İnce dusunceniz icin tesekkur ederim bayramada geleceklekler var onlarla yada kargoyla gondertirim.Urunu icin nereye baktirabilirim?
Printable View
İnce dusunceniz icin tesekkur ederim bayramada geleceklekler var onlarla yada kargoyla gondertirim.Urunu icin nereye baktirabilirim?
uppppppppppp
Konuyu takipteyim. Hep merak etmiştim bu olayı nasıl oluyor diye..
selamlar konu açılmışken bir hayalimin en azından olabilirliğiyle alakalı bilgi alayım dedim. Direk Japonya'dan parça getirten hiç oldu mu?
Konuyu hortlatıp yardım istiyorum 2012 B7 passat variant aracım için led stop bulamadım burada, servis ve ebaydaki fiyatlar kurdan dolayı gümrük kargo vs. sıkıntılı, bulgaristan almanya ve polonyadan çıkma olarak yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır?
Evt an itibariyle hicbir sekilde gumrukle
ilgili isiniz olsun ya da olmasin 24.20 gumruk vergisi aliyorlar. Acti kapatti.. Ikinci olarak eger aracinizin antika ve ikinci el parca ise her seyi sunmaniz gerekecek bir davaya girer gibi..Ben birkac defa kendi aracima retrofit yapmak icin aldim sagolsunlar kabul ettiler ancak sonra kabak tadi verdi gibi bir bakisla en son vermediler araba parcami.. Haklilar mi mevzuata gore evet ancak ben isim geregi sanayi sanayi dolasip hep hasarli urun alip hem de calismadigini ogrenince bizimkilerin yaklasimini begenmedigim icin yurtdisindan almayi tercih ediyorum.Adamlarin insafi var video cekiyorsun gonderiyorsun calismadigina dair parani geri iade edelim diyorlar bu ebay gibi yerlerde cok mantikli.. Ancak en guzeli gumruk vergisinin ithal ettigin ulkede odeme secenegi olan durumlara bakmak en mantiklisi.. direk istanbulda vergisi hesaplanir ertesi gun de size yollanir..Ancak bunun olmadigi durumlarda ise ibra yokuna gecersin su kadara aldim diye ancak artik o is de yaln oldu direk ikametgahi oldugunuz ile gonderiliyor oradaki gumrukcunun insafina kaliyorsunuz..Ancak dovizin boyle oldugu bir donemde artik kendi garajinizda radyator, manifold yapmak emin olun daha ucuza gelecektir..Son durumlar boyle… Hobilerinizi biraz erteleyeleceksiniz ya da kendiniz ureteceksiniz..
Konuyu hortlatmak istiyorum, alman schiedmann sitesinden aracıma sıfır parça almak istiyorum toplam ürün ağırlığı 420gr + paketleme eklense max 2kg olacaktır, ürün bedeli 40-50$ ya da Euro sanırım bunun vergisini ödeyerek alabilir miyim gümrük müşaviri isterler mi ?
*Daha önce başka sitelerden alışveriş yapmıştım aliexpress gibi hiç problem yaşamadım hepsini çözdüm ama bilmediğim bir ülke ve site olunca şaşırdım.
Parça nedir? Bazı parçalar TSE ye tabi oluyor.
Yeni konu açmak istedim de bi sorum olacaktı yurtdışından ürün alamı ile ilgili.
2. El bir ürün satıyor ispanyada 1-2 satıcı. Bunlarla anlaşırsam en güvenilir ödeme yöntemi nedir, veya siz neleri kullanıyorsunuz? Bu 150 € üstü vergi olayı vs onlar hala aynı devam etmekte dimi?
2. el ürünün getirilmesi yasak (özel izin vs hariç) Eğer gümrük memurları araçıp kutuya bakarlarsa ülkeye girmesine izin vermeyebilirler, şans işi. 150€ üstü vergi olayı hala devam ediyor.
Eğer ürün 150€dan pahalı ise %99 ihtimalle kutuyu açıp bakarlar.
Bi ara wisetransfer kullananlar vardı paypal olmadığı için ama wiseda işlemleri durdurdu heralde. Ben böyle durumda swift yaparım, enpara swift yapmaya 200TL belki daha az ücret alıyor.