peki ya araç türkiyede yoksa? o zaman birçok aracın fiyatı kesinlikle düşer.Çünkü çoğu aracın turbo,tek kapı vb modelleri tr de yok. standart modellerinde fiyatlarını oynatır çünkü italyada vb de otomobiller ucuz tr ye göre
Printable View
peki ya araç türkiyede yoksa? o zaman birçok aracın fiyatı kesinlikle düşer.Çünkü çoğu aracın turbo,tek kapı vb modelleri tr de yok. standart modellerinde fiyatlarını oynatır çünkü italyada vb de otomobiller ucuz tr ye göre
Devlet kazanamayacağı kapıyı açmaz. Vardır bununda bi şartı. Gerçi aynıyada gelecek olsa buradan boş Corsa D Sport alacağıma yurtdışından Sunroof +AFL alırım :D
devlet donanıma göre ötv işini gelicek arabalarada uygularsa zaten gene yurtdışından full paket gelicek dolu bir araç sağlam fiyata gelir..
iyi olur ikinci el işi yapılsın piyasa şenlensin hep o niye yok bu niye yok der dururduk artık demeyiz işte biri öyle derse şu niye yok bizde git al kardeşim seni tutanmı var deriz .. :)
bunun bir diğer yüzüde var parçacılara gün doğucak parası olan parçacılar şimdi donör araçlar getirtip burda parçalayabilirler yurtdışından parça almakdansa aracı komple almak daha ekonomik çünkü.. bence en çok parçacılara yarar bu iş..
Haberi okuyan forum üyeleri temsili;
https://pbs.twimg.com/media/BqcEaatIUAAAHuY.png:large
mobile.de
Çökertmeden çıkmam da Halil'im :)
Resmi gazete ne zaman yayınlanır ki.
Cilacıların hali ne olucak onu çok merak ediyorum
Alacağım 2 araç olur direk.
Biri porsche eski kasa targa diğeri FD RX7 dir net. :D fd mümkünse 4 rotor olsun :)
gene zengine yaricak :))
fakire yaramaz bu beyler..koleksiyonunda eksik amerikanı olanı filana yarar..yani adam 40 yıl klasik bekleyeceğine daha genç klasiği alır gibi :)
civic vti yada typer filan hayali kurmayalım :D
Bütün moraller diplerde yine o zaman :D std. Türk araçlarına binmeye devam
Zenginlere yarar kesinlikle, keşke olsa da alsak eski japon alman ne varsa..
Ben burdaki s2000leri toplıyım o zaman, siz bulaşırsanız kalmaz. Zaten 5 tane var sağlam
EMİSYON ne olacak adamlar elektrik güneş enerjisine yatırım yapyorlar..biz çöplük haline gelelim.. bize petrol satmaya devam :)
bu tasarı ne zaman görüşülecek yada ne zaman onay verilecek bir bilgi var mı
Devlet vazelin stoğunu yapmıştır rahat olunn:)))
araba 15.000 euro mesela direksiz impala , koy vergiyi zartı zurtu olsun 40 bin euro , ,10 bin euroda masrafı koy etti 50 bin euro. 10 bin de ben koyuyorum 60 bin euro. gerzek amerikancılar istiyolar direksiz impalaya burada 90 bin 100 bin euro / dolar
Totaldeki (herşey dahil) maliyeti 70bin TL'yi geçmez ise şayet, temiz bi 2008-2009 Megane 2 RS dCi kapatırım. Net. :)
AAh ah, Bir Merso w210 e55 amg olsa çok mu!
Devlet sağlam vergi bağlar, yoksa ikinci el ve bayilerin işleri azalır
Valla yalan yok, bi lotus omega bide W124 500 E istiyorum, ikiside memlekette yok, bi ihtimal belki artık yollarda görürüz.
