İbre 200 küsürleri göstersede reeldede araç aslında 15-20 km lere kadar yavaş gidiyor aslında aynı anda. Oda alınan gerçek yola etkisi oluyor
Printable View
İbre 200 küsürleri göstersede reeldede araç aslında 15-20 km lere kadar yavaş gidiyor aslında aynı anda. Oda alınan gerçek yola etkisi oluyor
geçen hafta ankaradan istanbula geldim. araç vtec 2 yol bilgisayarı malesef yok :) nerdeyse sakaryaya kadar 130 a kadar hiç görmedim diyebilirim max olarakda 160 lı rakamlarda geldim.
Eklemeyi unuttum. Adana-Antep arası, 210-230 km gibi bi mesafe. Adana evin önünde marşa bastım saat 13:55 falandı. 15.30da gaziantepte derse girdim. Adana'da otobana girene kadarki şehir içi antepte otobandan üniversiteye kadar olan şehir içi mesafe 30km falandır toplam. 145km/h gibi bi ortalama yapıyor toplama bakınca.
Yalnız Osmaniyeyi geçene kadar (neredeyse yolun yarısı) 110 120yi geçmemiştim :D osmanıye sonrası ortalamam 170 180 civarlarıdır 100+km boyunca. Uzun süre 200üzeri gittim 4 5 defa 5. vitesi bitirmiştim 220de bitiyo zaten :D
alem F1 pilotu çıktı @Bar35
Benim otoban ortalamam güncel en yüksek 112 km/h
Haftasonu gebze sakarya arası arabayı 100e bile sabitleyemedim devamlı fren yapmak zorunda kalıyorum :D
Ortalaması 160 üstü olan arkadaşlara selam olsun :D
Açıldığından beri aktif olarak Çeşme otobanını kullanan biri olarak söylüyorum yolun müsait olduğu mevsimlerde 200 üstü ortalama ile narlıdere gişeler-Alaçatı gişeler rahatlıkla yakalanabilir.
Ben hala yol bilgisayarındaki ortalama tüketim mi, yoksa 200 - 220 arası yol gidip 210km ortalama ile gittik mi diyeceğiz onu çözemedim :D
Artık alışmak lazım bu bir techturkey klasiği oldu.
Bi sonraki konuda göreceksin, ortalama hızı 200 km/h olan arkadaş şehiri içi 4-5 lt. ortalama yakıt tüketimim var yazacak..Sakın şaşırma..
https://media.giphy.com/media/kHU8W94VS329y/giphy.gif
Oraya kadar gelmişken keşke şu otobanı biz de görseydik ya.
Sonra adana Pozantı arası 240 görüyoruz ama çok sürmüyor neşemiz hemen geri vites atıyoruz.
İzmir-Aydın otobanında 200'e çıkmadan,140'a inmeden 1 saatte 150km yol aldığımı biliyorum,hiç bakmadım ortalama hıza ama rüya gibiydi... Frene hiç basmadan öyle gitmek güzel bir his.
Çeşme otobanı konusunda bilmeyenler için yinelemek isterim, İzmir - Çeşme otobanı 2 şehir arası bir yol değil. Bahar aylarında kış aylarında falan inanılmaz boş zamanları da oluyor. Hiç arabaya denk gelmeden geçmişliğim var otobanı yaz gecesi 4:30 5:30 arası.
Yazın pazar akşamı 7 gibi Çeşme den İzmire gelmeye kalkarsanız 70 km dur kalk da yapabilirsiniz. :)
Yani gişeden gişeye 200+ gayet mümkünlü bir otobandır kendisi.
Hatta abartı gelmesin, 2009-2010 bende ehliyet yokken annemin şoförlüğünde Çeşme değil ancak Zeytinler girişinden Narlıdere gişelere 45 km mesafeyi en az 5-6 kez 180 altına inmeden yer yer 210 bandında gelmişliğimiz var.
Gece boş vakitlerde Bar35 in dediği gibi nerdeyse 190 altına inmeden gitmişliğim çoktu.
İki şehrin arasında olmadığı için yıl geneline baktığınızda harbiden çıkıp gazlansın diye bırakılmış gibi olduğu vakitleri çoktur.
Yok ya nasıl sallamışsalar artık ikiyüzmükiyüz..
Akşam bi havaalanına gidip gelirsem ortalama alicam rekorumuz 202mi :D