Motorun sağlamlığı hacim ile mi yoksa motor içinin üretildiği malzemenin kalitesiyle mi alakalı ?
Printable View
Motorun sağlamlığı hacim ile mi yoksa motor içinin üretildiği malzemenin kalitesiyle mi alakalı ?
40 küsür liraya vtec almaya kalkan bi arkadaş vardı o nerelerde yaw ?
vtec deyince akıllarında uçak gibi değişik bir şeymi canlanıyor acaba bu manyakların :D
@Mehmetmert
Araç tam olarak hangi motor ve versiyon? Kaça geldi?
Hayırlı olsun bu arada :)
Abi gözünü seveyim beyaz almayın :D @Berk007
Merak edenler olur belki paylaşayım
Bu design paket baz donanım ile aralarında 4-5 Bin TL var baz donanımla farkı ana hatlarıyla yarı deri koltuk 17" jant biraz daha değişik tamponlar ve krom eklentiler vb.
Cam tavan için tam 6.000 TL ekleniyor
Sedan versiyon içinde 10.000 TL daha ekleniyor
A3 - Hızlı Resim
http://i.hizliresim.com/6mdnYN.jpg
Bana Ankara Doğuştan verilen teklif.
http://i65.tinypic.com/25f0gag.jpg
@Mehmetmert
Yakıt tüketimi gözlemleriniz nasıl? Ortalama ne civarda?
Ulan 10 bin lira cam tavan farkı mı olurmuş yaa...
Cam tavan mı alıyoruz, cam balkon mu yaptırıyoruz belli değil
1.0 TSI ibiza ile paylaşılmıştı.
samsun ankara
http://i.hizliresim.com/7XJ07P.png
ankara istanbul
http://i.hizliresim.com/gVg32Z.png
Balıkesir ıstanbul balıkesir
http://i.hizliresim.com/bb0nzn.jpg
Aynı motor örnek teşkil eder diye paylaştım.
Pardon reis saygilar :D
Arkadasima aldigimiz 1.6 TDI Sport 110hp,prestij paket(katlanir ayna+cam tavan+geri gorus) +ambition + full led(on arka led) ile 118e aldi.Hersey golfe 112.000tl demeleriyle basladi :)
Araba tdi,ama genede soyleyim 120 kmde daha 6.8 di en son tamamen sehir ici bu arada
Araba bu, bu arada sadece sunroof yerine prestij paket almak bence daha mantikli
http://i.hizliresim.com/2jBZLE.png
LED far sistemi gereksiz gibi. Ön farlar LED değil galiba. Yazık bu paraya bence.....
Bu fıyatları yakında bulamayabılırsınız....
Abi bulmasak da olur yani...
Geçen sene 100 lira olan araba tam bugün 120 lira.
Bu ne yaaa...
İki gün önce sigorta kaskosunu yaptım bitanesinin. Sakarya otokur baz donanım 84 bin tl faturası vardı. Mantıklı bi araç aman aman uçsun demiyenler için
Ekstra donanimlara cok para istiyor audi.
katlanır ayna ve ön sensör 3.000 liradan fazla fark ediyordu ben alırken yaz sonu S-line pakette, bende almadım onları
Bugün 1.6tdı dsg design paket(yarı deri koltuk xenon sunroof krom eklentiler var) 112 bin ayaküstü fiyat verdiler.109-110a biter gibiydi.Araçta elde var hemen teslim.
Golf7'yi satıp üstüne 22bin koyup benzer bir arabayı almak mantıksız geldi :)
Otv duzenlemesi eli kulaginda...
Meclisden gecti
Buraya kanun metnini koyamiyorum,face ve instagramda paylastim metni.
Ne zaman yaparlar bilmiyorum,9-10 aydir bunun uzerinde calisiyorlardi.
Farla alakali birsey yazmadim...Alirken bende aynisini soyledim ama arko stoplar halojen ve cok kotu...
Benim dedigim prestij paket(katlanir ayna+geri gorus+sunroof) tekrar baktim ama ledla alakali birsey yazmamisim...Ha biz 116i m paket almaya gittik onuda 118e veriyorlardi.Hem dizel hemde bu paraya en dolusu neyse onu aldik
1.0TFSI için Hangi bayiden fiyat almak daha mantıklı? Avek,Şenyıldız,Doğuş?
1.0 tfsi için her yer nerdeyse aynı fiyatı veriyor 84 civarı rakamlar, önemli olan araç bulmak. %90 siyah oluyor.
Motoru kucuk luks araclarin fiyati articak....
Joy 116d ye 127 dedi hic konusmadik bile ondan sonra,aslinda bizim bmw hevesimizi test surusu bitirdi..
