260TL yazmış arkadaşımız baksanıza yokmu arttıran.
Printable View
260TL yazmış arkadaşımız baksanıza yokmu arttıran.
Bende Hacettepe Üniversitesinde okuyorum, Beytepe kampüsüne stickersiz araç ile giriş çıkış ücreti 10 TL, Sticker 25 TL, rektörlüğün Odtü'de kız arkadaşım okuyodu, sticker 500 TL civarı, aracı istediğiniz yere park edemiyorsunuz.
okulumun gozunu seviyim kartımı okutuyorum geçiyom
artık herşeyi gelir kapısı haline getiriyorlar ,orgenci adam arabayla okula gelemez gelurseniz opucuk :D
Benim okulda sticker 2 liraydı en son.
Öğrenci adamın arabasimi olur ya :)
Bizde veriyoduk 14-15 sene önce. Aslan besleyen yemine katlanır :p
Benim okuduğum okullarda da böyle ücretli idi.
Sizin ücret günde 1 tl bile değil. Dert etmeye gerek yok......
Her okulda var bu. Kimisinde 25 kimisinde 350 lira. Bizim okulda da 100 lira senelik. Ayrica okullarada yabanci arac alinmamasi gayet yerinde bir uygulama.
Kültürün gözünü seviyim yıllarca koca otoparkı bedava kullanmıştık şimdi nasıldır bilemem :)
Bizde sticker bile yok kapılar hep açık :D
Yıllardır var olan bir sistem, bunun iptali vs olması ihtimali %1 bile değil boşa uğraşırsınız. Ben bu şekilde girdim okula her sene ödedim o sticker parasını, benden önce de böyleydi sonra da bu şekilde devam ediyor. Odtü'nün fiyatlarına bakın internetten içinize su serpilir. Şuan master yapıyorum almanyada okulun öğrenci otoparkı vs diye bişey yok, sokak arasına park etmek gibi bi kavram zaten yok çünkü paralı şehir merkezi yerlerde saatliği 2€ ya kadar çıktığı oluyor. Beterin beteri var boşa sıkma canını hiç.
uludağda da vardı bu sistem yani kapıda para veya aylık abonman. Sonra kaldırıldı bir şekilde uludağda okuyan arkadsınız varsa öğrenebilirsiniz belki bir yolu vardır.
Konu açılmışken yazayım Bilkent Üni.de senelik 120 TL
hiç bir şey yapamazsanız uygulama hayata geçmişse etiketi direk cama yapıştırmasın ben HGS'ni bile cama yapıştırmadım görüntü kirliliği yapıyor diye en azından yanınızda bulunursa yada farklı bir araçla gitmek zorunda kaldığınızda sıkıntı çekmezsiniz aracımda 2 sitenin birde HGS etiketi var torpidoda hiç birini yapıştırarak kullanmadım kullanmamda naçizane tavsiyem :)
Boğaziçinde ilk yıl bırakabilmiştim, sonra stickerlar paralı olmuştu. O kadar pahalıydı ki, 2000de mezun olana kadar sticker almamıştım.
95'te sanırım yıllık 20 milyondu. Dolar kuruyla günümüze uyarlarsak 500 dolarmış. Öğrenciyken otoparka verecek 500 dolarım olsa kendimi Pablo Escobar sanardım tabi.
TT'nin her gelen zamma her vergi artışına tepki veren arkadaşlardan aynı duyarlılığı beklerken anaaaa ! Bir baktım ne göreyim adamlar, biz askerlik yaptık diğerleri de yapsın kafasında olan dayılara ters evrimleşip, biz ödüyoruz siz de ödeyin diyorlar saçmalığa bakar mısın ya. Ulan zaten okulda her dağ taş düzlüğü kapatıp otopark yapmışlar yer gök otopark neyin parası bu ? Ege Üni'de tek sticker bedava ve öğrenciliğin süresince geçerli. DEÜ de kendini robin hood sanıyor heralde açıklama yapmışlar kendi sitelerinden, bizden aldıkları paralarla ihtiyacı olan öğrencilere yardım yapacaklarmış sözde. Bu kadar PALAVRADAN kamuoyu desteğini almak için yalan dolan iş yapılmaz koskoca üniversitesin sen. Gerçi başarmışlar heralde ki bakıyorum okulun face gruplarına protesto için link paylaşanlara bile ödesin köpekler, richie richler bize ne sanki bilmem ne yazan andavallarla dolu. DEÜ'nün yarısı otostopla taşınıyor yukarı benden aldıkları paralar ile çözüm bulacaklarmış madem ben bu saatten sonra kendi arkadaşlarım hariç kimseye arabamın kapısını açmıyorum bitti gitti. Richie richim ya keyfim bozulmasın.
Adamın biri cehennemi geziyormuş. Cehennemde her milletin ayrı ayrı kuyuları varmış. Her kuyunun başında da zebani duruyormuş. Kuyulardaki insanlar canla başla çıkmak için uğraşıyor birbirlerine destek veriyormuş. Tam biri çıkacakken zebani görevini yapıyor adamın kafasına vurup onu tekrar aşağı atıyormuş. ama insanlarım mücadelesi bitmiyor yeniden deniyorlarmış.Adam her kuyunun başında bu manzarayı görerek gezerken birde ne görsün başında zebanisi olmayan bir kuyu….hemen merakla sormuş
-Neden bu kuyunun başında kimse yok ?
yanındaki zebani şu cevabı vermiş;
-Bu kuyu Türklerin kuyusu, burada zebaniye gerek yok çünkü onlar içlerinden biri çıkacak olduğunda onu tutup aşağı çekerler. Bu yüzden buraya zebani koymuyoruz.