Yerli üretim düzgün bir lastik markamız var mı?
Var ise ona zam gelmeyecektir.
Yolların Ustasıyım Modların Hastasıyım
iyide abi neden sadece çin yani yapıyorlarsa hepsine yapsınlar piyasada aynı sınıfta ithalat ülkesi farklı lastiklerde alakasız fiyat farkı oluşucak
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Ben hep 1000 liralık alıyor!
Şaka bir yana yerli markalara yöneleceğiz mecbur. Kışlıklarda petlas güzeldi. Yazlıklarıda övüyorlar ama denemedim.
Yahu abiler etmeyin,
İthal lastik fiyatları artınca yerli lastik fiyatları artmayacakmı sanıyorsunuz? Fırsat bu fırsat diyecek Lastikçi abiler...
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Hepsine zam gelir... Gecmis olsun....
Men plan God laughs...
I have reset it....Aal izz well....
Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
Büyük başlardan bir tek Bridgestone ve Yokohama taklaya gelmiş görünüyor. Şimdilik zam göremedim bilindik markalarda.
Ama bu olay en çok kime yarayacak derseniz Dunlop'u Türkiye'de kim üretecek ona bakın derim...
İlk bakışta özellikle Çin’den ithal edilen lastiklerin ‘önünü kesmek için’ alınmış gibi görünen bu karar, Çin’den lastik ithalatı yapan firmalardan çok, başta Türkiye’de yatırımları olan Bridgestone ve ürünlerini tamamen Japonya’dan ithal eden Yokohama markalarını özellikle iş makineleri lastikleri ithalatında olumsuz etkiledi.
Haberi iyi okumak gerekli.
Yani sadece Çin'den ithal edilen lastiklere geliyor %20 zam..
Amerika'dan da gelse vergi var, Japonya'dan da , Çin'den de... Avrupa'dan gelene vergi yok sadece... Eskiden bu tarz olaylar Çin malının Avrupa üzerinden gelmesi ile aşılırdı... Buna benzer bir çözüm bulur ithalatçılar , yani kısaca Çin malını Avrupa'dan alacağız artık.![]()
Avrupa uzerinden getirmekde maliyet artisina engel degilki bu sefer ek nakliye istifleme bilmemne olucak.
Yurticinde yatirim amacli gibi geldi banada
Avrupa üzerinden gelince %5 gibi maksimum bir artış söz konusu olur... Daha öncede Çinden gelen %6.5 vergisi olan ürünleri bile Avrupa üzerinden 0 vergi ile getiren vardı, bunun değişik yolları var
Jinyu Tire
Olan 215/50/13 lastiklere olucak.Yandık zamanında ilk bridgestone üretimini durdurarak yara verdi sonrada yokohama.Şimdi'de devlet![]()
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Yerli üreticilerin Vestel markası gibi ek vergi olayı kabül görmüş demekgüzel bir markamız bir lassa var oda mükemmel değil. 17 inç starmax (petlas) v desen almıştım. balansa soktuğumuzda lastik yamuktu. yol tutuşta fiyatına göre kötüydü. vergilerimiz çok yüksek maalesef
![]()
Vergi ile ithalatı durdurmak yerine Devlet üreticilere ciddi destek versede Türkiye üreten çok farklı markalar çıkartan güzel bir ülke olsa, Parayı 3-5 dayısı emmisi olan hanzo değilde tüm millet kazansa.. Şu anda uygulanan sistem 90'lardaki korumacı politikalar.. Aslında tamamen karşı değilim, Bende ithalat yapıyorum ekmeğimi Çin'den kazanıyorum ama pekçok kişi çeri çöpü getirip satıyor burada, çakmak alıyorsun çat diye gidiyor, oyuncak alıyorsun beş para etmez... Kısaca bu kadar kontrolsüz ithalatın olduğu başka ülke sanmıyorum yoktur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)