Ses sistemi berbat,malzemeler A3 den sonra cok vasat geldi,ici gercekten cok dar.Birde standart direksiyonu bile cok kotuydu.Tek artisi surus zevki ama A3 cidden cok basariliydi :)
Ya bu araba (116d otomatik) tam tamına 1 sene önce 110 bin liraydı yaa... Böyle rant olmaz olsun
Bu haberi paylaşın / yorum yapın: Haber Tarihi : 28 Ekim 2016 Cuma 19:00
Otomobilde
Hükümet, otomobil ve otomobil ruhsatlı panelvan türü yük ve yolcu taşıyan araçların Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) sil baştan değiştiriyor. Yeni kanun tasarısına göre, sıfır otomobiller fiyatlarına, ağırlıklarına, hatta spor ya da klasik kasa türlerine göre ayrı ayrı ÖTV oranlarına tabi tutulabilecek. Sadece motor hacmi göz önüne alınmadan her tip otomobilden ayrı ÖTV alınmasının önü açılıyor.
Hükümetin hazırladığı “Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı” Meclis'e gönderildi. Tasarıda en dikkat çekici madde, otomobillere yönelik ÖTV düzenlemesi oldu. Tasarı, Bakanlar Kurulu'na tanınan taşıtların ÖTV oranlarını bir katına kadar artırıp ,sıfıra kadar indirme yetkisini çeşitlendirmeyi ve bu yolla vergi gelirlerinin arttırılmasını öngörüyor.
SATIŞ FİYATINA GÖRE VERGİ
Tasarıya göre Bakanlar Kurulu, binek otomobillerle 3.5 tonun altında yük taşıyan panelvanlar ve 9 kişiye kadar yolcu taşıyan minibüsler için, “ÖTV matrahını esas alarak fiyat gurupları oluşturmaya, bu fiyat grupları ve malların cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi itibariyle farklı oranlar belirlemeye” yetkili olacak.
Buna göre, araçların ÖTV oranlarını sadece motor hacmine göre değil, aynı zamanda satış fiyatına, tipine, sınıfına, kapasitesine, cinsine, kasa yapısına göre ayrı ayrı belirleyebilecek. Böylece örneğin her ikisi de 1600cc olmasına rağmen vergisiz fiyatı 20 bin lira olan otomobille 100 bin lirayı aşan otomobilden farklı oranlarda ÖTV tahsil edilebilecek. Bu iki araçtan birine yüzde 45 diğerine yüzde 90 ÖTV uygulanabilecek.
YATI OLANA YENİ VERGİ YOK
ÖTV çeşitlendirilmesini öngören düzenleme sadece otomobil ve küçük yük ve yolcu taşıma kapasiteli araçlarla sınırlı tutulurken, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon ve motosikletlerle uçak, yat, kotra gibi taşıtlar bu uygulamanın dışında tutuldu. Tasarı Meclis'ten aynen geçerse, yeni yıl beklenmeden hemen uygulamaya girecek. Yasa çıktıktan sonra otomobil alanlar yeni sürpriz vergilerle karşılaşacaklar.
İŞTE VERGİSİ DEĞİŞECEK ARAÇLAR:
1-İstiap haddi 850 kilogramı geçmeyip motor silindir hacmi 2000 cm³’ün altında olanlar: Vergi oranı yüzde 15
2-İstiap haddi 850 kilogramı geçip motor silindir hacmi 2800 cm³’ün altında olanlar: Vergi oranı Yüzde 15
3-Sadece elektrik motorlu olanlar: Vergi oranı Yüzde 10
– Sürücü dahil 9 kişilik oturma yeri olanlardan, motor silindir hacmi 3200 cm³’ü geçmeyenler yüzde 15, sadece elektrik motorlu olanlar: yüzde 10
4-Diğerleri:
-Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyenler: Yüzde 45
-Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçen fakat 2000 cm3’ü geçmeyenlerden; elektrik motoru da olanlardan elektrik motor gücü 50 KW’ı geçip motor silindir hacmi 1800 cm3’ü geçmeyenler: yüzde 45, diğerleri: Yüzde 90
Motor silindir hacmi 2000 cm3’ü geçenler:
-Elektrik motoru da olanlardan elektrik motor gücü 100 KW’ı geçip motor silindir hacmi 2500 cm3’ü geçmeyenler: Yüzde 90, diğerleri yüzde 145
Sadece elektrik motorlu olanlar:
-Motor gücü 85 kW ‘ı geçmeyenler yüzde 3
-Motor gücü 85 kW’ı geçen fakat 120 kW’ı geçmeyenler yüzde 7
-Motor gücü 120 kW’ı geçenler yüzde 15
şu metindeki düzenlemeyi düzenleyen okusa anlamıcağına eminim, sineğin yağını çıkarmışlar.
Aslen kanun acik ve net olmus soyleki
fiyat ucuzlasin diye 1.6 1.5 vb motorlari satan ozellikle premium markalardaki 2.0 dan alamadigi vergiyi simdi rahatlikla hangi motoru koyarssn koy alabilecek
siniflandirilacak dedigi maddede atiyorim 1.6 520i %45 otv ile degilde sana ozel %90 diyecek
Sanki o 1.6 Okan 520i de sudan ucuzdu ya... Doğru. Çok bile geç kalındı :D
Lüks sınıf için ekstra yaptın, mesela 50.000 TL altındaki araçlarda vergi düşür. Kalksın artık hurda araçlar piyasadan.
her geçen gün biraz daha siktir olup gitmek istiyorum şu ülkeden. halkına bu kadar yüklenen bir devlet olamaz , olmamalı.