Bobrekborsasi.com .::bobrekleriniz degerinde alinir::.
dandirik dundirik arabalar getirtmezlerse tam aksine türkiye araba cenneti olurda.. işe çok ticari yaklaşanlar olucakdır dediğiniz gibi bir sürü dandirik dundirik modelleri ucuz alırız ucuz satarız diye getirirler.. avrupalıda ohh kurtulduk çöpe hurdaya gidiceğine paraya çeviririz diye sevinirler.
s2000 supra vs düşecek diye sevinenler bu umudunuzu hiç kaybetmeyın :D bu fakir temennisini dışardan ithalde kol gibi vergi sıralamasını gördüklerinde yüzlerini görmek lazım.
Video daki adamın ağzından bal damlıyor ama birde Türkiye gerçekleri var. Oyle bir vergi saplarlar ki bırak getirmeyi, hayalini bile kuramayız yine...
Sevenleri kavuşturmazlar hiç ümitlenmeyin bence...
Belki buradaki araba için karlı bir işlem olmaz da bulunmayan arabalar için fırsat olabilir. Bedavaya olmayacağı kesin. Başta 0 sonra 2. El bir çok araba satışı aynı fiyata gelecek olsa bile durabilir sekteye uğrayabilir.
Şöyle uzaktan bi Behlül spec brera 2.4 jtd kovalarım ben de :) kendileri tek hayalim ve ülkede yok ne yazıkki.
Görüşmeler 2018 de bitecekmiş biraz daha hayal kurmaya devam :)
şu an hali hazırda 3 yaşına kadar olan araçları zaten ithal edebiliyosunuz vergisini verdikten sonra. fakat bu iş öyle kolay değil. yoksa kimse sıfır veya burda galericiden 2. el araba almaz. herkes gitsin Almanya ya alsın 1000 eur a araba getirsin. Burdaki araç fabrikaları satış yapamadığı için elinde patlasın, yan sanayi dursun (üretim olmadıktan sonra yan sanayide duracak) buda ekonomik kriz demektir. Devlet biliyosunuz 20 yaşından fazla arabayı yolda görmek istemez. şu an 3 yıl olan yaş sınırını en fazla 10 a çıkartacaktır. Yoksa ülke avrupanın çöplüğüne dönecektir.
Diyelim CIF bedeli 10 bin eur olan bi araba aldınız. (avrupadaki ortalama değeri 10 bin euro) şu an bu paraya e90 320d (makyajsız) e60 520d ( makyajsız ) civarı araçlar diyelim. ( buradaki fiyatları da 50-60 bin civarı )
%90 ÖTV eklenecek 1600-2000 cc arası olduğu için
CIF x %90 - + 9000 eur ÖTV
KDV Hesabı
CIF + ÖTV (10.000 + 9.000) - 19.000 EUR x %18 KDV = 3.420 EUR (KDV) ÖTV 9.000 + KDV 3.420 = 12.420 + araç bedeli 10.000 di,
toplamda 10 bine aldığınız araç 22.420 eur oldu... daha buna, aracı gümrük sahasında beklettiğiniz süre için vereceğiniz işgaliye bedeli. harcı pulu dosya marsafı, aracı getirirkenki nakliye ve aracı aldığınız ülkeden trafikten çekerken vereceğiniz vergi ve masraflar eklenmemiştir. 26-27 bin eur olsun diyelim. 27 bin eur şu an 95-100 bin TL civarı olacak. Son olarak bu hesaplanan oran motor hacmi 2000cc üzerinde ise %145 ile hesaplanacak şu anki kanuna göre.
Bence çok da heves etmeyin. Bu işe daha galericiler, 2. el yüksek fiyattan araç almış sahipleri ve araç üreten evrensel holdingler i hesaba katmıyoruz. Bana bayağı mantıksız geliyor
20-25 yaşında arabayı sokmazlar bence belli bir model üstü olur diye düşünüyorum örn: 2000 model üstü
arabayı burda bu fiyata satsalar gene alamıyorum ki :D
Volkswagen Golf 3.2 R32 1 Hand 4Motion als Limousine in Kassel
çevirebilirseniz 3000 euroya sağdan direksiyonlu e92 bmw bulayım size :D bedava sporgazetesi :) hemde cıncık. kaza boya v.s nokta hata yok. kazalı araba zaten bulamam. kaza yapan çöpe gider burda :)