"ARAÇTA SADECE 2CM YUKARI KALKAN CAM TAVAN YOKTUR."
Adam cam tavanlı olanları yerin dibine sokmuş muhahaa :D
Printable View
bir koltuk bir cam 34000 bin tl miymiş.. ben esas koltuğu 34000 bin tl ye takan ustayla tanışmak isterdim..
Mekanın önünde kavga çıktı. bi kaç hızlı çocukta silahı çekip adamları vurmak yerine arabayı taradılar :D
restorasyon işinde yol haritası çizmek şarttır.. bir kalem kağıt alıp adım adım yapılıcakların yazılması şarttır. ne biri önce ne biri sonra..
bu yapılmazsa karman çorman hareket edilirse pek çok işi iki kez hatta üç kez tekrar yaptırmanız gerekebilir.. kısaca 20 liralık işi 30-40 değil 50 harcasanız bitiremessiniz.. restorasyonda zor işler sabır vakit ve para ister..
yol haritası kesinlikle şart.
bir de restorasyondan restorasyona fark var. asıl rakamlar burda oynuyor
döseme restorasyonu var, 1500 tl yede oluyor, 9000 tl ye de oluyor.
sadece koltuk kaplatarak da oluyor, recaro alarak da oluyor, vader alarak da. alınan recaro yada vader i yeniden kaplatarak da.
tavan dösemesi kronik sarkar, yeniden kaplanarak da oluyor, yenisini alarak da.
kapı dösemeleri kronik salar, yeniden kaplatarak da oluyor(olmuyor!), yenisini alarak da. (tabi bulabilirsen)
o kapı dosemesi sokülmüsken cam ve kilit mekanizmasını elden gecirmek de var tabi
solan pandizotu yeniden kaplatmak da var, perdeli pandizot arayıp bulup almak da var
direksiyonu kaplatmak da var, 8 tuş davul alıp yeniden kaplatmak ve tuşları aktif hale getirmek de var. tusları aktif etmek icin de tabiki el gazı ve uyumlu teybi bulmak ve montajlamak..
eksik klipsleri tamamlamak ve 20 gün klips/kapak/jonta beklemek de var, silikon/yapıstırıcı kullanmak da var
daha niceleri..
ne kadar derine inmek istediginizle alakalı olarak rakam yukarıya gidiyor
en basitinden 1 takım orj bobrek şuanda 300tl imiş. yan sanayisi de var gayet güzel oturan, 60tl.
Bana E36 soran herkese sordugum ilk soru: "Aractan beklentin ne olacak?"
3 tip E36 kullanıcısı var:
1) Kösebası yancı tayfa. (En ufak masraf etmeden binen, canını alan, alırken de ilanda satmaya calısan)
2) Hevesimi alayım yeter tayfa. (Satarken "Kliması faal calısır durumda" diyen)
3) Orjinalci tayfa. (Masrafta sınır bilmeyen, para harcadıkca tatmin/mutlu olan)
Hangisi olmak istediginiz önemli, cunku buna göre bütce degisiyor.
derinlik önemli tabi restarasyon yapıyorsan aracının koltuğunu istersen 20 bin tl ye kaplumbağa kabuğu ile kaplat gene bir şey ifade etmez.. sadece ortada görünen pisliği kamufle edersin şık görünür..
restorasyon yapıyorsan koltuğun iskeletine kadar inip elden geçirip yıllar içinde eğrilme ve deforma oluyor içlerinde demir çubuklarda ve yaylarda sünger işlevsizleşiyor hatta bazılarında samanımsı bir şey kullanıyorlar eski araçlarda.. kısaca koltuğun önce içinin sıfırdan yaptırıp en son kaplama yaptırmak lazım gelir.. yoksa dediğiniz gibi yarım yamalak iş olur.. dışardan güzel görünür ama işlevsel olmaz gene koltuk kendini salmış durur kondisyonunu ve yaşını belli eder...
Neyse boş geçmiyim eski aracım diye demiyorum ama şu piyasa fiyatlarında bu donanımla alınabilicek en güzel araç ilandaki araca o rakamı vermem ama temiz güzel ibr sonata 45-50 arası eder bence.. ona güzel ebaydan orjinal multimedia lı ekranlı teybini getirtip takıcaksın ledli stoplarını getirticeksin birde ambians aydınlatma kiti satılıyor bardaklık ceblik ledli falan onu getirticeksin efsane olur araç..
benim arabada ambians kiti almışdım çok iyiydi değme mercedesde öyle ambians aydınlatma yoktur.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
son olarak önede drl getirticeksin farın içini açıp alt kısmına koyuyorlar efsane oluyor onuda almışdım ben zaten türkiyede sanırım bunlar tek benim sonatada vardı.
Aslında araç paylaşmam lazım ama Bilkentin meşhur altın köşkü satılığa çıkmış nedeni ne acaba
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Ben rastgele İngilizce attım Türkçe olanı var buyrun efenim :D
Ben rastgele İngilizce attım Türkçe olanı var buyrun efennim :D
İki kere alıntı yapmışız.