serkanokan Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle Londra olunca alınan ücretler, İngiltere'nin diğer bölgelerindeki ücretlerin neredeyse iki katına çıkıyor, sanmıyorum ki 1800 pound alsın.Aynı oranda dediğin gibi 500e ev bulmak da imkansıza yakın.
Aynı örneği İstanbuldan verebilir misin? İstanbul'da çalışan, tek başına yaşayan, 2 vesait değiştirerek işyerine giden bir otel görevlisi.
Ben sana burada kendimden örnek vereyim. Ben İngiltere'nin güneybatı bölgesinde yaşıyorum ve 1300 pound burs alıyorum(yüksek lisans yapıyorum). Tek gelirim de bu para. Bu paranın 628 pound'u ile kiramı ödüyorum. Suit oda kiraladım, normal bir ev odası kiralasaydım 350 pounda bile kalabilirdim. Bu arada ısınma-klima-sıcak su-wifi-tv-mutfak eşyaları-mikrodalga vs hepsi ücrete dahil, kapıyı açıp eşyalarımı yerleştirip yaşamaya başladım. Belirttiğim etkenlerden dolayı harici bir fatura vb ödemem olmuyor. Sadece aylık 10 pound berber, 10 pound telefon faturam oluyor :)
Geçirdiğim süre boyuncaki tecrübe ile sabit aylık gıda masrafım 200 pound(haftada en az 3 öğün kırmızı et, 2 öğün beyaz et, 1 öğün balık yiyorum,alkol fiyata dahil). Sigarayı çok şükür bıraktım sigara giderim de yok. Gece dışarı çıkayım 2 tek atayım arkadaşlarla laflayım parası da aylık 100 pound harcıyorum. Toplam masrafım herşey dahil ortalama 350 pound oluyor. 3 ayda yaklaşık olarak 800 pound para biriktirdim ve şu anda 106 gti bakıyorum( 1000 pounda bizim ülkede 30-40 lira istedikleri çeyizlik 106lar var.). Türkiye'de ailesinden uzakta yaşayan, ailesinden konaklama da içinde 1500tl'ye kadar para alan arkadaşlar varsa, hayat standartlarını bir yazarlarsa sevinirim.