Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
Bir cogunuzun hosuna gitmeyecek seyler yazacagim, umarim dogru anlatabilirim. Cunku dunyanin duzeni bu sekilde.
Oncelikle onlar usumez lafi yanlış cunku usurler. bazi insanlarin bu lafta anlatmak istedigi ise donacak kadar usumedikleri ki bence haklilar. Durduk yere insanlarin vicdanlarina dokunacak en kotu seneryolari one surup resmen vicdan hasati yapiyorlar. Yok sen yardim etmezsen boyle olur falan. Gecin bu ayaklari.
Hicbir hayvanin bize ihtiyaci yok. Vahsi yasamda da bu boyledir zayifsan ölürsün. Belki bu kedicik hasta idi?
Oyle olmasa bu soguklarda disaridaki tum kedilerin olmesi gerekirdi.
Ama biz dogalarini yok ettik ondan yardim etmek zorundayiz safsatasinida gecin. Yiyecegi vs olmayan yerde zaten kedi ya da baska bir hayvan barinamaz. İlla faresidir, kusudur birseyler yakaliyorlar, ya da copten bulduklarini yiyorlar.
Benim dusunceme gore gereginden fazla ilgi ve yemek vermek, onlari eve almak onlara yapacagimiz en buyuk kotuluk. Hayatta kalma becerilerini unutturuyoruz.
Neden boyle dusunuyorsun derseniz evin bahcesinde 4 tane kedi evi var, yaklasik 10 sabit mudavimimiz ve 5-6 civari gundelik misafirlerimiz oluyor. Hepsine belirli araliklarla evde yemek pisiriliyor (2 gunde bir yapilip stoklaniyor)
Pisiriliyor derken baya baya menude hamsi, tavuk cigeri, dana yurek, bobrek, akciger, donem donem kiyma belirli aralikla konserve mama vs. 3. Kusak yavrular geldi ve anneleri gibi avlanmayi vs bilmiyorlar ve onlara bakmak zorundayiz. Bunu farkettikten sonra yukaridaki dusuncelere sahip oldum. Neyse havuclu tavuklu mama hazirlicaz daha bu saatte