DVD'leri de nemli ve güneş alan ortamlardan uzak tutmanız gerekiyor. Kimi dvdlerde üstündeki kısım kabarıyor sonra pert oluyor onlarda.
Bende son günlerde ne yapsam diye düşünüyorum ama hala emin olamıyorum en sağlıklı neresi diye.
Printable View
evde 4 farklı yerde duruyordu yedekler hırsız eve girince 1 tanesini birakmış :D
Cloud yedek en garantisi koy internete kalsin
en son herkez toprak olucak :D
1-) Harici HDD ( 2 farklı pc) 1 tanesini tek pc haricinde başka bir yere takmıyorum.
2-) yandex disk 10 GB alan var (yükselteceğim)
Digital ortam garantisi yok ama 2 - 3 lü yedekleme yapılırsa illa ki bir yerde kalır diye düşünüyorum.
Harici hdd yada gmail hesabında yedeklenebilir.Kullandığınızın haricinde bir mail hesabı açın oraya rar dosyası yapıp atın kendinize sağlıklı olur diye düşünüyorum
ben de 6 senedir harici disk kullanıyorum, ayrı elektrik fişli. bi kaç kere düşürdük, televizyona bağlayıp çıkarırken de kapamayız genelde, çok şükür bozulmadı. sözde fotoğrafları da saklar arada bakarız dedik ama bi kere bile bakmadım 6 senedir. Film dizi yükleyip seyrediyoruz. fotoları genelde telefonla çektiğim için ordakileri açıp bakıyorum anca, yüksek hafızalı bi telefon en iyisi bana göre.
sandiskin 100 yıl veri saklayan çözümü var ancak 16gb yeterli gelmeyebilir..
2 tb falan görünce aklım çıktı oha :D
32lik mini usb bellek aldım ben orda saklıyorum :D :D
ne olursa olsun yedeklemek iyidir yani yapacagin secim x2 yap bence.
yirtilir, silinir vs onemli ise yedekle kesinlikle.
2 diskli bir NAS sisteminde RAID 1 ile koruma altına al. Geceleride Dropbox yada Google Drive gibi bir buluta senkronize yaptır. ADSL'de upload kotadan düşmediği için hızda yavaşlamasın diye geceleri yapsın. NAS üniteleri çok çok az elektrik çektiği için 24 saat açık kalması sorun olmaz.
Harici HDD en temizi :)
Fotoğraf printerlarının fiyatları nedir?
Kartuşlar kaç adet fotoğraf çıkarır? Kartuş ve fotoğraf kağıdı fiyatları nedir?
Bunları bilen var mı?
Toplam dosya boyutu ne kadar? Klasörler halinde organize edip cloud a yüklemek en garanti yöntem, mekanik disklerde illaki veri kaybı riski var, çok kez şahit oldum. SSD bir harici ise maliyetli oluyor. 15 GB'tan büyük ise gdrive ya da yandexten ayda 2 dolara 100 gb alabilirsiniz, daha uygunları da vardır belki.