Renegade'in üstündeki motor 1.6 multijet. Ankaranin kar durumunu hic yasamadim arac yeterli olur mu onu bilmiyorum :) Ama belli bi kronik sorunu yok diye hatırlıyorum.
Printable View
Renegade'in üstündeki motor 1.6 multijet. Ankaranin kar durumunu hic yasamadim arac yeterli olur mu onu bilmiyorum :) Ama belli bi kronik sorunu yok diye hatırlıyorum.
Bence Freelander II
Grand Cherokee WJ tercih edilecekse kesinlikle benzinli tercih edilmeli. 2.7CRD motor o kasayı taşıyamıyor. (3.1 dizel VM motordan uzak durun) 4.7 motor LPG ile uyumlu ve çok güzel sorunsuz bir motor. Heleki benim attığım linkteki H.O. apayrıdır. Bakımlısı her zaman para eder. Müşterisi - meraklısı fazladır. Ön takımı gıcıktır. Zor düzen tutar, çabuk bozulur. Onun haricinde kronik sorunu yoktur. Parçası bol ve nispetten ucuzdur. Servisi çoktur. Seçeneğiniz olur servis için.
Hem göze hitap etsin hemde yarı yolda bırakmasın diyorsanız fx35 sizin için en iyi tercih olur. Ama tek sıkıntısı benzinli , Lpg sistemi ile kullansanız da sizin ayağınıza kalmış bir şey. Eğer düşünürseniz kronik sorunları çok olmayan bir araç dikkat edilmesi gerekenler bölümler aracın göğüsü çok bakımsız olursa çatlamaya başlıyor , damarlaşıyor keza koltuklarda öyle çok bakılmamış üzebilir dikkatli olmak lazım.
alternatif olarak cherokeelerle ortak üretilen dodge nitro olabilir, bi ara l200ümü nitroyla değiştirecektim biraz araştırdım bi sorununu duymadım ama nasip olmadı.
2.0 cc geçilmeyecekse 50 60 bandında Captivanın dizel otomatik olarak pek rakibi yok. İkinci eli de hızlı bence mantıklı seçim olur.
Captiva çok yakıyorcular kesinlikle alma der yakıtı ortalama 10 Lt, uzun yolda sabit 90 gidilse 30-32 kuruştan aşağı kesinlikle düşmüyor. 1800 kilo otomatik bir araç için anormal değerler değil.
Kronik olarak bakımsızsa turboyu çabuk bitirebiliyor. Onun dışında sıfırdan beridir kullandığımız 80 bindeki araçta ekstra bir problem olmadı.
Herşeyi ile orta karar beklentileri karşılayacaktır.
2012 sonrası makyajlı kasalar 4x2 onu da not düşelim.
Dağ , taş ,bayır çok zor şartlarda kullanılmayacaksa yerinizde olsam Opel mokka , VW Tiguan gibi crossover modellerin 4x4 seçeneklerine bakarım.
Hem sizin istediğiniz durumlarla başa çıkar , hem de diğer önerilen modellere göre daha teknolojik ,daha uygun ,daha kullanışlı bahsettiğiniz otobüs hissini yaşamazsınız.
İlanlara giridğim gibi karşıma çıktı.Şu kasa hiç eskimeyecekmiş gibi geliyor bana
Loading site please wait...
eski defenderları bunlara revize ediyorlar çok sağlam oluyor evladiyelik al satma dursun köşede ölene kadar evladına kalır.. zaten kasa alimnyum pas çürük ıvır zıvır olmaz..
Loading site please wait...
2.0 dci xtrail.
4x4 lock modu ile karda kışta dağda bayırda gidebilirsin.
küçük olanlardan vazgeçtim artık, büyük birşey istiyorum. o yüzden onu gözden çıkardım
fiyat yükseltip en iyisi o galiba.
fx35 çok güzel fakat çok yakıyo diye hatırlıyorum, 2005 falan olursa vergisi çok değil gibi. yalnız lpg kullanmak istemem o tarz bi arabayı.
güzel araba geçen canlı gördüm, diğerlerine nazaran vergi yüksek olsa da güzel bi alternatif, düşünücem onu da.
