Okul bitince kendi çapımızda dükkan açma planlarımız vardı. yazılıp çizilenleri görünce bi adım geri atmadım değil..
Printable View
Okul bitince kendi çapımızda dükkan açma planlarımız vardı. yazılıp çizilenleri görünce bi adım geri atmadım değil..
ben de aynı sektördeyim o sektörde bir kaç büyükler dışında kimse öz sermayesi yani kaba tabire sıcak parayla iş yapmaz çoğunluk belini bankalara dayar..
formülde bellidir bir site residince v.b bir ölçeği vardır ortalama 25 daire falandır tabi ölçeğe göre bu oran 5 dairede olur 50 dairede olur satıldımı o inşaatın komple parası çıkar..
onuda öyle yada böyle bir şekilde satarlar iyi bir pazarlama ekibiyle türkiyede alıcı bulamasalar yurtdışı gurbetçiye satarlar araplara falan yatırım amaçlı kovalanlara satarlar..
o yüzdendir işte bir sürü residincelar siteler tek tük daireler dolu gerisi bütün daireler bomboş.. ve o yüzdendirki balon var diyorum her defasında.
Bu senenin tahsilat dönemini kapattık herhalde. Bankolar bankosu dediğim bir yerden eksik aldım, bir tanesi önümüzdeki aya salladı. Diğerleri de kısmi ödeme yaptı. Herkes acayip temkinli davranıyor.
2017'nin sloganı şimdiden belli: Party hard
Sene içinde çok nadir hesap yaparım , muhasebenin bereketi kaçırdınığına inanırım. Sene sonu olması müsebibi ile aldım biraları , açtım bilgisayardan müziği , kaptım hesap makinesini hesap defterimi , sene sonu hesabına oturdum. Allaha şükür bir tane kalemde bile zarar yok. Koyduğum ana para neredeyse yarısı (%40) kar etmişim. Ama sonuca yani eldeki varlığa bakınca geçim masrafları , ıvır zıvır kendi harcadığım para (öyle savurgan bir tipte değilim , en büyük masrafım alkol ve spa :D ) düşülünce geçen senenin anca %15-20 üzerine koyabilmişim. Türkiye şartlarında bunu bile başarı görüyorum ben.
Sonuçta tefeci , gayri meşru koşturan dayılarımız yok bir anda tezgaha 100 lük arabalar çekelim. (ki mersin otocenterde 2 tane lise arkadaşım var arabanın ''a''sından anlamazlardı bir anda galerici oldular) Haa olmasında , hayatta istemem. Emek ile helal yoldan anca bu kadar oluyor. Dışarıdan kolay gözüküyor belki ama arabayı bulması bir dert , buldun arızası sıkıntısı ayrı bir dert (her araba için geçerli olmamakla birlikte) arızayı giderdin satması ayrı bir dert. Örneğin 2011 65 bin km'de erayı 9 ayda 27.500 e zor sattım. 1000 km yollara git gel araba dedikleri gibi çıkmasın zamanın gitsin paran gitsin. Neler neler.
Çok şükür bugüne kadar 2 senedir 50 nin üzerinde araba satmışım sadece bir arabada zarar etmişim oda 91 model doğan l , hararet yaptırdığımdan dolayı :D
Kolay ekmek var mı ? Yok. Ama bu işin en sevdiğim yanı adımını sağlam attığın sürece riski yok. En ekstrem örnek olarak örneğin bugün tezgahında 400 bin liralık araba var satarıda 440 bin lira. Bugün işi bırakıyorum desen arabaları esnafa versen 370 e verirsin geçer gider. Zararın ne ? 30 bin lira. 400 bin lira bağlayıpta hangi işte 30 lira zarar ile sıyırabilirsin ? İmkansız.
Benim bu işe başlama sebebim BRV 99 bravo'dur. Yalan yok onuda binmem için babam almıştı , allah razı olsun. Öylesine internete atıp bravotr'den bir arkadaşa satmıştım. 6000 tl kar edip , yerinede bir jetta koyup onuda 1 haftada satınca oğlum İbo dedim bu işte ekmek var , zaten anlıyorsun arabadan ticaretinide sağolsun sitil'de öğrendim. Sadece 1 arabadan bu konuma geldiğime de bin şükür. O araba olmasaydı baba 50 lira benzin parası , baba bira parası diye , hayalperest olarak gezecektim ve bir asalak olarak yaşayacaktım. Velhasıl kelam araba işi iyidir. Babam artık piştiğime inanarak bir daire satıp tezgah kuracakmış bana 1 aydır evde oturunca kafasına dank etti herhalde :D 3 arabada bende var , oradan yürür gideriz Allahın izniyle , yapanlar benden iyi mi ?
