aynı olay benim başıma geldi tabiki faklı yolla sana gelen haciz ihatiyati haciz yani senin mallarını yedin emin olarak sana bırakmak kaydı ile senin alacığını ödemen için ön korkutma diyeyim ben sana avukatın diyer avukatı arayıp gelebilceiğini sölicekti sende değerli eşyalarını uzaklaştırıp bir kaç parça malı ihtiyat etmeleri için bırakcaktın daha sonra senin 1 haftalık süren oluyor daha sonra bedelin %25 icra dairesine yatırıp daha düzgün :) bir icara avukatı ile elinde belgelerle çekin durmunu anlatmak üzere karşı dava açıp bekleyeceksin bu süre uzun olur bedelin %25 kısmı icra dairesinde bloke halde bekler daha sonra davanınn seyrine göre durum değişir çekin çalındığı senin bunu ihbar etiğin ve durumun banka tarafından bilindiği gibi ıvırzıvırla olur zaten ve haciz kalkar daha sonra sende bu durumda düştüğün zarar ve ziyan hakkında o şahışlara tazminat davası açma hakkın doğuyor .oldkiki dava kaybedilirse ilk olarak yatırdığın %25 kısım karşıtarafa veriliyor daha sonra kalan bakiye ve haciz gi,derleri ilave edilerek 6-12 aya kadar icra dairesi ve davalı olduğun kişinin arasında bir sözleşme imzalanıyor ve sen bu parayı 12 ay gibi bir sürede ödüyorsun bu durumda üstündeki ihatiyati haciz kalkıyor ceki ödeme tahaddütün olduğu için herhangibir ticari olumsuzluk yaşamıyorsun ödemelrde yaptığın gecikmelere kesinlik faiz falam işlemez ve sen rahatca ödersin inş. ilk dediğim gibi sen davayı kazanır ve verdiğin parayı alırsınşuanki durumu bilmediği için net bişi söylemedim ama bu olayların syeri bu olur veya :) karşı tarafın avukatına davayı geri çekmelerini ve bedelin altında parayı daha çabuk şekilde verceğini söylerek anlaşmaya gidebilirsin avukatının ilk yolu bu olmalıydı..