Bu birsz sıkar engellese nolacak haberde yazilmis zaten, atıyorum tunnelbearin in bir ip yada port degisimine bakar is oyuzden hayal gormesinler
Printable View
1300 Tl maaş alıp altında 2015 model araba, cebinde iphone 7 olanlar var. Nasıl yapıyorlar merak ediyorum diye bi arkadaşımla takılıyorum 1 haftadır. O da asgari ücret ile geçiniyor akşam cafeye yanımıza geliyor 1 haftadır akşamları 1 çay 1 tane de su içiyor 3-4 saat boyunca. Arada nargilemizden otlanıyor ve selfi çekim swarmda çekin yapıyor 'anasonlu nargile' diye. Bi garip eleman, arabasının benzin işığı da hep yanık, geçen akşam hem benzini hem tüpü bitti adamın şaşırdı hangisini doldurayım diye.
Ha bi de nereye gitsek garsona ilk olarak wireless şifresini soruyor :D
Olay zaten terör vs olayı değil bu insanların teröre destek verdiğini herkes biliyor ama ne olursa olsun hukuksuz şekilde kimseyi indiremessin öncelikle sen terörün olmasını engelleyeceksin.Sen bu insanları hukuksuz şekilde indiriyorsun terore detsek veriyor diye indirdiğin gün bomba patlıyor insanlar ölüyor yani kısaca hiçbir işe yaramıyor yaptıgın , burda bir kişi varmı inanan acaba o insanlar teröre destek veriyor diye alındıgını yoksa muhalefet oluyor diye mi alındı sizce :) Herkes biliyor ki muhalefet oluyor diye alındı sorun burda zaten.Kendi başkanlığı için önünü açıyor.Sen bugun bu olaya ses çıkarmassan yarın Chp yi indirecek bu adamlar , kılıçtaroğlunu tutuklayacaklar , diğer partileri kapatacaklar , seni atatürkçü diye içeri alacaklar beni ataist diye deist diye diğerini dövmeli diye.
Eğer teröre destek verenleri indiriyorlar sa tamam güzel önce kendilerinden başlasınlar.Önce Ali İsmail Korkmazın , Ethem Sarısülüğün hesabını versinler.15 Temmuzda kendi en yakın hocalarının yaptıgı terörde hayatını kaybedenlerin hesabını versinler.
Yazacak çok şeyim vardıda neyse. Anlaşılan duruma bozuldunuz, Dün yapılan operasyonlar gereği kapatıldı siz hala yok haklarımız derdindesiniz operasyonlar bitince düzelir. K*rtleri ayaklandırmaya gerek yok. Sonra bu bombalar neden patladı olmasın diye gizli kalsın diye yapıldı.
Şu PKK illetine bi el atsınlarda ben internete yavaş girmeye razıyım.
Sosyal medyayı kapatınca gizli mi kalıyor?
Aç herhangi bir haber sitesini, çarşaf çarşaf yazıyor zaten... SMS servisleri gayet normal çalışıyor. Mailler normal çalışıyor...
Onu bırak, böyle bir durumda haber kulaktan kulağa whats app'tan daha hızlı yayılır. Bunu akıl edebilmek yüksek bir IQ istemiyor
ayrıca 16 sayfa boyunca operasyona bozulduğunu yazan kimseyi de görmedim. Provakasyon yapma
O konuda seni bir düzeltiyim interneti yavaşlatmak yada belli programların kullandığı portları kapatmak bir çözüm değil store da milyon tane messenger programı var onlardan birini kullanırlar gene haberleşen haberleşir..
interneti komple full kapatsan sms denilen bir şey var ordan grup falan oluşturabiliyorsun messenger gibi kullanan programlarda var sms i.. ordanda yazışan yazışır..
hadi onları geçdim vpn denen bir şey var yasaklı her türlü yere girmek isteyen girer..
Kısaca bu tip engeller konulursa çok sık olucağı insanların alternatif yolları alışması olucakdır.. en basiti tweetera facebooka konulan yasaklar yada ağırlaştırmalar nedeni ile 60 yaşındaki amca bile vpn nedir dns nedir adamlar öğrendi.. :)
Abi eksik bildiğin bazı şeyler var. VPN'ler istenirse onlar da kapatılır hatta kapatılacak, BTK VPN kullanıcılarının listesini istedi haberleri var nette.
