Hahahaha. Biraz karmaşık oldu. Amatör kullanıcı için önemsenmesine gerek yok. Air iyidir
Printable View
Hahahaha. Biraz karmaşık oldu. Amatör kullanıcı için önemsenmesine gerek yok. Air iyidir
ssd siz bilgisayar kullanilmaz(bana göre). ama degistirmesi cok basit. bi tane alip takarsin icinden cikani da harici yaparsin. harici kutular satiliyor aliexpresste falan 4-5 dolara. takmasi cok basit. ben oyle yaptim mesela 1tb disk vardi 256gb ssd alip icinden cikani harici yaptim. önceligin islemci olsun. sonra 6 veya 8gb ram.
merhaba, geçen hafta bu ürünü aldım, LENOVO Ideapad 510 15.6 inc FHD Intel(R) Core™ i7-7500U 2.7 GHz 12 GB 1 TB GeForce 940MX 4 GB Notebook Notebook
üstüne 250 gblik bir ssd taktığında uçuyor. vatandan 3400 tl ye aldım ssdyede 320 tl verdim. kesinlikle deydi. tavsiye ederim.
arkadaşım 11 aylık MacBook Air aldı ***** siteden. magic mouse dahil 2500 tl ye
dongüsü de çok fazla değildi.
temiz ürünler denk geliyor.
bende MacBook Pro mu ***** siteden aldım. daha 6 aylık cihazdı. aşırı memnunum. tavsiye ederim.
Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim ama üstüne basa basa söylüyorum " pil ömrü önemli olduğu için 13.3 veya 14 inc" pc bakıyorum :)
DELL'in Türkiyedeki en büyük partnerlarından birinin satış yöneticisi olarak yazıyorum.. Server/ Storage / backup / Network projeleri haricinde Yılda Kurumsal olarak 8-10 bin cihaz satışı yapıyoruz. Haliyle de epey tecrübe birikiyor..
Öncelikle neden Inspiron XPS demişler anlamadım. Inspiron ayrı sınıf, XPS ayrı sınıf..
İşletme Dizustu Bilgisayarları | Dell
Belirtilen cihaz Inspiron değil, XPS sınıfı.. Ve XPS varken başka bir makinaya bakma derim..
ama hangi XPS
2in1 'ları biraz beklemekte fayda var bundan mütevellit 9250 biraz geride kalabilir..
Linkini Verdiğin 9350 çok güzel cihaz lakin içinde neden 5400 RPM disk yazmışlar anlayamadım. Hem 5400 RPM disk yazmışlar hem de SSD var demişler.. SSD varsa RPM olmaz, RPM varsa SSD olmaz.
Disk konusunu iyicene bir araştır derim. Muhtemelen SSD çıkacaktır. Eğer Dediğim gibi SSD var ise başka cihaz düşünme
Yorumlarda Vostro gördüm, XPS alabileceksen hiç bulaşma Vostro'ya.. DELL'in en alt seviye ürün ailesi vostro. XPS'le karşılaştırmamak gerek.. Keza yine XPS alabileceksen Inspiron'a da bakma.. Latitude 7000 serisi ( 7270/ 7370 / 7470 ) bulursan bakabilirsin ama XPS'in karizması yoktur Latitude'de. Latitude'u bulmak da zor zira consumer ürün değil, kurumsal ürün. Dolayısıyla farklı yöntemler ile getirenler parakende olarak satıyor genelde..
Inspiron ve Vostro'nun aksine, Ertesi gün yerinde garanti ile gelir XPS'lerin büyük çoğunluğu. Bu ne demek? Diskin arızalandığında servis evine gelir, evinde onarımı yapar ve gider. XPS ailesi consumer seri olarak görünse de kurumsal garantiye sahip. Ancak bazı XPS'ler bu özelliğe sahip olamıyor, sebebi de satan firmanın maliyet kısmak için bu özelliği deactive etmeleri.. Cihazı aldıktan sonra Service Tag numarası ile DELL çağrı merkezinden öğrenebilirsin garanti kapsamını..
LAtitude serisinin tamamı ise koşulsuz şartsız ertesi gün yerinde garantiye sahiptir..
Macbook tamamen farklı bir dünya, bana bedava verseler kullanmam satarım. Kötü olduğundan değil, Kafam almıyor Macbook dünyasını..
DELL almayacaksan Lenovo al.. HP'ye bakma bile derim..