binekten vazgeçtim, yüksek birşey alma niyetim daha kuvvetli, eski kasalar güzel gelmiyor gözüme
captiva sanırım bu kategoride en cok satılan araç, beğenilmeyen bişey sanırım, bende beğenmiyorum zaten.
bu hafta içi arkadaşımın tiguan'ının kullanıcam biraz kafamda birşeyler netleşebilir, siyah olanını begendim, opele bindiğim için yeniden mokka düşünmem gerekisiz gibi :)
baya eski ve güzel durmuyor, freelander2 ler güzel ama
hoşuma gitmedi bu da kusura bakmayın :)
2003 Range Vogue 3.0 TD6
2004 X5 30d
Freelander 2
Patriot
Arasında kalmış gibiyim şimdilik,Tiguan bunların yanına yakışmıyo gibi, ama bi kullanıcam onu da, araştırmaya devam :) Ben sizi 2 seçeneğe indirine kadar biraz rahatsız edicem gibi görünüyor.
Range ve x5 aynı yürüyene şanzımana sahip zaten yerinizde olsam riske girmezdim dizel olduğu için 4.4 ler de çok yakıyor ama daha sorunsuz 3.0 td6 range abim de vardı turboları yedi 18.000 gibi bir rakam çıkmıştı bir kaç yıl önce fx35 e gelince tabi ki de yakıt sarfiyatı kullanmaya da bağlı ama çok yakacaktır. En iyisi Patriot olabilir. Konsol vs malzeme bakımından biraz zayıf haberiniz olsun da. :)
2.5luk subaru forester lar nasıl?
Arkadaşlar yeni geldim eve,bikaç araç bakabildim, captiva, sorento,cayenne,toureg ve fx35
captiva her yönden kötü geldi gözüme, hem görüntü güzel değil hem arka daha küçük sorentoya göre. Sorento fena değil gibi fakat onun da dış görüntüsü çok cezbetmiyor.
toureg görüntü ve büyüklük bakımından güzel, arkaya oturunca da baya geniş.yalnız 3.2 motor sanırım o biraz düşündürücü çok yakar mı diye.bu araba hakkında biraz daha bilgi gerekiyor. tiguana göre daha heybetli ve güzel gibi.
aralarında en beğendiğim tabiki fx35 (f/p olarak). arka tavanda ekrana kadar var, bluetooth kulaklıklarına kadar. yalnız vites geçişleri hissettiriyor baya, bu hepsinde mi böyle? ben lpg'li olanı kullandım,arıza ışığı söndürülemiyor mu lpg takınca? ışık yanıyordu çünkü, çok kronik sorunu varmış bu arabanın, conta yakma vs gibi. parçaları pahalı ve uzun süre beklemek gerekiyormuş. sanırım bu güzellikte aracın bu kadar uygun fiyata satılmasının bi nedeni vardır ve haklılar gibi, cunku görüntüsü hiç de o fiyat aralığında gibi değil. açıkcası fx35 çok beğenmeme rağmen biraz soğudum. sorunlarla uğraşmak istemiyorum çok fazla. ufak tefek olur tabi, mesela alır almaz arabanın tüm konsolu değiştirmeyi düşünüyorum 2.el alacağım için, 2005-2006 baktığım modeldeki arabalar çok yıpranmış görünüyor, onu da soft..... diye yapan firmalar varmış aşağı yukarı 1000 liraya yeniliyorlarmış konsolu.
cayenne baya spor araba görüntüsünde içeri oturduğunuz zamana benim corvette'i hatırlatıyor. baya beğendim tabiki, görüntü olarak da en sevdiğim model, fakat benim bindiğim 3.6 olandı, 3.2 olanlar tutulmuyo galiba, fiyat olarak da beni aşıyordu baya. 100küsürlerde idi. gelelim onun bakım masrafı beni yıpratabilir şimdilik.
patriot bakma şansım olmadı ne yazıkki. onu mutlaka incelicem, cunku cok begeniyorum.
forester çok güzel ve yüksek değil :)
arkadaşlar son olarak x5, toureg ve gc 2.7 crd limited'ler arasında kaldım, gc'yi mercedesin en kötü motoru olduğundan ve sarsıntı yaşattığından dolayı konfor olarak vazgeçtim (2006'larda iyileşme varmış sanırım) 12-13lt ve 8.5-9 lt'lerde geziyormuş bunlar da.
