinleyen sigara içen gençler ve buna ses çıkarmayan ailelerdir... gecenin 11'inde kapıyı açtığınızda karşınızda karanlıkta sigara içen birisini görseniz sevinmezsiniz herhalde ama aile için normal. çocuk evde içemiyor diyor anası.. Tabi öncekilerden tecrübeli olduğumuz için sabır eşiği çok düşük hemen tansiyon yükseliyor buna karşılık olaylar kalıcı olarak kesiliyor... şehrin ortasında kimin aklına gelir böyle manyaklıklar ama oluyor işte...

Ya lafı geçen bir komşu, yönetici, polis birisi gidip olayı kesecek ya da siz gidip şiddet uygulayacaksınız. Çünkü kronik hale gelen bu durumlar hem hanenizin huzurunu bozacaktır hem de genel olarak yaşantınıza zarar verecektir. Güzelce ikazın son demleri bence bundan sonrası 30 - 32 açık ağızlı anahtar ya da ingiliz anahtarına bakar yapacak bir şey yok... ya idari bir yaptırım olmalı ya da şiddet görmelidirler. Hangisi kolayınıza geliyorsa...

cdaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kendi evimde bile kafa dinleyemeyeceksem o apartmanı yakarım.Birde sesi çıkartan senmişsin gibi kapına gelmiş.Keşke sizin kadar sabır sahibi olabilsem..

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çocuktur ses yapar ama medeniyet sınırları dahilinde. Hepimiz bu durumu yaşicaz çocuk , torun , yeğen vs. Bizde yıllarca üst katta karı-koca kavgası çocuk gürültüsü dinledik en sonunda duruldular. Evi falan değişmeyi düşünmeyin hemen. Anlaşılır elbet eğer insansa

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı asmisinsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim üst katta insan degil başka bişe yaşıyor hepsi kilolu ailecek bide koşturuyorlar evin içinde ilk zamanlar bende garipsedim ama alıştım artık bi tek gelen misafirler alışamadı (tanesi 130 kilo civarı 4 le çarp)
    abi dikkat edin enkaz altında kalmayın )))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı osmanaydo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çocuğum yokken ben de üsttekilere çok giydiriyodum.
    Şimdi, alt komşumu her gördüğümde helalleşiyorum.
    Aynen bende bu durumdayım.

1,5 yaşında kızım var ne durdan anlıyor ne yapma etmeden.Diş çıkarıyor gece aglamalar bagırmalar.Gündüz bazen agresif bazen çok sakin üst komşumda gürültü yaptıgı için hiç anlamıyoruz bile ama alt komşuma her seferinde özür diliyorum kusura bakma diyorum.

iztuzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Komşularla ilgili ilginç hikayelerden biri de bende var. 1.5 sene önce oturduğumuz sitenin başka bir bloğuna taşındık. Üst-alt ve yanımızda yaşlılar oturuyordu ama hepsi de yılda birkaç gün kalıyorlardı. Sırasıyla üç ev de satıldı. Alt komşumuz (tek kelime konuşmadık) ve yan komşumuz yaşlı teyze hoş insanlar.

Gelelim asıl olaya yani üst komşuya: Yeni evli çift ama ikinci evlilikleri karı kocanın. Ana avratlı küfürleşmeler, bağırışlı - ölüm tehditliuzun kavgalar,kadının adamı kovması ve adamın ağlamasını her hafta bir kez duymazsak garipsiyoruz. Eve misafir gelmişti, onlar şaşırmış, korkmuştu duydukları seslerden. Birkaç aylık bebekleri var. Bebek doğdu doğalı: Bebek ağlayınca çocuğa " ne ağlıyorsun, yeter artık, seni düverim, yeter yeter yeter, suss ..." şeklinde bağırmalarla bebeği azarlayan anne var. Birkaç aylık bebek ağlayacak, bundan normal ne var. Çocuğu uyuturken " uuuuu uuuu uuuuu, eeee eeee eeee" şeklinde kurt uluması karışımlı yüksek tonda uyutmalar ki bebek bir iki dakikada uyudu uyudu, uyumazsa yine çocuğa bağırıyorlar. Gecenin bir vakti çocuk uyanınca azarlamalar, ninni söylemeler; tabi siz çocuğun ağlamasına değil anasının bağırışlarına ve ninnisine uyanıyorsunuz ister istemez...

Mutfak camında sürekli bir şey çırpıyorlar. Sürekli snapchat'e atıyorum, neler gelmiyor ki: yarım marul mu dersin, dilim halinde patates kızarması, ıslak mendil, fındık kabukları, ekmek kırıntıları... Tuvaletlerini de atarlarsa şaşırmayacağım, o dereceye geldik. Bir gün çöpleri toplayıp kapısının önüne, ayakkabısının içine koyacağım. Zaten kapılarının önünü evin içine katmışlar, balkonu mutfağa dahil edersin ya bunlar kapı önünü eve dahil etmişler gibi... Adam atletle çıkıp sigara içiyor, geçen aylarda küllük düşürmüş, birinin arabasının üstüne.

Araba demişken: Yıllardır yaşadığımız siteye arabaların park ettiği merdiven dibi vardı. Bunlar geldikten sonra öyle bir bırakıyorlardı ki merdivenleri kapatırcasına, slalom yaparak apartmandan çıkıp/apartmana giriyorsun. En sonunda site yönetimi oraya saksı koyarak adamın park etmesini engelledi. Bir gün bayanla asansörde karşılaştık, ayakkabının topuğuna basmış kahveci abiler gibi, kış vakti çorapsız ayakla, midem kalktı, ilk durakta inecektim asansörden. Zaten onların kapı açılınca veya zemin katta gelirlerse ben asansörü kullanmıyorum.