Asus/MSI/Casper VB markalar ise benim gözümde Dell - Lenovo - HP 3'lüsünün dışında kalıp şekli / şemali ile son kullanıcıyı cezbederek satış yapan, kurumsal pazara girebilecek statüde / kalitede olmayan markalar. Bakmayı düşünmem bile bu markalara
Yanlış karar...
Bu yorum hem çok doğru hem çok yanlış..
Şöyle ki; Olay marka değil markanın ürün segmenti.
DELL'de tek bir seri notebook yok.. Vostro ve Insiron serisi kullanılıyor ise böyle bir sorun yaşanması çok doğal.. Zira Vostro ve Insprion kurumsal ürünler değildir. Kurumsal firmalarda kullanılmamalıdır. Kullanılır ise sorun yaşanma olasılığı yüksektir. Cihaz Latitude ise böyle bir sorun olması enteresan olur, zira taş gibidir Latitude'ler. 1 makinada sorun varsa bireysel, şirketteki tüm makinalarda sorun varsa o seriden çıkan ürünlere bakmak gerekir.
İ7'li LAtitude'lerin düz işlemci değil Quad Core olanlarının proje kurumsal satış fiyatı 1200 USD + KDV'lerde. Geçen sene 6-7 bin liraya alındı ise bi bakmak gerekir o konuya. 2200 USD'nin üzerinde bir maliyet yapar, bir dünya satış yapıyorum ben görmedim böyle bir i7'li Latitude Fiyatı.. Zira Global olarak DELL kullanan firmalar Global Frame Aggrement yapar ve bu Frame Aggrement sayesinde Türkiye Proje satış fiyatının çok daha altına ürün alır.
teşekkür ederim ayrıntılı yorum için, gönlüm hep xps'te ama linkini attığım ürün sadece hb'de var ve hb'nin en sonki kredi kartı olayından sonra pek güven vermiyo insana ordan tekrar yüksek fiyatta alışveriş yapmak.
xps'in i7'li bilgisayarı mediamarkt'ya var ama o da 7bin lira kendileri :D
Ve nedense Dell marka ürünler perakende marketlerde sadece mediamartk'ta satılıyor, teknosa ve vatanda yok.
Ayrıca şu vostro kaka yorumundan sonra vazgeçtim resmen :D
Lenovo Yoga 510 80S7004RTX Notebook - Vatan Bilgisayar
peki bu lenovo nasıldır ? Sadece 8gb ssd var ama iş görür mü ?
Atıyorum eğer 256gb falan ssd aldım diyelim, windows'u tekrar ona mı kurdurmam gerekir nasıl oluyo bu işler hiç bilmiyorum :D
Fiyat olayini yanlis anlamissin sirketin kacparaya aldigini kaca aldigini nerden bilelim biz hem bizene :)
Ben baya pahali ust seri bi cihaz oldugunu belirtmek istemistim
Bu arada simdi baktim sagina soluna latitude e7470 mis altinda oyle yaziyor galiba en ust seri bi pc
Ben şirketce duydugumu yaziyorum esimdende gordugumu yaziyorum
universite zamaninda cok takip ederdim simdi cok uzagim artik
E7470 icin ekleme yapayim bu kadar ust seri aletin ekrani full hd degil ekran vasat pc nin sesi daha kotusu olamaz seviyede
Bu eksiler artilar benimde esiminde umrunda degil orasi ayri para verip almadik ya :)
Dell markasini gorunce yazayim dedim
7470 güzeldir, dediğin gibi latitude serisinin en üst seviye ( 7000 serisi ) cihazlarından biridir. Bir alt sınıfı 5000 serisidir. Fiyatı şirket notebooku için dediğin gibi pahalıdır, 1000 usd + kdv üzeri fiyat çıkar
Ekran seçimi tamamen şirketin kontrolünde.. Yani aynı cihazı FHD de, QHD de konfigüre edebiliyorsun veya daha alt seviyede de. Ya da dokunmatik, dokunmatik olmayan olarak seçebiliyorsun. Şirket FHD uygun görmemiş, yapacak bir şey yok. Zira çoğu şirket gerek yok diye FHD'yi seçmiyor, daha düşük çözünürlüğü seçiyor. Bu da maliyet avantajı sağlıyor tabi.
