imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı
Aklıma geldi, hepimiz insanız ve neticede bazen hatalar yapabiliyoruz ama sonunda özür dilemeyi de bilmek lazım. Geçen gün Bostancı köprüsü ile Carrefour arasında yeni yapılan yan yola girmek zorunda kaldım ama baktım yanyol değil anayol akıyor arada bir tane yırtık bırakmışlar. Baktım sol ayandan gelen giden yok, kör nokta aynasından da baktım kimse yok, sinyal verip yanyoldan e-5'e geçtim. Birşey dürttü ve e-5'e geçer geçmez dikiz aynasından baktım ve bir otomobilin önüne geçtiğimi gördüm. Yahu iyide bu ne ara türedi nereden çıktı bu otomobil, kimse yoktu, aynadan yanlış mı gördüm, eksik mi baktım ne oldu derken muhtemelen bir kaza ucuz atlatılmış diyerek hemen 4'lüleri yakıp elimlede pardon işareti yaptım adamda sağolsun olur öyle arada der gibi özürü kabul eder bir baş işareti yaptı.
Ama herkes malesef böyle değil, ucuz atlatılan birşeyde genel olarak taraflar özür dilemiyor, karşı taraf korna veya sellektör ile tepki verirse de ayılık yapan şoför hemen ne var ne oldu diye el kol hareketlerine başlıyor. Küçücük bir özür herşeyi tatlıya bağlayacak kimse gerilmeyecek ama yok işte...
P.S: Subaru'nun aynalar geniş ve güzel gösteriyor ama döz konusu Duster olunca kör nokta çok oluyor. Olayın olduğu zaman Duster kullanıyordum. Duster'a kör nokta aynalarından da takmıştım ama halen düşünüyorum o otomobil neden aynalarda gözükmedi o kadar eğilip bükülüp baktım o otomobil yoktu ortada ne ara türedi.