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum allah kolaylık versin. Çocuk işin içinde olunca insan bir duraksıyor. Ama şöyle bi durumda var tamam çocuktur anlamayabilir ama anne-baba terbiyesi diye bişeyde var. Sen çocuğa ne verirsen onu alır bence. İlk başta sevgi-saygı ikilisini öğreteceksinki cocuga ilerde bi gün gerçekten bişey söylendiğinde anlasın. Anladığım kadarıyla sen kısasa-kısas cevap vermişsin. Ama adamında kabadayılık yapması biraz artizce ben olsam kuvvetle muhtemel dalardım. Yorumlarda cocuktur yapar eder denmiş ama o olay öyle olmuyor malesef. Belki soran bile olur kaç tane çocuk yetiştirdin diye... İşin çok zor.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim senin uyuma özgürlüğün elinden alındığı zaman onları da özgürlükleri biter.

Bu durumu yaşamayan bilemez, gecenin 4"ünde yatağından zıplayarak kalkmak adamı katil yapar.

Daha dün gece saat 12 civarında telefonumu şarja takarken şarz aletimi laminantın üzerine düşürdüm.

Doğal olarak biraz ses çıktı ama inan yerin dibine girdim.

Aşağıdaki insanları rahatsız ettimmi acaba diye içim içimi kemirdi.

Biraz empati kurmayı bilmeli insan, siz uyarmaya devam edin olmazsa taşının.

Çünkü bugün kaba kuvvet kullanıp dövdüğünüz adam bunu yediremeyip yarın size silah çeker.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak abicim bizim üst komşumuzun çocugu 3 yaşında bağırıyor çağırıyor ve heralde dünyanın en berbat ses yalıtımına sahip binada oturuyoruz. Üst komşuya bugüne kadar ne annem ne babam ne ben tek laf demedik bazen rahatsızlığımız had safhalara çıksada çocuktur olur dedik enerjisini atmak zorunda çünkü üstüne üslük komşumuzun misafirleri oluyor sık sık sesleri olduğu gibi bizde inan sene içersinde vizelerim finallarime felan sesten artık hazırlanamaz oldum dua ediyordum Allahım ses bitsin artık diye. Durumunuz zor anlıyorum. Şimdi geleyim alt komşumuza alt komşumuz sizin gibi bir çift daha yeni çocukları oldu ama iyi oku abi bizim binamızın belli kuralları vardır saat sabah 10 dan önce ve akşam 10 dan sonra bulaşık makinesi elektrikli süpürge yada müzik felan yasaktır. Biz bunlara harfiyen uydugumuz halde saat 11 de çalışan elektrikli süpürge yüzünden alt komşumuz eliyle Yada sopayla felan güm güm duvara vuruyordu bir gün gitmedik ayıp değil mi diye çünkü bu yapılmaz bunu yapan insanlada konuşulmaz kavga edilir yani demek istediğim neyi konuşucaksın adam demek anlaşamıyor vuruyor artık duvara istesende konuşulmaz. Bak abi şimdi çocukları oldu gece nasıl ağlıyor gündüz nasıl ağlıyor bu kulaklara sor sen. Ha diyceksin ki çocuktur ağlar bak gör 3 sene sonra nasıl koşucak ses yapıcak. Ama o gün geldiğindede biz sabretmesini biliriz. Malesef apartman hayatı bu şekilde ve insan bazen çok sinirlenebiliyor ders çalışamıyor bunalıyor. Ama abi sana diyeceğim şey eğer durum böyleyse vurmanın söylemenin manası yok ya bi kütüphane bulun ya sessiz bir zamanı yakayalın. Ve dua et abi bol bol inan işe yarıyor. Teşekkürler iyi forumlar

osmanaydo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YellowCanaries Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen bende bu durumdayım.

1,5 yaşında kızım var ne durdan anlıyor ne yapma etmeden.Diş çıkarıyor gece aglamalar bagırmalar.Gündüz bazen agresif bazen çok sakin üst komşumda gürültü yaptıgı için hiç anlamıyoruz bile ama alt komşuma her seferinde özür diliyorum kusura bakma diyorum.
    Allah bağışlasın. Tek çocuk galiba. İkinci olduktan sonra kayış kopuyo.
    Düz adam___

SkY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üst komşu sorunları herkeste var sanırım..bende yaşıyorum aynı gürültü sorunlarından..şimdilik 3-4 kere kapıya gidip uyardım,bakalım bir sonraki davranışımı bende kestiremiyorum ama bir patlama yaşamam olasıdır..

Aero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babam hep derdi, beni baba olunca anlarsın diye. Aynen baba olunca anlaşılıyor bazen. O yüzden çocuklarla ilgili durumları hiç ama hiç yadırgamayın, yadırgadığınız şeyler kendi çocuğunuzda olduğunda psikolojinizin şu an ki durumdan kat kat daha kötü olacağını söyleyebilirim. Şu an kızımla 3 yaş sendromlarını atlatmaya çalışıyoruz. O yüzden asla çocukları yadırgamayın

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazmayım dedim duramadım

bizim hiç psikolojimiz yoktu arkadaş, gıkımızı çıkaramazdık.

1. katta otururduk ben çocukken aşağısı bos dükkanlardı . evde koşmam yasaktı

öyle bi delikanlıysan laftan çıkaydın hadi

bizler gayet sağlıklıyız bii boook olmadı.

bebenize sahip çıkın. bunu beceremiyorsanız hakkına girdiğiniz komsunuza artislik yapmayın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)