yine de dikkatli olun yolda neler çıkacağı belli olmuyor özelikle hayvanlar ve lastik artıkları, pazar günü geldim bende kamyon/tır devrilmişti otobanda sol ve orta şerit kapalıydı
Printable View
Uzun yolda dizelle yüksek hız/devir yapan biri olarak benim cevaplarım:
1- Devamlı yüksek hızda gitmek bende, herşeyi geride bırakma, meydan okuma hissiyatı oluşturuyor, adrenalini bir başka
2- Evet dizelin amacı az yakmak, misal ben 520d ile 200-250 arası giderek Ankaraya girdiğimde de ortalamam 10-11 lt oluyor. Lakin bu müthiş az bir tüketim değeridir. Aynı tempoyu o hızlarda seyredebilecek kapasitede benzinli bi araba ile denrsen, tüketim 17-20lt'ler olacaktır
3- Bana göre hız yapmak hızlanmaktan daha eğlenceli. Bunu aracı hem hızlı gidebilen, hem de trafikteki araçların genel ortalamasına göre oldukça hızlı hızlanabilen bi araca sahip olan biri olarak söylüyorum. (not aracım yazlımlı bmw 520d)
4- Şirket aracı olan 2005 model Megane 2 1.5 dci 80hp ile de aynı yolda 180-190 yapıştırıp devir kesicide uzun uzun gittiğim çok olmuştur.
5- Böyle zaman zaman yüksek devir/yüksek hız/tam gaz kullanılan dizel motorlar, daha sağlıklı olur, daha sağlıklı yaşlanır, daha uzun kilometreler verimli çalışır (yeterki yağı geç değişmesin)
6- Dizelin hastasıyım. Ancak supersport olmak koşuluyla (imkanim olursa) benzinli araca binerim (misal ferrari, posrche, bmw m serisi gibi) Aksi taktirde benzinli araç kullanmak aklıma yatmıyor, sevemiyorum. Artık dizeller benzinlinin sürüş dinamiklerini verebiliyor. Ve bunu daha az tüketerek yapıyor. Yüksek tork da yanında cabası. (not spor arabadalası ayrı tutuyorum, onlar tabi benzinli olmalı, olacak, neticede benzinli motorlar daha fazla güç potansiyeli sunuyor)
Not: 6 maddeyi bonus yazdım, başlıkla alakası yok, idare edin :)
Cizre-Urfa arası 134 km/h
http://i.hizliresim.com/aLqzM7.jpg
1.2 tsi'ın gırtlağı yettiği kadar bugün çektim, toplam uzun sürelidede 148 km/h gibi bir ortalama vardı sanırım
ankara-istanbul arası
@CNR 1.2tsi golf mu ?
Bu sekilde basarak ortalama 10.2lt, peki günlük şehir içi ortalama yakıt ne durumda ?
Valla arabamın yol bilgisayarında ortalama hız yok ama bu yaz tuzla yayladan erenköye tam 25 kmlik yolu 8 dakikada gelmiştim ortalama kaç yapıyor bilmiyorum hiz-zaman formülünü unuttum :)
1.2 tsi golf 7 manuel aynen
Ben biraz ayarsız olduğum için şehirler arasında daha çok yakıyorum, sıkılıyorum 110 sabit gidemiyorum, hele ankara-istanbul arası tatlı virajlı seviyorum dipgaz geliyorum hep
şehir içinde çok dikkat edersem 6, bol gazlamalı maks 7.5-8 yakıyorum
Ulan ya yakit aldiktan sonra degilde otobana cikarken sifirlasam cok rahat 195 olurdu ortalama :(
Neyse dunde .okunu cikardim, 1.6 TDI golf7
http://i.hizliresim.com/4PQpDJ.jpg
@Mehmetmert otobanın ortasında halay çekiyordun bi ara ondan mı çok yaktı :D
abi siz ne yapıyorsunuz ya , nereye yetişiyorsunuz. az yavaş :)
Bende fotoğraf açılmadı merak ettim 230 filanmı:)
Varsa şekliniz otobana bekleriz postu olmuş son post.
Bende yola ilk çıktığındaki menzili merak ettim :D :D
2.0 TDI Tİguan 210 da yol bitti :)
Golf 1.6 TDI 200 Km
Ayhan usta 10dk boyunca tam gaz 240 km gitmişsin, ayağını gazdan kaldırmadan, helal
Bazen ben de yapmıyor değilim.
Şunu merak ettim, motor/Ttrbo sorun sıkıntı olmadı mı ? yağ ısınması ? turbo ısınması vs gibi ?
Neticede TSI motor, bir de sıkıştırılmış motor, atmosferik olsa, sıkıntı yok, ama TSI'da riskli değil mi böyle uzun süre tam gaz gitmek ?
Yeni Favorim
100 km - 26 dakika - 230 km/h ortalama hız
YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=WRmUVpMqIDU