hangi site olduğunu paylaşırsanız ona gore onlem alalım :)
Printable View
ıkı gun önce sabah arka arkaya mesajlarla uyandım yurtdıışından oyun sitesinden kartımla alış veriş yapılıyor,29 usd,110 usd en son 705 usd çekmeye çalışmışlar 110 lira limit kaldığı için sadece 29 dolarlık alışveriş gerçekleşmiş sonrasında hemen bankayı arayıp iptal ettirdim itiraz dilekçeside verdik bekliyoruz
Ben internette kullandığım kartımı son siparişimi de vererek tüm mail orderlara kapattım yurt içi ve yurt dışı az önce :D
Sitenin ismini neden paylaşmıyorsunuz? Özel bir hukuki problem mi var yoksa?
http://i.hizliresim.com/J3g63B.jpg
Yazıları okuyunca çok şaşırdım bu ara atağa çıkmış kansızlar.Daha dün benim de başıma geldi.
Kardeşim garanti bankasında çalıştığı için o anlattı çok sık oluyormuş bu durum. Bi şekilde ya alışveriş yaptığınız bi mağzadan veya başka bi yerden kart bilgilerinizi alıp 3d secure istemeyen yani mesaj onayı istemeyen sitelerden alışveriş yapıyorlar.
En yaygın olanı da faturalı hat adına telefon çıkarıp, o telefonu alıp nakit olarak satıyolarmış. Fatura tutarınıda 3d secure olmadığı için online olarak sizin haberiniz olmadan ödüyorlar.
O zaman bankalar bunun önüne geçsin.
Tamam ben kullanıcı olarak önlem almalıyım.
Yasal olarak zorunluluk gelsin 3d güvenlik uygulaması olmayan firmalar için sanal pos kullandırmasın. Şifresiz işlem yaptırmasın.
Zararı kendine olacak. Ben nasıl olsa en çok 45 günde alırım paramı.
Bu durum sanırım bahsi geçen bilgilerin çalınmasıyla ilgili. Bir an da bu kadar çok yaşanması pek hayra alamet değil.
Acaba herkesin kullandigi bir site sanal kartlari sakliyordu da, bu sitenin veritabanini mi patlattilar ?
Zamaninda hepsiburada.comun sakladigi ortaya cikmisti mesela.
Benim de basima bu carsamba gunu geldi. Ve ayni sekilde fatura odemisler avea.com.trden.
Sanal kart yemeksepeti ustunden mastercard ile saklaniyordu. Limiti de yuksek tutmusum ugrasmiyim surekli diye. Cekmis de cekmisler.
Bankaya dilekceyi mail attim. Iptali bekliyorum ben de.
3d olmayan siteler falan değil. Bizim kartta 3d güvenlik var ve telefona mesaj gelmiş 3d şifremiz o şekilde ayiktik biz duruma
Kart ile ilgisi yok. Bazı siteler alışveriş sonunda 3D güvenlik ile ödemek istiyorum şeklinde bir seçen sunuyor.
Bunu işaretleyip ödeme yaparsan (n11 gibi) Kart'ına bağlı olan cep telefonuna bir numerik kod geliyor. O kod'u girmeden ödeme tamamlanmıyor.
Benim de savunduğum şu bir yasa çıkarılsın sanal pos üzerinden alışverişte mutlaka onay kodu istensin.
Ben de telefona gelen işlemi taksitlendirmek ister misiniz uyarısı ile anladım hileli işlemleri.
Valla bende geçenlerde benden'de çekmişlerdi.
Turktelekom abonelik ödemesi diye.
Cep Telefonuma mesaj gelince aradım iptal ettim.
Her zaman diyorum bankalarda bu işin içinde.1000 Kişi'den böyle bir para çekilde yarısı uyanmasa düşünün para ticaretini.
Bankalarda göz yumuyor bence.
Buradada kredi karti kopyalama baya yaygin ve geneli Turklerin elinde. Kafamiz yalan, dolan, sahtekarliktan baska seye calismiyor maslesef.
Banada teklif geldi kredi karti bilgileri calmam icin :D
Genelde garsonlari yada benzin istasyonlarinda kasiyer olarak calisanlari seciyorlar. Kibrit kutusu kadar bir alet var. Karti o aletten gecirince direkt bilgileri kopyaliyor. Daha sonra alinan o bilgiler kendi sahsi kredi kartina kopyalaniyor. Yani x biryerde alisveris yaptin karti cektin ( kimlik sorsalar bile ) kredi kartindaki isim senin ama cekilen kart numarasi baskasina ait. Farkina varmanin tek yolu kredi kartinin son 4 rakami ile cikan slipin son 4 nosunu karsilastirmak ama onuda yaoan yer zaten yok.
Arkadaşlar,
ilgili siteyi özelden de çok fazla soran olmuş.
Şu yoğun zamanlarımda sitenin hukuki açacağı işlerle zaman kaybedemem.
Şu ipucunu vereyim, son zamanlarda telefonunuza önceden hiç bildirimleri yokken,
şuanda çok fazla promosyon ve indirim bildirimi gönderen yer.
3D değil çözüm, Sanal Kart.
Sanal kartın mantığını bilmeyenler için;
Sanal kartınız mevcut kartınızdan farklı numerik bilgilere sahiptir.
Limiti sıfırdır.
50 liralık bir ürün alacaksam, önce sanal kartıma 50lira aktarıyorum, daha sonra alışverişimi yapıyorum.
Limitim kalmadığı için sanal kartım hacklense dahi maddi bir zarara uğramıyorum.
Zahmetli gibi görünse de, bu kullanımı alışkanlık haline getirin.
evo34, bir yazdın, şu anda tüm bilindik siteleri zan altında bıraktın zaten. En azından özelden yazarsan önlem almış oluruz.
Zorlamayın, işte neden söyleyemediğini açıklamış.
Bahsettiği çapta, en az 1 kez herkesin alışveriş yapabileceği site sayısı zaten bir elin 5 parmağını geçmez.
Bildirim gelme sıklığı ve son post'ta ki turuncu ile biraz belli oluyor zaten :D
yer.
Ben renk'den sanki buldum gibi.Zaten en son o siteden alışveriş yapmıştım hatırladığım kadarıyla.Ondan sonra bu mevzu başıma geldi.
Bu arada bu sitede daha önce çok eski bir çalışan işten ayrılırken bütün müşteri profilini alıp gitmişti.