kelalper Nickli Üyeden Alıntı
Ameliyat olan çoğu insan kilo veriyor neden veriyor çok basit. Zaten belli bir süre midenin fiziksel değişimine yeniden uyum sağlayabilmesi için herşeyi sıvı tüketiyorsun astronot hesabı. (Katı yemek yiyenler ağrı hissediyor ve enzim düzenlemesi yapılamadığı için fazla enzim üretilip mide yanması yaşanıyor. Yani mide sıvısı mideyi doldurup mide agzına kadar yükseliyor.) Bu nedenle de sıkı diyet yapıyorsunuz ama yapmıyormuş gibi hissediyorsunuz ve kilo veriyorsunuz çünkü ameliyat oldum sağlığıma kavuşmak için bunları yapmam gerek diyorsunuz. Akciğer kanseri olan insanların sigarayı bırakması şeker hastası olduğunu öğrenenlerin dikkat etmesi gibi bir şey yani. Daha sonra da mideniz ufaldığı için az gıda tüketiyorsunuz çünkü vücut artık o ritme alışıyor ve mide ufaldığı için beyine ulan ben açım beni doyur diye sinyal yollamıyor beyine. Ama metabolizmanız kaloriye ihtiyaç duyduğu için var olan yağlarınızdan parçalayarak devam ediyor. Vücut belli bir kiloya ulaştıktan sonrada metabolizmanızın ihtiyacı dengelenmiş oluyor ancak belli bir noktaya kadar. Belli bir zamandan sonra mide elastik olduğu için zamanla büyümeye ve yeniden zamanla kilo almaya başlıyorsunuz eğer yeni sisteme adapte olamazsanız. Yani mide küçültme ameliyatı beyine giden açlık sinyallerini engelleyen bir killswitch. Belli bir süre için.