User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Almanya’dan araba almak?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Almanya’dan araba almak?

Herkese selamlar.
    Nasip olursa ay sonu ailecek Almanya’ya temelli yerleşiyoruz. İlk 6 aylık 1 senelik süreçte araba ayağımızı yerden kessinden öteye geçemeyecek farklı önceliklerden ötürü
    Tr’de senelerce arabalar aldık, sattık ,bindik fakat şimdi durum farklı deplasmanda olacağımızdan dolayı kazıklanmak istemiyorum. Bütçe muhtemelen 5-6 bin euro civarını geçmeyecek.
    Neye dikkat etmeli ne almalı bilmiyorum. Uzun süre kullanılmayacağından satarkende çok zarar yazsın istemiyorum. Tecrübeli arkadaşlar varsa önerilere açığım

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayağı yerden kessin diye genelde toyota vs alıyorlar 6000 Euro da hepsi zarar yazsa yine bir şey olmaz. Bence sorunsuz bi Toyota bulup devam edin. Prius çok tercih ediliyor diye biliyorum. Sorunsuz binersiniz. Elinizden de iş geliyorsa bakım vs kendiniz halledersiniz.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun öncelikle.

İlk yapacağınız iş, Alamanya'da biraz zor ama çok güvenmedikçe, tanıdık şu bu olmadıkça herhangi bi Türk'le iş yapmamak. Özellikle de bunlar esnaf şu bu ise... Ya yanlış bilgisi vardır, ya dolandırıcıdır. Yurtdışında %90 gördüğüm bu yönde. Ha çok süper adamlara da denk gelip iş yapmışımdır ama genel bu maalesef. (semavi hocam buralarda ise alınmasın lütfen )

Hele hele arabayı Almanya gibi yerde Türk'ten almayın, Alamandan alın ama yine de Alman malı da yamuk yapabilir, belli olmaz. Onlarda da "sana 1.500 Euro, Alaman olsaydın 400 Euro" gibi kafalarda olanlar oluyor.

Çok eskiye girmeyin, fiyatı çok cazip gelecektir ama *****, işçilik pahalı, araba kadar para ödemeyin ondan sonra kıytırık arızalar veya orasını burasını yaptırmak için.

Hala öyle mi emin değilim ama TÜV belgesi mi bi belgesi oluyor, arızası şusu busu yoktur, trafikte güvenle seyredebilir gibi. Bizdeki muayene muhabbeti gibi ama alakası yok tabi O belgesi olan-olmayana göre de fiyatları değişiyordu. Belge yoksa eksikleri mi var oluyordu öyle bir muhabbetler var, güncel bilenler anlatsınlar uygulama devam ediyorsa bu önemli olacak.

Satarken her şekil zarar yazacak. Bizdeki gibi bi piyasa dünyanın hiç bi yerinde yok

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Autoscout - mobile.de vs var benim bildiğim, uygun fiyatlı çok araba denk gelir.

Eğer elinizden tamir bakım işleri gelmiyorsa ümkün mertebe yeni düşük km bakmaya çalışın, işçilik pahalı genelde.
    Tramer sorgusunun bi benzeri carvertical var, km, geçmiş sahipler, alım satım tarihleri eski ilan görselleri vs olur genelde.
    Bütçe biraz daha yüksek olsa Amerika'dan ithal edilip edilmediğine de dikkat edin derdim. Ama 6klık araçta yol masrafı kurtarmaz diye getirmezler heralde.

(İlerde okuyanlar olursa diye söylüyorum bu kısmı)
    Amerika'dan gelme araç bakacaksınız ayrıca carfax sorgusu da iyi olabilir.
    Oradan gelen her araç kötü değil bu arada, ben şimdiye kadar 3 4 tane aldım/aldırdım. Bi çamurluk bi amortisör değişimi için pert olanda vardı, şimdiki gri aracım gibi hatasız olup Avrupa'dan çalışmaya amerikaya gidenlerin birikimini tekrar avrupaya getirmek için alıp getirdiği araçlarda var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gideceğiniz şehir bile bu konuda önemli. Berlin de C serisi ya da Audi ler daha çok tercih edilirken diğer şehirlerde çokca Golf ve Passat görebilirsiniz.
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gebrauchtwagen kaufen bei AutoScout24

7000 euroya kadar, euro 6 emisyonu sağlayan, bayiden satılık, garantili, bakım geçmişi olan, hasarsız araçların arama sonucu.

Nereye gittiğinizi bilemediğim için onu giremedim.

400 küsür araç var, hayırlı olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanıtlar için herkese teşekkür ediyorum. Berlin hamburg arası bi yere gidiyoruz. Muhtemelen bayi garantili bişey alcam ilk etapta

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almanya´dan yaziyorum. Japon arabasi al. Aldigin arabanin TÜV´ü yeni olsun. Eski arabalari Tüv´den gecirmek problem.
    Mazda ve Toyota´nin kendi resmi 2.el sitesine bakabilirisn, güzel arabalar düsüyor.
    Ilk geldigimde ben Toyota Yaris TS 1.8 almistim. Senin bütcene daha yeni model bir yaris ya da Mazda 3 alinabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi güncel çekeyim.
    Çok şükür aracımızı teslim aldık, Polo bize hayırlı uğurlu olsun. Buradaki alım-satım sürecini bilmediğimiz için ilk başta zorlanacağımızı düşünmüştük ama süreç oldukça kolaymış. 1 yıl garanti güvencesi olduğu için aracı galeriden almayı tercih ettik. Beğendiğimiz araç için önce satış sözleşmesi yaptık. Sonrasında gerekli araç sigortasını ayarlayıp tescil belediyeye gittik ruhsat ve plakalarımızı çıkartıp aracımızı teslim aldık. Hatta işlemi yapan memur istediğiniz bi harf rakam var mı diyede sordu hiç alışık olmadığımız şeyler

Eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi arkadaşımın söylediği almanyada araba alcağın zaman bulabilidiğin en kurumsal galeriyi bul ve internetteki değerlendirmelerine bak olmuştu imzaladığınız belgelere dikkat edin hepsini okuyun
    araya ufak notlar sıkıştırabiliyorlarmış ben denilenin yalancısyım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler