Ben de bu yarışın yapıldığı mekanı merak ettim![]()
bu hafta olaya biraz yapay kurgu girmiş sanırım. yapılan iş eğlenceli tebrik ederim ama kurguda biraz boşluklar var sanki misa hurdalıktan malzeme toplanmaya gıdılıyor ve dodge a göre buggerları takılmış jant lastik bulunuyor .bana biraz açık var gibi geldi.
bazı belirsizlikler mi diyim karmaşa mı diyim bilemedim..hurdalıktan çıkan jantlar roll cageler vs.. bu araçlar gercekten hurdalıktaki malzemelerle mi yapılıyor şayet yapılıyorsa hurdalıktan çıkma parçalarla yapılan roll cage ne kadar sağlıklı olur bi kazada bu çok yanlış yere varmaya neden olmaz mı?.. bi eleştirimde yapılan montaj hani gorada logarın dedesi dünyaya iniyor böyle fıtı fıtı yürüyor böyle ya hatırlayanlar bilir..yarış bölümündeki montaj bana o sahneyi anımsattı.. kimse yanlış anlamasın televizyonlarımızdaki programlar belli böyle programlara açız ve bu tarz programların çoğalması ve daha iyi yere gelmesini isteriz.. bunlar benim kendimce gözlediğim nacizane tavsiyeler eleştiriler..
Yahu bende diyorum nerede bizim sarjli matkapla multimetre, artist olmuslar simdi gordum![]()
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
Hurdalıktan çıkıyor o jantlar.
Her iki bölümde de, elimizdeki mevcut bijon aralıklarına uygun çap ve genişlikte jant bulamadığımız için bulabildiğimiz jantların göbeklerini kesip kaynakla birleştirerek ucube ucube jantlar yaptık.
O jant imalat aşamalarının çekimleri yapıldı (çekimi yapıldı derken poz vermedik, biz yaparken bir yandan çektiler) ama montajda son kurguya dahil edilmemişler.
Dikkatli bakarsanız jantların iç kısımlarının kesik / parçalı olduğunu görürsünüz.
Hatta, ikinci bölümde İbrahim usta'nın kestiğimiz jant göbeklerini mengeneye takıp traşladığı sahneler de vardı.
Ancak haklısınız, imalatın gösterilmesi gerekirdi.
Rollcage için de kesinlikle risk almıyoruz.
Bunu baştan belirttik, emniyetin söz konusu olduğu yerler için profil ve boru alındı, kenara istiflendi. Biz kesip, büküp, kaynak yapıp kullanıyoruz.
Bence programın inandırıcılığı ya da etik imalat vs açısından en ufak bir sakıncası yok bunun.
Sonuçta ham malzemeden imalat yapıyoruz, ki, programın ruhu da bu.
Yarış sahnelerinin çekimi gerçekten çok zor. Kamera devrilebiliyor, beklenmedik şeyler olabiliyor, sahnenin içine traktörlü bir amca girebiliyor, vs vs.
Ama lütfen şundan emin olun, tüm ekip olanca iyiniyeti ile çabalıyor.
Her şey bence gayet güzel keyifli,bu ülkenin standartları üstünde bir program denilebilir.. Tavsiye vermek bana düşmez ama 3.bir ekip eklenip lig vari bir kurgu oluşturabilir diye düşündüm..
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
diğer bölümlerde bence program akışındaki atlamalar düzelecektir daha çok birbirine bağlı şekilde akar bölüm ama naçizane fikrim yapılan araçlara ve parkur çekimlerine biraz daha fazla vakit ayrılırsa daha iyi olur yapım aşaması gayet iyi fakat araçları pistte daha detaylı güzel açılardan biraz daha aksiyon halinde görsek daha enfes olur.![]()
dışarıdan gelecek rakip ekipler de işin içine girse tadından yenmez
ona ne şüphe , yaptığınız işi burdan klavyeden bilmişçe yazmak gibi yapabilmemiz için çooook evrilmemiz lazım. 2 ekipte sanatkar bilgili insanlarla dolu.her zaman yanınızdayız fakat kurgudaki arkadaşlara forumu bir okutursanız eğer kaportayı kesip biçmekten ziyade jant göbeği uymuyor diye jant imal edilmesini gösterirlerse yapılan işin gerçekten el yapımı olduğu konusunda yerinde olacak.
tamam bizde kadınların yetenekli olduğunu biliyoruz ama hanfendinin yerçekimini bulmuş gibi enjektörler olmasın demesi baya bir yapay kalıyor.biraz fazla pohpohlandı 2nci bölümde sanki![]()
yada durun ben size bir çay demliyimde sakin sakin konuşalım
editör bey , kurgu bey 4-5 bölüm sonra mutlaka taşlar iyice yerine oturacaktır . yinede siz gözucuyla arada eleştirileride okuyun ve şu programı biz bıkana kadar bize izlettirin lütfen.
Bu haftada çok güzeldi elinize sağlık. Motoru çalıştırabildiler
Araclarin yapimi hakkinda cok bisey soylemeye gerek yok.. dusuk butce ve zamanla gayet yeterli bencede.. fakat o cekimler nedir oyle yaa... izleyicileri salak yerine koyuyolar... guya yarislar yapiliyor ama, yaris esnasimda biri digerini bekliyor bi o geciyor bi bu geciyor.. hepimizin dalga gectigi gibi fast and furious taki gibi 50 tane vites atis gibi, hangisinin kazandigi hangisinin daha hizli oldugu gibi sonucsuz seyler malesef havada kaliyor..
yarış sahneleri için de mantıklı olan ilk haftadaki gibi süre alarak yarışma sistemi olmalı bence. böyle geçme geçilme sahneleri için bekleme falan söz konusu oluyor. keyfi kaçıyor. tek araç çıksın süre alsın daha mantıklı bence.
Gündüz izleyememiştim, şimdi izledim.Güzeldi![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)