Abi orada yaşayabilmek için neler yapmamız lazım. :D Ben ciddi ciddi avrupaya göç etme yolları arıyorumda. Sigara kullanmıyorum alkolde pek tüketmiyorum artık ama ülkemden soğudum.
Printable View
bugün bir grup insanla sohbet ettim.Adamların her kurduğu cümlede cehalet akıyor.Fazla uzatmadan özet geçicem sigara kullanmaya adam zamdan memnun alkol kullanmayan adam zamdan memnun arabası olmayan adam benzine zamdan rahatsız değil evi olan adam kira zamlarından rahatsız değil bir tanesi araba lüx abieee dedi zam olucak tabi dedi aklım gitti.Yalnız aynı adamlar işlerin kesatlığından ağlıyolar nasıl bir çelişki içindeler amk anlamadım.
avrupayı çok gezdim ama ben sırbistanda yaşıyorum. kendi işini yaparsan dil bilirsen iş yaparsın. işçi olamazsın sırpça bilmeden. hadi öğrendin maaşlar çok düşük burda. burada herkesin kendi vatandaşlarının evi var ondan yetirebiliyorlar çünkü hayat ucuz. ama kirada yaşayım dersen mülteci olarak kimse burayı seçmez.
Avrupada yaşamak istiyorsan imkanın el verirse düşünme git derim zaten. Tabi ne iş yaparsın ne dil bilirsin kariyerin nedir bilmediğim için yorum yapamam. Ancak hiç birşeyin olmasa gel bizde kal diyebilecek bir akraban olsa bile git derdim. En kötü garsonluk yaparsın. Garsonluk bile iyi para kazandırıyor batıda.
Merkez bankası verilerine göre, rakı Türk Lirasi karşısında hızla deger kazanmaya, devam ediyor. :)
Adam mı öldürdünüz arkadaş? Suçunuz nedir? 75 ne yahu. 10 litreyi geçer burada 75 liraya :D
yerleş üstad saati 8 dolardan en dandik işi yapsan günde 8 saat ayda 20 gün bile çalışsan 1300 dolar her türlü çalışmadan 4500 tl maaş :D
Kaldı ki benim amerikaya yerleşip bu kadar az çalışan arkadaşım pek yok. Çoğu ayda 3-5bin dolar arası rakamı doğrultuyor. Hayırlı olsun şimdiden.
imkanın var ise düşünme kardeşim. 19 yaşına kadar yazları çalışarak biriktirdiği 2bin dolar ile hiç tanıdığı olmadan amerikaya gidip bu gün ciddi zengin tanıdığım insan var. Herkes yapamazsın edemezsin diyip tüm ailesi karşı çıkmasına rağmen.
Ne kaybedebilirsin ki? 3-5 bin liradan başka. Artısı olur eksisi olmaz. Önemli olan kendini bilmek ve oranın züppelerine bulaşıp gece hayatına alışmamak.
edit: dönmek isteyeceğini sanmıyorum gerçi :D
Daha önce bir süre yaşadım. Yerleşecektim ama ailevi bir nedenle döndüm o zaman... Geri dönmem demiyorum, şartlar neyi getirir bilinmez ama ülkedeki mevcut durumdan dolayı dönmemek için 3 kat fazla çaba sarfedeceğimiz açık :)
aklı yetersiz çünkü sebep bu, adamlar 1400 yılların tekniği ile yaşıyor arabaya ihtiyacı yok sigara alkol almadığı için sorun yok evi olmasada önemli değil önemli olan teş şey zıkkım, gırlağından zıkkımı sok o kişilerden daha kıyağı yok, hedef çok küçük dağarcığı zayıf, kursağından içeri bişeyler girsin yeter, böylelerine parada verme eve giderken ekmek su ver onun payını biz alalımda kaliteli eşya araba ev elektronik alalım adamın zaten ihtiyacı yok.
ben cumhurbaşkanı olsam bu halka her bireye ev tahsis ederim günün belli saatinde sıcak su limit koyup o limiti aşmayacak şekilde elektrik su, 10 saat çalıştırdıktan sonra eve giderken 2 ekmek su biraz bakliyat sebze tamam kuruş vermem çünkü ihtiyacı yok araba almaz ev almaz sigarası yok alkolü yok bir keyifi yok sabah çıksın çalışsın akşam eve gelsin yemeğini yesin uyusun.
valla hayat onlara güzel karın doyaun kafi :D