toureg 3.2 olanlar cayenne motorlu imiş, onlar da x5 4.4'lerden bile fazla yakıyormuş. 19 lt civarı.
patriot vazgeçtim güzel olmasına rağmen manuel olmasından, çünkü arada annem de kullanır. market alışverişi vs.
range rover'lar çoğu o modelleri air süspansiyonları bozuluyormuş, masraflı bi araç olduğundan onu da eledim.
dodge nitro'lar hakkında hala bilgim yok çok, arkadaşımın babası canada'da sorunsuz baya bi binmiş yalnız 3.6 v6 motorlu olanlarını, 2.8 değil. hali hazırda bi amerikan olduğu için buna da çok sıcak bakamıyorum.
gelelim kararıma. x5 3.0i, dizelleri ile arasında cok fiyat farkı yok, fakat dizeller biraz hor kullanılıyor ve herhangi bi turbo sıkıntısında masraflı olacağı yönünde bilgi aldım. x5'lerin en iyi viraj kabiliyetli suv'lar olduğu yalnız 200'lü hızlarda frenajlarının iyi olmadığını işitsemde çok fazla beni etkilemedi, çünkü hız yapmayı düşünmüyorum, genelde uzun yolda ve günlük kullanılacak. Bmw'ye aşina ve çevremizde de anlayan çok olduğundan üstesinden gelebilirim diye düşündüm.
bana temiz km'si az x5 3.0i lazım arkadaşlar sonuca gelirsem :)
dün bi tane baktırdım, boş bi modeldi, sonradan öğrendim ki araçta koltuk ısıtma bile yokmuş, şaşırdım açıkcası. sunroof da yoktu. yalnız takas imkanım vardı, arabada biraz masraf olduğundan vazgeçildi, 250k km'de idi, boya durumu çok da iyi değildi. ekran sonradan takılan 500TL'liklerden. bunun için eskişehirden acil geldim, 504 TL de ceza yedim radar cezası :) takas konusunda anlaşamadık. bu gidişle anlaşamayacağız da gibi, o yüzden nakit veya kredi kartı ile alıp diğer aracımı daha uzun bi sürede satmayı düşünüyorum.
aradığım özelliklerin başında sunroof geliyor, m paket, recaro, ısıtma olursa tadından yenmez, başka özellikler gerekir mi bilemedim. ne dersiniz ?
Renault Koleos verelim 2.0 dci boyasız
X5 3.0i olanlar da 14-15 litreden aşağı pek yakmıyor
Tigudan sıkıldım takası düşünebilirim :)
biri Helux mü dedi
https://www.youtube.com/watch?v=xoHbn8-ROiQ
baktım hiç güzel değil, bi de reno amblemi :)
valla haklısın 70krş benzinde, lpg'de de 30krş olur sanıyorum, yüzde 40 mı tasarruf oluyo. Tigu aslında her yönden mantıklı ama işte bi x5 değil. Temiz x5 bulamazsan bakıcam artık onlara. Takas teklifi hoş yine de ama dünkü x5 ile takas olayından sonra çok da düşünmüyorum, adamlar gerçekten çok komik ve akıllı sanıyorlar kendilerini :)
arazide kullanmıcam o yüzden mantıksız geliyor pickuplar artık, ve aile aracı olarak veya başka bi yere giderken komik kaçar :)
Arkadaşlar gümrükte 4 tane x5 var şuan, sıfır gibiler, yalnız çok yatmışlar yağını değiş al bin yapılamaz sanırım, yatan arabanın çok sorun çıkaracağını işitmiştim daha önce. Ama çok güzeller riske girilir mi sizce?
Benzinde 70 kuruş yakıp tüpde 30 kuruş yakması için %57 tasaruf etmesi lazım ki tüp benzine göre %10 daha fazla tüketir lpgde 45-50 kuruş yaksın öp başına koy :)
Bahsettiğin x5lere baktım düzgün duruyolar ama 3 yıldır yatmışlar ve kaçakçılıkdan yakalanmışlar yani sökme takma neler var belirsiz
Piyasasının 2 katı istenmesi ayrı
Bu ihaleye giren insanların psikopatlık derecesini düşünürsek 100.000 görecektir o X5ler.