BTK, VPN servislerini engellemeye başladı - Cumhuriyet Turkiye Haberleri
İstenirse tüm iletişim cihazları da kapatılabilir. Olay zaten Sms ile ilgili değil, sosyal medya ile ilgili
Daha internet cok yavaş.Youtube videoları 3GP formatında açıyor.... ***** site dediğimiz yer bile yarım yamalak açılıyor :D
bak kardeşim yanlış diyosun kısmen yanlış en azından toplumun geneline baktığın zaman %90 dan fazlası böyle nedenini de sana söylim ;
Türkiye Arabistan gibi oldu uçlarda yaşıyoruz örneğin ; adamın kredi kartı var ihaleye kredi kartıyla giriyor , adamın kredi kartı var 30 lira verdiği ürüne 8 taksit yaptırıyor...
Hatta sana şöyle de bir örnek vereyim ; Burası otomobil forumu kaç kişinin aferdesiniz bütçesi yetiyor nissan gtr yada porsche 911 turbo falan yapmaya , yanlış bilmiyosam e92 m3 e headers yapmak isteyen birisi 30 bin tl gibi bir rakamı gözden çıkarıcak , ama napıyoruz büyük bir çoğumuz daha düşük bütçeli araçlar alıp onlarla oynayıp nissan gtr porsche ferrari ile boy ölçmeye kalkışıyoruz
Evet hata var ama hatayı altlar yerine bence üstlerde arıyalım , neden ötv bu kadar yüksek neden benzin bu kadar pahalı ? bugün 1.4 araç 40 lira iken aynı araç 1.8 olunca ötv zırtı pırtı 90 liraya fiyatı çıkıyor...
vpn bitse proxy var milyar tane proxy server var hangisini kapatabilirler.. günde milyon tane yeni proxy listesi çıkıyor milyon tanesi ölüyor.. yani bu işin önüne bu tip engelleme kapatma gibi yöntemlerle geçemezler..
tam aksine yeni sektörler oluştururlar bu sefer bu engellemeler üstünden yeni siteler açılır o işdende ekmek yiyen yep yeni bir kesim oluşur.
Şimdi bu kısıtlamanın bir tarafını desteklediğimi söyleyemem ama , bir yandan mantıklı açıklama istiyor insan.
Şahsi fikrim iyi de olmuyor mu?Bir düşünün ; facebookta milyonlarca insan uçan tank resmi paylaşıp AKP yaptı diye inanıp paylaşıyor mu ? Evet.
Peki başka milyonlarca insan "bunu paylaşmassan şöyle olur böyle olur" , "paylaşırsan facebook 1 guetamala dinarı yardım ediyor" diye paylaşım yapıyor mu ? Evet.
Yani örneklerin hepsini versem kitap olur ama demek istediğim şey şu ; düşünün bir paylaşım yapılıyor savaş çıktı,peygamberimize sövdüler vs. şeklinde ve hadiyin sokaklara iniyoruz savaşıyoruz deseler, yukarıdaki örneklerde belirtilen topluluk ne yapar ?15 Temmuzda başı kesilen mehmetçikleri gördük...Bu insanlar içimizde yaşıyor.
Öte yandan facebook düşünüldüğünde artık haberleşme olanağı değil.İnanılmaz bir viral ve kitle kontrol ağı oldu.Yüksek takipçi sayfalardan bir paylaşım yapın ve olanları izleyin.Bence bu çok ciddi durum günümüzde.
Yine konuya dönersek bence ne yaptıklarının farkında olmasalar bile bir yandan istemeden büyük bir olaya engel oluyorlar diyebilirim.Zira bir anda APO asıldı görselinin milyonlar tarafından paylaşıldığını düşünelim.Veya diğer tarafı sokağa dökecek başka bir şey.Sonucu çok ağır olabilir.
Dediğim gibi bu sadece benim uydurduğum bir teori.Onların öyle yaptığını kesinlikle söyleyemem.Sadece kabullenebilmek adına bardağa dolu tarafından bakmaya çalıştım.
işte 19 yaşında(onuda doğru yaza bildiyse) pırıl pırıl bir Türkiye genci!
akepe iktidara geldiğinde ilk okula başlamış ne yazık!
boşuna dememişler ağaç yaşken eğilir diye, eğmişler bükmüşler! çok yazık.
senin suçun yok seni bu eğitim sisteminde okutmak zorunda bırakan milli eğitime yazıklar olsun!
milli eğitimin başına imam koyan bakanlar kuruluna yazıklar olsun!