Bakmak istersen;
http://desistem.com.tr/content/image...70-e7470-0.pdf
14.0” HD (1366 x 768) Anti Glare (16:9) WLED, 200 nits, Magnesium Alloy LCD back
14.0" HD+ (1600 x 900) Anti Glare (16:9) WLED, 250 nits, Magnesium Alloy LCD back
14.0” FHD (1920 x 1080) Anti Glare (16:9) WLED, 300 nits, Magnesium Alloy LCD back
14.0” QHD Touch with Corning® Gorilla® Glass NBT (2560 x 1440) Anti Finger Print (16:9) WLED, 270 nits, Woven Carbon Fiber LCD back
Seninki muhtemelen 1366 x 768 HD ekran
Kurumsal seri cihazlarda bir çok component ( ekran, cpu, ram, disk, wireless, 3G vb ) seçenek. Şirket isterse alıyor, isterse almıyor. Cihaz kurumsal notebook sınıfında olduğundan, yani iş notebooku olduğundan sese pek önem verilmiyor. Dediğin gibi epey kötü ses çıkışları. Cihaz maliyetini düşürmek için İş notebookunda iyi sese gerek yok anlayışı yüzünden muhtemelen.. Zira şirketler genelde 100'lerce cihaz aldığından 20 USD bile totalde IT bütçeleri için dip toplamda önemli. Masrafı elden geldiğince kısmaya çalışıyorlar
Önceki cihaz neydi bu arada? Şirket hangisi? Belki ben bile satmış olabilirim :)
8 GB SSD li cihazlar Hybrid cihazlardır. Yani tüm programlar ve OS normal dönen diske kurulur. Sık kullanılan programlar daha hızlı açılsın diye 8 GB'lık SSD diskten cache olarak açılır. ama bir Hybrid asla direkt SSD diskli bir makine kadar performanslı değildir. 256 SSD'li makine aldığında tüm kapasiten 256'dır, windowsu da oyunları da SSD'ye kurarsın. Başka disk seçeneğin yoktur.
Bazı cihazlarda ise ( workstation notebooklar özellikle ) 256 SSD yanında 1 TB 7200 RPM disk bulunur, bunda işletim sistemini SSD'ye kurarsın, gereksiz şeyleri ( müzik, resim, film vb ) normal kısma atarsın
+ Eğerki beğendiğin bir notebook buldun ama ssd yok kafan karışmasın.Kendimde uyguladım arkadaşlarda yazmış extra min 120gb ssd ile montajı yapıp sadece çalıştıracağın windowsu ve programları buraya kurarsın.
ssd'siz laptop'a laptop denmez, denemez. İsterseniz en iyi işlemci olsun ssd yoksa tam performans alamazsınız.
VivoBook Pro N552VW | Notebook | ASUS Turkiye
Bende n550 jk alalı 2 sene oldu kasa tasarımı birebir aynı ama içerik olarak benim kullandığımdan 3-4 gömlek üstün kesinlikle tavsiye ederim, tek eksiği ssd onuda bluray ı harddisc i söküp takıyoruz çiçek oluyor. Ben hem iş için hem oyun için baya canını alıyorum kolay ısınmıyor. Güç tasarrufuna çekince baya bayaa şarjı uzun gidiyor tavsiye ederim
asus daha önce deneyimlemediğim bi marka o yüzden hiç bi fikrim yok markayla ilgili :D
ama şu modeli buldum; işlemcidir ramdir ssd olmasıdır +ları çok fazla, muadili bir laptop 5bin küsürlerden başlıyo
ASUS UX310UQ GL399T FHD İntel Core i7-7500U 2.7 GHz 8 GB 512 GB SSD 940MX 2 GB Windows 10 Notebook Notebook
Üstünde ki işlemci 7.nesil i7 en son çıkanlardan benim kisi 5.nesil çok hızlı diyordum bu ucar ayrıca bunun üstünde ki şarjı 5. nesile göre çok çok daha az tüketir bence alınır ama ekran kartının ramı az onuda ssd kapatır heral de.
Asus çok sağlam lenova hiç bakma korelilerin en kaliteli markasından bi tanesi bence, msi, moonster düşünülmezse gerçekten tercih edilebilecek marka. dell işine pek girme kullanıpta memnun kalan görmedim daha
Dell 7950 dokunmatik ve ssd olmayan versiyonunu ekimde aldım.Sonra 120 GB Samsung Evo 850 ssd aldım memnunum.Fiyati uçtu o ayri konu.
http://m.n11.com/dell-gaming-7559-b7...-w10-P88413658
macbook air sarj konusunda sizi hiç üzmez.
Ayrıyetten ssd yi dvd rom yerine değilde orjinal hdd nin yerine takmak daha doğru olur, dvd rom'lar çoğunlukla sata2 olarak bağlı olduğundan ssd tam performans vermez, orjinal hdd sata3 olarak çalışır.(eski notebooklarda hdd'ler sata2 olarak çalışır)
Lenovo bildiğimiz IBM ve oldukça kaliteli bir üretici.
