kısa vadede bazı 2nci el araçlarımızın değeri mutlaka artacakta yeni araba alma işi sıkıntıya girdi zaten faiş oranlardı hepten hardcore oldu.
Printable View
kısa vadede bazı 2nci el araçlarımızın değeri mutlaka artacakta yeni araba alma işi sıkıntıya girdi zaten faiş oranlardı hepten hardcore oldu.
bit pazarına nur yağacak..
eğer bu haberlerde dedikleri gibi herşeye lüks ötv si uygulanırsa.. millet alıcak ikinci elden gırtlak dolu eskiden kimsenin yüzüne bile bakmadığı rover 820,maxima,safrane, alfa 166, omega v.b .. 10 bin tl lik 20 bin tl lik full araçları bir bakım , sıfır bir boya, sıfır bir deri
birde eski bir fabrika deniz manzarası önünde yakışıklı prof fotolar ... miss gibi.. ver abime ordan 15 bin tl lik aracı 40 bin tl ye ..
bu araba 5 ay önce 15 bin tl değilmiydi
öyle deme abi bak bunda elektrikli koltuk,sunroof,koltuk ısıtma ,c.c her bir şey var bunları sen sıfır almaya kalksan her birine ek para vermen gerekicek ben her şeyi üstünde bedava veriyorum canım abim..
Beraber yürürüz artık bu duble yollarda ;)
OTV'de yeni oranlar havalarda ucuşuyor | Emre Ozpeynirci
Anlaşılan daha net birşey yok. "Lüx" otomobil satışlarına hız gelsin diye otomobil distribütörlerinin yaydığı spekülatif bir haber gibi :). Komplo teorsi üretme modu "on".
Iktidar partisine oy veren kesim fakir ve zengin olarak ayrılıyor gözümde.
Fakir kesim zaten makarna, kömüre oyunu satıyor. Sifir araba ile isi yok.
Zengin kesim zaten isini bi sekilde yürütüyor onlar içinde problem olacağını sanmıyorum.
Geriye ne kaldı sen ben :D giren çıkan bize çok şükür.
Bunu yapan otomobil distribütör'leri değil devletin ta kendisidir nabız yoklanıyor, he şunuda söyliyim şu fetö olaylarından sonra partiye oy vericektim ama yine azdılar ırak ve pkk sorunu ile ilgili ne kadar destek veriyorsamda iç ve ekonomik politikalarından dolayı zenginle fakirin arasını açtıkça açıyorlar ve refah düzeyini düşürüyorlar, oy günü bu şekilde devam eder iseler ben ve ailemden alabilecekleri tek şey ''yanak makası olacaktır.'' !!
artık sıfır araba alana "geri zekalı" diyebilirmiyiz gençler?
Arabam gözüme bir güzel göründü ki sormayın :)
Yakında araba almak ev almaya eş değer olacak sanırım...
Ötekini satmak için faiz vs indiriyorlar, çünkü inşaat ekonomisiyiz....
Arabayada yükleyebildiği kadar vergi... ARaba daha karlı... Evi bir kere alıyorsun bitiyor, yıllık vergisi ne ki? Araba ise öyle değil, kasko sigorta vergi bakım kaza alım satım... biz ona araba değil KAZ diyelim...
Bu saatten sonra sifir araba alanin ya akli yomtur ya parasinin hesabi yoktur.
Imkani olan yil sonuna kadar kovalasin birseyler. Ates olmayan yerden duman cikmaz bubay olmazsa onumuzdeki ay kucaga oturtacaklar. Kaldirmislar belli.
Değişen bir şey olmayacak,bu durumdan sadece sıfır alan etkilenmeyecek.O yüzden kimseye gerizekalı demeyin.Elinizde araba varsa iyi sahip olun.2017 Ocak itibarıyla sıfır araç alacak ilk kurbanlara belki bir şeyler söylenebilir ama kısa sürede durumun ikinci ele de yansıyacağı aşikar.
Araba piyasası rekora koşuyor eğer ocak ayına kadar düzenleme yapılmaz ve bu haberler pompalanmaya devam ederse süper reklamları izlemiş oluruz :) Araba almayacak bile almayı düşünüyor :)
Sıfır araç alıcak geri zekalı olursa ikinci el alanda geri zekalı olur ki o zaman her araba alan geri zekalı olur :) Adam sıfır vergisi artmış orandan araç alıcak vergi artmamış fiyattan mı araba satıcak!! E bu arabayı ikinci elde alanda dolaylı olarak yüksek vergi vermiş olucak :)
Ocak ayı itibari ilemi şimdi bu yeni düzünleme?
Bu arada 320i ve 520i leriniz değerinden alınır :D
Bozuk piyasayı bile artı vergi sistemi ile pompalayabilen bir hükümetimiz var. Hala memnun değilsiniz aq :D
Bütün filolar a3, c180, bmw 3 kasalara sarınca adamların gözüne batması normal. Millet olarak birşeylerin b... çıkarmada üstümüze yok. Adamlar sanıyor ki normal halk bu arabalara biniyor. Aslında bunların hepsi rehinli kiralık filo araçları ne diyelim sıfır araba alma arefesinde olanlar için can sıkıcı.
1.6 Kalite araçlara fena giydirmiş hükümetimiz maaşallah.
1.6L ve altı
Motor hacmi 1.6L altında olup net fiyatı 55 bin TL altında olan otomobiller için ÖTV oranı değişmedi, %45
Motor hacmi 1.6L altında olup net fiyatı 55 bin TL üstünde olan otomobiller için yeni ÖTV oranı %74 oldu
%45'ten %74'e...
Vay anam vay.
Cumartesi günkü sürüşten sonra diyebilirim ki otomobil yerine Scania R400 alınabilir. Ev niyetine de kullanılır; arkada yatakta var. Yeni 5 kasa Bmw 100bin euro'dan satılacak dediler bu devasa makinada 350bin TL'miş. Bununla nakliye işine olmadı hafriyat işine girerim oh mis :D :D