O bakanlar kurulunu meclise taşıyanlara yazıklar olsun!
sen ve senin gibi gençlerin pırıl pırıl beyinlerini, inkılap tarihinden bir haber, yaşayan bir diktatöre sempati uyandıracak şekilde yüklediler ya, sana değil seni yetiştirenlere kızıyorum!!
ya 3 tane salak yalan habere inanıyor diye benim erişim özgürlüğümü engelleyemezsin arkadaşım banane kimin neye inandığından bana refahı ve huzuru sağlamak devletin görevi bir olay çıkacaksa bastırsın afrika ülkelerinden beter olduk kuzey kore gibiyiz ve bunu savunuyorsunuz neymiş o şuna inanırmış bu buna inanırmış
dünkü patlamayı pkk yaptı diye biliyorsunuz hepiniz ama ışid üstlendi bu haberi yayan tv kanallarını da kapatacak mıyız?
ya da diyarbakır valisini kapatalım isterseniz o da pkk yaptı dedi akşama ışid biz yaptık dedi ztn içeride bir sürü hdp yöneticisi varmış tutuklu 1 dbp yöneticisi de ölmüş patlamada
Keşke anlayarak okusaydın :(
Bu ulkede duzen yok. Adamlari iceri alacaksan e peki neden 5 yil once almadin. Ne degistide simdi bu karar cikti. Darbe dediler ki bana gore %50 akp nin isi. Bu milletin gozunu boyamak icin. 2.si dun olan olaylar. 3.de idam gelir ve sonunda tam olarak baskanlik secimlerinde kendini garantiye alir.
O degilde simdi interneti kullanamiyoruz. Faturaya ne yansiyacak :)
@fthdrn
vpn servisi mi kuralım ?
Kurmadan şunu iyi bi okuyun
http://www.techturkey.com/forum/sohb...tml?highlight=
Amaan abi biliyorum her şeyi zaten b.k çukuruna batmış durumdayız . Amma batar amma çıkar :).
‘Acılımı kime sorduysanız sacılımı da ona sorun’ – Sozcu Gazetesi
Yılmaz diyor ki açılımı kiboş'a sordunuz bunu da balık ayhan'a sorun :)
Güzel kardeşim, öncelikle yazacak çok şeyin varsa yazabilirsin.. Vaktim var, okurum.
Benim anlatmak istediğim şey internetin yavaşlatılması değil, bu tavır yanlış. Türkiye'de ne zaman bi bokluk çıksa hemen internet yavaşlatılıyor.. Sosyal medyaya erişim kısıtlanıyor. Amaç ne ? İnsanların örgütleşmemesini sağlamak. Bilgi alışverişlerinde bulunulmasının istenmemesi. Ki bu sırada yapacaklarını yapıp, olayı örtbas etmek..
15 temmuz demokrasi günü ilan edildiyse, 4 kasımda da vpn'leri engellemek ileri demokrasi günü ilan edilmeli yazmış biri ekşi'de.. :) Çok beğendim..
Bende whatsapp yok yine.. turk telekom(avea)
millet internete para verip alıyo cb milletin satın aldıgı internetin ırzına geciyo neden vpn dns vb aracı programlar kullanarak internete girelimki ne gerek var yani.hayır internete sansür koyunca noluyo türkiyede şiddetmi cinsel suçlarmı azalıyo tam tersi şiddet cinsel suçlar artıyo
şaka maka dün telefonumun bataryası 16 saat gidiyormuş onu öğrendim. bende bozuk sanıyordum tşk Türkiye..
bu arada site düzelmiş,youtube çok yavaş akıyo whatsapp çalışıyo superonline
whatsapp kendine geldi :D
Dİrenwhatsappdİren
Tinder dan ne istedimiz Allahsiz kitapsiz munafiklar!!, Cidden yapcaklari ise sokiyim ne snapchat ne insta ne whatsapp dogru duzgun calisio Telegram bile pert ulke ayik cekilmiyor torbaciya bile ulasamioruz kanser olun insallah OHALde!
Snapchat kalsaydı bari :D Sabah snap geldi hala izleyemedim merak ediyorum :D
Whatsapp ta arada bir gidip geliyor.
Ne yapmamız lazım erişim için ?
Ne hallere düştük be :D
https://c8.staticflickr.com/6/5342/3...58f7aa06_c.jpg
1.2 mbps camdan şimdi Aauuvvv diye bağracam .. Beni bu hıza düşüren Btk başkanında(cahil adam kota kalksın dendi yok küçük firmalar rekabet edemez batar dedi)
Ona emir veren Sıvacı şirininde TAA ..... neyse Başkanlık için referandum olursa kazanır millet helal olsun tayyip'e diye söyleniyor
Başkanlık Sistemi için Türkiye gerekli şartları maalesef sağlamıyor hocam, bu yaşımda bunun bilincindeyim. Genel olarak particilik yapıyormuşum gibi geldi ancak ne ne iktidar ne muhalefet partileri zerre ilgilendirmiyor beni. Birileri kendince bir şeyler yapar olan millete olur.
Yavaşlatılmasından yana tabikii değilim. Ancak günümüz şartlarında buna gerek olduğunu düşünüyorum.