Dell ise bence en iyi iş bilgisayarı üreticisi. Örneğin Pegasus'un bütün şirket bilgisayarları Dell. MSI kullanmadım ama laptop alırken deneyimlediğim ve gördüğüm kadarıyla parasını hak etmiyor. En azından gaming serisi için öyle idi. Aynı konfigürasyonda MSI dan 3000 lira daha ucuz Acer hem MSI dan daha az ısınıyor hem de ucuz mesela.
Macbook a gelirsek sadece OS yüzünden alınır. Önce Windows mu Mac mi istiyorsunuz ona karar verin.
Ben 2 ay evvel yaklaşık 7500 liraya Windows laptop aldım şu an verip 2015 Macbook Pro almayı düşünüyorum, MacOS kullandıktan sonra Windows ziyan geliyor.
Wimdows olacaksa paylaştıklarınız arasında Dell XPS tek geçerim.
teşekkürler
daha önce hiç mac deneyimim olmadı, yani bu yüzden macOs mu yoksa w10 mu diye bi ayrım yapamıyorum ne yazıkki :/
macbookair bakıcam gibi büyük ihtimal kararım 10 kere değişti ama :D :D
bütçemi zorlamaya çalışıp pro almaya değer mi sizce retina ekran için extra 1.500 liraya ? Ayrıca tabi kasa olarak ekran kenarlıkları daha ince olduğu için kasası çok daha şık gözüküyo ama..
Bu arada kendi laptopum da satılık düşünürseniz ÖM gönderebilirsiniz, HP Folio 1040 G2 Elitebook. Baktığınız klasmanda bir laptop, güzel yanı VPro işlemcisi olması.
Intel Core i7 Vpro 5600U @ 2.60 GHz - 3.2 GHz max. 4MB Cache
8GB DDR3L 1600MHz Ram
Intel HD5500 Grafik Kartı
14" 1920x1080p Full HD Ekran - MultiTouch Dokunmatik
256GB M.2 SSD Sürücü
Parmak İzi Sensörü
2x USB 3.0 Şarj Girişi, 3G Sim Kart, 1 Display Port 1.2 , 1 MicroSD girişi
720p Webcam
Sıvı Dökülmesine Dayanıklı Oluklu Klavye
MultiTouch Mouse Pad
2.1 Dolby DTS Surround Ses Sistemine sahip hoparlörler
NFC, Bluetooth 4.0 ve WiFi için Çift Bantlı Kablosuz-AC 7265 802.11a/b/g/n/ac
Pil Ömrü yaklaşık 5 saat.
HP 14-AM107NT Intel Core i5 7200U 2.5GHz / 3.1GHz 8GB 256GB Fiyatı
nadir casper memnun müşteri olarak;
Casper F300.7200-8D00P-S Intel Core i5 7200U 2.5GHz / 3.1GHz Fiyatı
bütçe arttırılırsa;
Asus UX310UQ-GL399T Intel Core i7 7500U 2.7GHz / 3.5GHz 8GB Fiyatı
yardımcı olan fikrini söyleyen herkese teşekkürler, tercihimi macbook pro'dan yana kullanıcam haftaya alıcam sanırım
bikaç sıkıntıdan dolayı malesef limiti düşürmek zorunda kaldım, şuan max limitim 3bin lira.
2 seçenek arasında kaldım bunlar;
Hp Pavilion Z3C48EA Core i5 Notebook - Vatan Bilgisayar
Lenovo Yoga 510 80VB005HTX Notebook - Vatan Bilgisayar
aslında lenovo'nun bir diğer alternatifi daha var ama işlemcisi 6. nesil ama + olarak 8gblık ssd'si mevcut.
Lenovo Yoga 510 80S7004RTX Notebook - Vatan Bilgisayar
şimdi benim kafamı karıştıran nokta şurda başlıyor, hp'nin artıları ram'i ve 256gblık ssd'si, ama hp hakkında edindiğim izlenimler hiç iç açıcı değil malesef bu yüzden kafam karışık. - olarak çözünürlüğü daha düşük.
lenovo'nun ram'inin düşük oluşu ve ssd olmayışı kafamı karıştırıyo, ayrıca bi yorumda 4.5 saatlik pil süresinden söz edilmiş bu benim için yüksek değil.
Yani 14' laptop alıyorsam pil süresinin daha yüksek olmasını beklerim. Bunu göz ardı edersem 15.6' 16gb ram'lik asus laptoplar var onlara bakabilirim