Sonuç olarak kar ile zarar kardeştir , önemli olan insanın sağlığı huzuru yerinde olsun. Canı sağ olsun. Mal - mülk hepsi yerine konur. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. Düşmez kalkmaz bir allah.
ben açmak istediğim dükkandan vazgeçtim, yurtdışında açıcam.. yoksa işin içinden çıkılır gibi değil. gelip giderken de yolda kafamı dağıtırım. Çanakkale' de molamı da veririm. geçineyim de evimi idare edecek kadar fazlasında gözüm yok.
Bende 18 yaşımda başladım araç alıp satmaya
Bu sene sonu hesaba oturdum bende
2 ev 3 araba koymuşum üstüne
Babama söyledim benden fazla kazanmışsın dedi
Ki babamın iş yerinde maaşlı ssk lı bir elemanım
Ama 3 tane farklı sektörde at koşturuyorum
Sanırım o yüzden boş durmaktan
Bir gün para kazanmasam uyuyamıyorum
Para kazanmayı çok sevdiğimden
Hep hastalanıyorum mesela kendime bakmamaktan
Etrafıma bakıyorum şükrediyorum ki
Bu iğrenç piyasada para kazanmak gerçekten büyük başarı
Asla ortakçılık yapmıyorum
Allah çalışana koşturana çakallık yapmaya yürü diyor bence
Sanırım ben o yüzden iyiyim
Ama iktidara sövüyorum buna rağmen :)
son 15 yılda çok rahat ailedemdeki ameliyat hastane masraflarına bir ev parası yatırdım..
gene son bir ayım hastane odalarında geçdi evin yüzünü az gördüm...
ocakdan sonrada pederin bir operasyonu var gene bir hafta kadar hastanede kalıcam..
sağlık ve huzur olsun parayı o kadar dert etmeyin.. yoksa bir sıkıntı düşer cana oluk gibi para akar huzurda kalmaz bir şeyde.. son iki aydır adam akıllı ev yemeği yemedim millet kebap sever ben artık kebap döner görsem kusucam..
o yüzden hem biraz kendinize bakın hemde hayat sadece para kazanmak değil hayatın keyfini tadını tuzunuda çıkarın hiç birimizi mezara tapularla ruhsatlarla gömmiycekler :)
Sigorta sektöründe son 1 aydır hareket yok pek fazla oluyor ama canlılık yok, son bir haftadır sıfır araç alımlarında hareketlenme var biraz oda yıl içinde olduğu gibi stabil o kadar reklam yapıyor markalar ama ciddi çok pahalı hem araçlar hem götürüleri(sigorta kasko vergi)
2017'de umarım herşey daha hayırlı olur bu 2016 hiç yaramadı ülkeme
Bizim işlerde değişme yok senelerdir çizgi belli az çok altında üstüne gidiyoruz . Ama genel olarak piyasa durumunun bittiğini geçen hafta ulustaki dövizcilerin bile para bulamamasından anlamaya başladım . Rabbim darda, borçta olan herkese yardım etsin belli bir düzen yoksa tutunmak gerçekten zor .
Özgür Demirtaş adında genç bit profesör var. Sabancı ünv ekonomi kürsü başkanı. Çoğunuz biliyordur da ben bilmeyenler için yazıyorum. YouTube da videoları var, NTV CNN vs programlarda. İzleyin izlettirin.
Forumda işveren konumunda üyelerimiz var.Gördüğüm bir hususu araştırıp faydalanmanız için paylaşmak istiyorum.Doğu illerinde teşvik var ve tam olarak vakıf olmadığım birçok vergiden muaf olma durumu varmış.Şu an Kayseri'de birçok fabrika;Diyarbakır,Şırnak merkezli firmaların şubesi olarak görünüyor.Lakin tüm yük Kayseri'deki fabrikada.Merkez olarak gösterilen yer,şube olarak gösterilen yerin 1/10'u.Denk gelen fabrikalar oldu,sizin de işinize yarayacak bir durum varsa-yasal olarak- araştırıp faydalanın.
ülkenin bütün işleyişini inşaat sektörünün kucağına attılar.
inşaat balonu yarattılar. paras olana olmayana götü yiyene yemeyene çaktılar abuk sabuk fiyatlardan evleri dükkanları.
bize üretim lazım imalat lazım.
yoksa kumla çimentoyla ithal klozetiyle türk malı diye aldığımız ama bütün ham maddesi yurtdışına bağlı kablosu musluğu lazım değil. tamamen bizim üretimimiz lazım.
bunlar iyi günlerimiz. çoluk cocuk ne yapacak bilmiyorum.
çalışaa gocunmayana iş var her zaman. büyük bir ülkeyiz ama nereye kadar bilmiyorum.
yılsonu hesap kapatıyoruz diye bütün herkes tahsilat derdinde. bi *** olduğu yok herkes birbirini sallıyor.