https://www.youtube.com/watch?v=VDmGIiphf1A
Printable View
kaza testi öncesinde arkadaşlarla egea sohbeti açıldığında ülke pazarında satılıyo ama euroncap testi yok bence alınmaz diyodum test sonuçlarına bakarsak doğru düşünüyomuşum amerika versiyonu dodge neonun sonuçlarını merak ettim.
memnun olmadığım halde otomobil piyasasından dolayı 1.4 8v 77 hp albea kullanıyorum ( yürüyen teneke :) ) bu araçta en düşük versiyonlu motor 1.4 16v 95 hp motorda fazla bir geliştirme olmamış geçen denk geldi baktık parasını hak etmeyen bir araba bana göre ( min 53K - max 84K )
IIHS small overlap testinden alacağı sonucu çok merak ediyorum :D
Koç işini bilir
euro ncap'ten 6 yıldız almış
Alma Abdiu & Baba Li - Me fal (Official Video HD) - YouTube
2011 yılında gelly 4 yıldız almış.. şimdi olsa demek 5 yıldızı kapar
Official Geely Emgrand EC7 2011 safety rating results
Olay aracın parçalanıp parçalanmaması değil. Aracın sahip olduğu ezilme yüzeyleri (crumple zone ) zaten ezilip büzülerek, enerjiyi yolcu kabininden uzaklaştırmak için var.
Aracı savunanların kaçırdığı nokta şu:
Neredeyse tüm marka modellerin 5 yıldız aldığı bir testte bu araç 3 yıldız almış.
Renault megane, focus, golf, auris, mazda 3, astra, ot, *** bu aracın rakipleri. Ve hepsi 5 yıldızlı.
Fakat bu 3 yıldızlı.
Video izlemeye de gerek yok, yorum yapmaya da.
Yanlız ncapin değerlendirmeleri değişmiş o eskiden 5 yılfız alan araçlar şu an kaç yıldız alır acaba
bu test çok acımasız. direk kafadan vurarak yapılan testlerle alakası yok. kabin yaşam alanı konusunda bi problem yaşanmış gibi. yoksa dışarıdan görsel olarak çok çok kaliteli diyebileceğimiz araçlardan da çok kötü değil.
teknolojiyi seviyorum, artık her arabada sapık gibi donanımlar var
tabiki bunların bir kısmı güvenliğe ait, 100 tane hava yastığı falan ama en çok ESP yi seven biriyim
birde gözükmeyen teknoloji var, bizim ülkemizde dikkat edilmez buna
kasanın çarpma sırasında darbeyi emmesi
bence insanlar bunu anlamıyor!
ncap 5 yıldız almış vay be araba manisa mermeri gibi sağlammış?
sonra kaza oluyor vay amk araba darmadağın oldu hani 5 yıldız almıştı falan?
lamborgihini veya ferrari kazada 2 ye ayrılıyor vay be o kadar para ver sonra çürük araba al falan??
yani önce insanların bu gelişen kasa tasarım farkını anlaması lazım
egeayı fiatı falan savunmuyorum ama
çok ilkel bir video bu
ne yani, egea 100 metrelik uçurumdan uçsa bile birşey olmamalımı?
bu kaza nasıl olmuş adam kaçla nereye çarpmış bunların hiç önemi yok yani?
aynı kazayı mercedes c180 yapsa veya son model bmw yapsa bir tek ön far kırılırdı mı diyorlar?
cahil insanlara algı yaratmaya çalışmışlar olay bu.
Hb versiyonu avrupa pazari icin uretilmekte oldugu ve ncap e gonderilecegi icin sedan versiyonuna kiyasla bir kac ilave guvenlik donanimi, guclendirme iceriyormus. Ozetle sedan bundan da kotu.
Euro NCAP çarpışma test tarihinin en kötü 10 otomobili!
https://www.youtube.com/watch?v=MBKEUTdAH5w
Bravonun ucuzu, ama evet kompakt sınıf. Çünkü clio yaris polo sınıfında punto var.
Şöyle düşünebiliriz, punto varken palioda vardı mesela.
Aslında bravo meganeın focusun rakibi, ama aynı sınıfta bir ucuz seçenek agea var. Aslında punto polonun corsanın clionun rakibiydi ama daha ucuzu aynı sınıfta palio da vardı. Gerçi hala var palio, trde yok.
Sıkıntılı olan taraf, bir alt segmentteki clionun yarisin polonun falan da 5 yıldız almış olması :D
Hadi hayırlısı
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...87e67ff3a45259
Şurdaki sitede sekizsilindir.com: C Segmenti HB aracların en guvenlisi hangisi? diğer kompakt sınıf araçlarda detaylı ele alınmış.
Okumanızı tavsiye ederim
bu ülkede bentley in üstüne çimento kamyonu devriliyor .. yolda giden aracın canıma vazo düşüyor .. kafamıza saksı düşüyor .. :D ülke başlı başına ncap test alanı zaten.. :)