iyide anlayamadim olay ne ? Yani ne alaka :D :beuj::icon_wack:D
Printable View
bu tüvden çektiğimi bi ben bilirim başkasıda bilmez :D uygulama cidden güzel görmediğin ve senin benim hayatıma mal oluack şeyleri gösteriyo ama yeri geliyo saçma birşeyede takıyor :D 3 gün bostancı göztepe maslak oto sanayi dolaştım arabamın volan koruma kapağını bulmak için sonunda gittim hurdacıdan buldum.
ama gel görki arabamı kullanan adam arabayı tanımadığından dolayı nerdeyse 3 yada 4 kere arka arkaya arabayı çalıştırmaya çalıştı tabi benden ondan önce 4 5 kere arabayı çalıştırıp çalıştırıp durdurduğum için sırada, arabam en son gidişimde tüvün içine sokulup eksikler kontrol edilirken bir kere daha durduldu ve sonra çalışmadı :D tabi o an nasıl bir his içersinde olduğumu anlatamam, neyse olayın hikaye kısmını geçim. 5 tane tüv görevlisi benim arabamı ite ite uzun far ayarına soktu ordanda geçti ve kapılar açıldı yine ite ite park alanına çekildi sonra muayneden geçmiştir kağıdı geldi :D marş motoru soğuduktan sonra araba cort dedi çalıştı :D ama size o an hissettiğim duyguları yaşadığım olayları anlatsam inanamazsınız :D
dereyı gecene kadar dayı dıcez :D
Borcu yoktur kağıdı almak zorunlumu muayneye giderken cumartesı bende gıdıcem muayneye.
değil orda zaten bilgisayardan bakıyorlar ;) alsanda almasanda fark etmiyor
ARAÇ MUAYENE ÖNCESİNDE YAPILMASI GEREKENLER
Zorunlu Belgeler:
*
Ruhsat: Trafik tescil Belgesidir.
*
Fenni Muayene İzin Belgesi: Vergi dairesi veya bürolarından alınan ve aracın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu olmadığını belirten belgedir.(Araç satış ve devirlerinde alınan ‘İlişik Kesme Belgesi’ ile işlem yaptırılamaz.)
*
Trafik Sigortası: Zorunu Karayolları Mali Sorumluluk yürürlülük poliçesidir. (İnsan taşımada kullanılmayan römorklar, kendilerini çeken motorlu aracın sigortasına dahildir.Bunlar için ayrıca poliçe talep edilmez.)
Bu belgelerin eksikliğinin araç muayenesine başlamada engel oluşturduğunun bilinmesi önemle dikkate alınmalıdır.
http://www.tuvturk.com.tr/cont.asp?id=65
kurtköy sanırım gişelerdi eğer yanlış hatırlamıyorsam evet o ben olabilirim dün çünkü kusurlarımı düzettiğim için muayneye tekrar gittim :)
Birde benim merak ettiğim şey şu..Ben arabamı ona buna ellettirmem kılım o konuda biraz :) Sizinde klasik bi aracınız olduğu için sizde biraz tutumlusunuzdur diye düşündüm..O yüzden sorayım dedim..
Aracı onlara teslim ediyorsunuz siz görmeden onlar kullanıp test mi ediyor ?
bende bu konuda cidden çok hassastım ve arabayı kullandırtmak istemiyordum ama ne yazıkki görevli ne olursa olsun benim içeri giremiyeceğimi söyledi ancak onların yardıma ihtiyacı olduklarında beni çağırıcaklarını söyledi ve arabanın özellikelrini nasıl kullanması gerektiğini anlatmamı istedi :) bende anlattım ama tabi bayada muadahale ettim arabayı içeri soktuğunda olsun yaptığı her harekette olsun :) beni ilk gidişimde sadece motor numarasını bulamadıkları için içeri çağırdılar onun dışında giremedim.
ama ikinci gidişimde neden benim kullanmam gerektiğini daha iyi anlamış oldular, çünkü bu sefer kullanan adam biraz korkusundan hem frene hemde gaza basarak kullanıyorduki uyarmama ramen böyle yaptı yanibirazdaha gaza bassa orda lastik yakıcaktı diyim, aslında dahasıda varda neyse :D oyüzden buseferki baya bi olaylı geçti tüv maceram.
yani biraz uzattım ama ne olursa olsun onlar kullanıyorlar gözünüzün önünde arabanızı kanalın üstüne çıakrtıyorlar fren testi yapıyorlar sizin görmediğiniz hiç birşey yapmıyorlar yapamıyorlar ordan camdan bakabiliyorsunuz. ama arabanın başkası tarafından kullanılması cidden kıl bir durum
Ayrıntılı bilgi için çok teşekkürler..Can sıkıcı birşey.. çoğu kişi ya ne değerli malın varmış diye düşünebilir ama çoğumuz arabamıza verdiğimiz değer yüzünden bu foruma üye değil miyiz :D Yüksek motor sesine karışmamışlar iyi ki :)
oo allh vergisi cigeri sağlam diceksinn bascan gitcen :D:D:d
egzoz sesine ilk gidişimde kimse hiç bişey dememişti fakat ikinci gidişimde sanırımorda normal çalışanlardan daha üst biriydi onun laf ettiğini duydum bu ses biraz fazla diye ** asonra yanıma geldi dedi bunun sesi aslında daha az olur dedi bend egüzel yollu bir şekilde susturucuların yurt dışından geldiğini türkiyede buna uygun susturucu olamdığını falan filan dedim aslıdna pembe bir yalan söyledim ama :D önemli olan orda ama hala güler yüzle ayı ya dayı muhabbeti yapmaktı :D sonunda oda normalide sesli ama bu ondan birazcık daha sesli bu kadardan bişey olmaz diyip gitti :)