Ne provakasyonu hocam ? HDP'ye yapılan operasyon karşısında neyin provakasyonu bu ? Tabii ki duyalacak internet dediğimiz olay sadece sosyal medya ile kısıtlı değil. K*rtlerin canı cehenneme ağzımızın tadı kaçmasın yeter.
Öncelikle diğer arkadaşlar gibi direk eleştiri yerine konuşmayı tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Burada benim demek istedğim internet kapansın yapılsın demek değil. Ama bu k*rt olayları olurken neden benim internetim yavaş diyemem hocam. Bazı keyfi durumlar (çıkan video vs.) tabii ki kapatılmasına veya yavaşlatılmasına bende çok karşıyım. Yapılan yanlış ama bu yanlış ilk defa doğru bir iş için kullanıldı.
Yahu güzel kardeşim ben öyle mi dedim ? Yapılsın edilsin mi dedim ? Sadece madem yapıldı şu durumda hani benim özgürlüğüm demenin bir faydası yok. Bırakın k*rtler giremesin, bırakın k*rtler haberleşemesin. Şimdiye kadar hep ya kaygıdan yada keyfi durumlardan internetlerimiz yavaşlatıldı bazı servislere yasaklandı. İlk defa doğru bir iş çin kullanıldı neden şikayet ediyoruz ?
Tam isabet olur. Zaten 1.5'de kalmış bir insanın bana mantıklı şeyler yazması beklenemezdi. İşte bu yüzden konuşamıyoruz biz direk eleştiri oluyor.
Kusura bakmayın ama beni yetiştirenleri eleştirmek ne sizin haddinize nede bu forumun. Keşke dediğin gibi eğitim sistemimiz düzgün olsaydıda şurda iki kelam edebilseydik. Direk yargılamadan, eleştirmeden konuşabilseydik. Ama dediğiniz gibi seçilen yöneticilerin sayesinde bu durumdayız.
Öncelikle size yazdığım yoruma başka arkadaşların direk çatışma çıkarıcı söylemlerine karşın olgunca cevap verdiniz, çok teşekkür ederim.
Aynen öyle özellikle bazı kaygıları olsa veya keyfi durumlarda dahi bunu yöntem olarak kullanmaya çalışıyorlar. İnternet o kadar büyük bir yapılanma ki sadece tümden kesilirse bu olabilir. Diğer türlü birçok servis üzerinden (vpn,proxy) bağlanılabiliyor ki bende de olayların olduğundan beri VPN açık. Benim sadece bu durum için söylemim şu durumda şikayet etmek yerine güvenlik önlemi yerine alınmış bir karara saygı duyma.
Hayatımda şu k*rtlerden başka hiçbir ırka bu kadar nefretim olmamıştır. Bu güzel ülkemiz hakkında kim kötü düşünüyorsa,kim hainlik yapıyorsa Allah belasını versin.
Kırıcı olmak yerine yapıcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.
Ne provakasyonu hocam ? HDP'ye yapılan operasyon karşısında neyin provakasyonu bu ? Tabii ki duyalacak internet dediğimiz olay sadece sosyal medya ile kısıtlı değil. K*rtlerin canı cehenneme ağzımızın tadı kaçmasın yeter.
Öncelikle diğer arkadaşlar gibi direk eleştiri yerine konuşmayı tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Burada benim demek istedğim internet kapansın yapılsın demek değil. Ama bu k*rt olayları olurken neden benim internetim yavaş diyemem hocam. Bazı keyfi durumlar (çıkan video vs.) tabii ki kapatılmasına veya yavaşlatılmasına bende çok karşıyım. Yapılan yanlış ama bu yanlış ilk defa doğru bir iş için kullanıldı.
Yahu güzel kardeşim ben öyle mi dedim ? Yapılsın edilsin mi dedim ? Sadece madem yapıldı şu durumda hani benim özgürlüğüm demenin bir faydası yok. Bırakın k*rtler giremesin, bırakın k*rtler haberleşemesin. Şimdiye kadar hep ya kaygıdan yada keyfi durumlardan internetlerimiz yavaşlatıldı bazı servislere yasaklandı. İlk defa doğru bir iş çin kullanıldı neden şikayet ediyoruz ?
Hayatımda şu k*rtlerden başka hiçbir ırka bu kadar nefretim olmamıştır. Bu güzel ülkemiz hakkında kim kötü düşünüyorsa,kim hainlik yapıyorsa Allah belasını versin.
Olan vatan hainlikleri niye bütün kürt ırkına yüklüyorsun? Kürt olup senden benden daha çok milliyetçi daha çok Atatürk'çü arkadaşlarım var kürt asıllı vatandaşıları Pkk(hdp) ile bir tutma..
Böyle konuşursan bir gün başına güzel şeyler gelmeye bilir.