tükettikçede tükeniyorlar ne yazık ki.. kaliteli vakit geçirmek çokda paraya entegre bir şey değil..
Printable View
tükettikçede tükeniyorlar ne yazık ki.. kaliteli vakit geçirmek çokda paraya entegre bir şey değil..
Unuttum abi, NE DEDİLER? CANIMSIN DEDİLER :D
Kimin asgari ücretle çalıştığına bağlı. Mesela ben asgari ücretin 500 tl altında çalıştım araba alacak kadar para biriktirdim yani geçen sene araba alacak kadar :D
Benim çoğu ilk okul arkadaşım üni. okumadı hepsi asgari ücretle araba aldı. Kiminde tofaş kimde ies kiminde e30 bmw
Ama evli barklı olup, hele bide çocuğu üniversiteye giden varsa çok ama zor 1-2 tanesi hariç görmedim. Gördüklerimde Steyşın Reno veya Kartal öyle uçuk kaçık şeylerde değil ki bunların muayenesi vizesi yoktur.
Yasım 21 Benim 17 imde ilk aracımın yarsını bırıktirerek almıstım yarısını ailem vermişti o zaman için 7 bin tl idi , 3 yıl bindim sattım ies aldım,bunu satsam sıfır arac alıcak param yokmu var ama niye alayım ? Alınca ne olucakki yok turbo bozuldu yok far kırıldı onlara vericem,20 Bin km yol yaptım agır bakım harici masrafım olmadı,Cok memnunum askere gitmeden önce asılıcam krediyi ev pesinatim var cok sükür alıcam evi vericem kiraya gidicem gelince serceyede binerim renoyada 100 lük cup ta alırım,Suanda yakıt dahi almıyorum araca kendimce pretesto ediyorum diyelim,Mutluyum :)
Tamamlamadan gönderdim yanlıslıkla, Bende calısıyorum ailem emekli kendi evimiz bekar oldugum halde arac yakıt olarak bile belimi büküyor önceden 30 litre gaz ile 350 + görebilirken simdi 270 280 km görebiliyorum ayda 4 depo alıyorsam 6.5 depoya cıkıyor direk buda bana 200 lira ek oluyor askeri ücretli adam biner ama nasıl hafta sonları veya coluk cocuk bayramda biner zaten araba durdugu yerde zarar vergisi,lastigi,vizesi,bakımı vs vs
sadece maaşla binemez..
ama prim mesai vs. vs maaşını katlayacak bir tutara çıkarsa biner..ki fabrikada çalışıp racing motora binen vardı..olmaz denilen oluyor yani :D