İyi yada kötü olduğunu düşündüğünüz bezinlikler varmı diye konu açıcaktım bunu gördüm, artık her türlü kıllığımı yaparım.
Örnek:istanbul anadolu yakası imes karşısında shell fena, nezman benzin alsam gitmem gereken km tutmuyo.
göztepe sanayi çıkışı Bp, herkez kötü olduğunu söyler.
İst. Avrupa yakası Maslak çıkışındaki opet süper.
ankara otoban çıkışı shell den full depo alıp sapancanın orda tekrar fulledimhayatımın şoku.
Birde ankarada Asker arkadaşlarıma Hyundai Coupe 45lt depo ise 48Lt benzin vermişler, (siz yedek depoyu bitirmişsiniz demişler, kimlik görünce para almamışlar
Varmı böyle bildiginiz yerler.
Araç sahiplerinin akaryakıt almadan önce, istasyonda bulundurulması gereken ölçü kabı ile pompanın litre kontrolünü yapabileceği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, EPDK'nın lisans izni verdiği petrol istasyonlarında, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan rutin ölçü denetimlerinin yanı sıra tüketici de denetimde bulunabiliyor.
Çoğu araç sahibi tarafından bilinmediği belirtilen uygulama da, istasyonlarda zorunlu olarak bulundurulan ölçek, pompadaki litrenin doğruluğunu kesinleştirmek amacıyla, tüketici tarafından kullanılabiliyor.
Genellikle 5-10 litrelik şeklinde bulundurulan ölçek kaplarına konulan akaryakıtın litresi ile pompadaki litrenin tutmaması durumunda ise pompadaki 'brodi ölçeği' ayarı ile oynandığı ortaya çıkıyor.
Ölçeğe konulan akaryakıtın litresinin ölçekteki yoğunluk payı çizgisinin altında çıkması durumunda, tüketici hakkını aramak amacıyla Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabiliyor.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Otomotiv Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kadir Aydın da, güneşe ve sıcağa maruz kalan akaryakıtın genişleyerek 100 litrede 2 litre kayıp ortaya çıkabileceğini belirtti.
Aydın, 'Araç sahipleri de tıpkı petrol istasyonlarının rafinerilerden yaptığı gibi akaryakıtını sıcağın olmadığı gece almalı. Soğuk havada alınan akaryakıtta kayıp yaşanmaz' dedi.