O x5lerin tekine 77300 teklif verildi ancak nedense ihaleler iptal oldu
3.2 cayenneler ve touregler kronik sıkıntıları olan araçlar elektronik arızası vs bir ara bende cayenne bakmıştım ve acayip sorun yumağı idi toureg baktım sonra kasa hariç her şey aynı olması bir şey değiştirmiyor keza onlarında temizi yoktur fx35 kronik sorunlu demişsiniz ama göğüs harici vs daha önce yazdıklarım harici sorun yaşayan hiç görmedim çevremde. Büyük ihtimal bakılmayan araçlardır diye düşünüyorum. Toureg , cayenne kesinlikle sorunlu olacak düşüncesindeyim. 3.0 diesel x5 ise makyajlı kasa olmayanlar motor yerseniz motor yapılmıyor diye biliyorum çünkü ben e60 5.30 bakarken aynı yürüyene sahip olduklarını biliyordum. Çevremde kiminle konuşsam , kaç araca baktıysam kesinlikle sıkıntı çıkaracağı fikirdeydi herhangi bir sorunda sandık motoru göze alıyorsanız girin. Ama az uz bir para değil aklınızda bulunsun. Temizini arayıp bulana kadar kışı atlatırsınız zaten. :)
az önce çok temiz bi arabaya baktım geldim, el sıkıştık, yarın kontrolleri yapılacak birşey çıkmazsa alıcam. dediğiniz gibi 60-70 liraya falan gümrük vermez dedi araç sahibi, kendisi gümrük bakanlığında çünkü.
fx35 konusuna gelirsek kendi servisi bile alma aracı dedi gerisi siz düşünün. :) yardımlarınız için çok teşekkür ederim. bu arada aldığım araç 3.0i lpg'siz. kendim prins taktıracağım büyük ihtimal, aslında prins ile lovato'nun TR'ye geliş fiyatı aşağı yukarı aynı imiş, biri 1000 TL, diğeri 950 TL imiş. Bunu söyleyen kişi prins'in çok gereksiz olduğunu lovato'nun iyi olduğunu söyledi. Bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var şimdi de
6 silindir 3 litre motor çok zorlu değil.
Atiker standart 6 silindir kiti olur.
Püf nokta enjektör nozzle olcusu.
O motor hacminde 3 mm nozzle ucu ile takılırsa problemsiz kullanırsınız.
LPG kitlerinde obd soketine bağlantı yapilan kitler var, araç model yılı itibari ile obd destekli çalışmaya uygun.
Obd li kitler sorunsuzlugun anahtarı.
İstanbul da olsaydınız iyi bir montaj için yardımcı olurdum.
Ankara'da Mavi Denizler,Mocan ve Quattro Garaj öneriliyor genelde.Gidip yapılan araçları bir görmek lazım. @blumenberg
Atikerin ürünlerinden daha çok bayileri dangoz malesef.
Son senelerde aynı ürünleri susleyip susleyip fiyat yükselterek satmaya başladılar.
Böylece kalbur ustu montajcilari, atiker satmaya ikna ettiler (yüksek fiyat = yüksek kar marji)
Esas püf nokta montajcinin detaylara hakim olmasında.
8 mm boru 6 silindir ve ustu kitlerde standart uygulama zaten, ama bazı montajcilar ihmal etmekte.
Ankara da canı gönülden yönlendirecegim montajcı yok malesef.
Quattro garage i önerirdim önceden ama birkaç arkadaşı yönlendirdim, ticari kaygılar dolu önerilerde bulundular artık oneremiyorum.
Prins bayileri genelde kalbur ustu bayiler. Ekipman tercihleri doğru yapıyorlar genelde.
Maddi anlamda sıkıntı yaratmayacağını dusunuyorum sizede bu sebeple bayilerin kalitesinden dolayı prinse yönetebilirsiniz.
kontrolleri yaptırdım arabanın oksijen sensörü değişti bi tek, birşeyi çıkmadı, hatasız boyasız tramersiz, 185bin km'de siyah sunrooflu vs :) amerikan versiyonmuş 200 kilo daha ağır çıkmış kantarda. neden bilmiyorum. göstergeler mil. satışı yarın alıcam inş.
1 ay binip alışayım diyorum sonra prins taktırıcam. belki de sevmem belli mi olur.