Bence elektrik fiyatına da böle birşey yapıp 1 hafta ülke olarak elektrik kullanmayalım....
Arkadaşlar bu tür sorunlar kullanmayarak değil yerinde ve zamanında ''OY KULLANARAK'' düzelir.
Boşuna kafanızı yormayın....
Printable View
Bence elektrik fiyatına da böle birşey yapıp 1 hafta ülke olarak elektrik kullanmayalım....
Arkadaşlar bu tür sorunlar kullanmayarak değil yerinde ve zamanında ''OY KULLANARAK'' düzelir.
Boşuna kafanızı yormayın....
kesinlikle katılıyorum abi şu elektrik olayına da el atılmalı benim eve 80 lira elektrik faturası geliyor 22 lira dağıtım parası ailem 2-3 sokak arkamda oturuyor 120 lira fatura geliyor 35 lira dağıtım ücreti yazıktır günahtır neye göre alınıyor bu rakamlar 1 fatura parası kadar dağıtım bedelimi olur allah vicdan iman bunlarda gerçekten yok
Abi nasıl yakıt almayayım? Sabah okula mecbur gideceksin. Toplu taşıma kullanayım desem 3 vasıta nasıl gideceğim ben? Zaten sabah 8:30 da çıkıyorum. Vasıta ile hesaplar isem. 3 vasıta da 15 dk beklesem aralarında 45 dakika 1 saat falan da vasıta da geçirsem benim sabah evden en geç 6 gibi çıkmam lazım ki okula gideyim. Akşam okul bitti hop bir daha toplam 6 vasıta 2 TL versem 12 TL eee benim kestirmeden dolanmadan gidersem git gel zaten 15-20 TL ye kapatıyorum. Vakitten de kazandım. Yanlış anlamayın zamları savunmuyorum ama bana daha karlı geliyor arabayı kullanmak. Taksiciye de bir yandan hak veriyorum. Olsun abi 10TL olsun asgari ücretle çalışıp da gösteriş peşinde olan olmayan kim varsa alamasın yakıtı ki anlasınlar her şeyi. Bir yandan da kızıyorum cahilliğine ve bencilliğine.
And içtim havalar ısınınca arabayı satmaya.
her ay 500 tl gidiyor yani.
aksilik olmazsa 660 tenere alacağım. delight scooterım da var. Çok kaliteli komple bir takım yapınca kar ve aşırı yağmur olmadıkça işe git gel yaparım rahat rahat.
Anlamsız olurdu..
2 gün, 1 hafta almasan o süre sonunda zaten alacaksın totalde alacağını
Boşa hayal yani
hatta daha fazla 7 günde 150 liralık benzin harcıyorum ayda yapar 600 lira
1 litre benzinde vergi , maliyet , kar oranlari nasil acaba ? Internette arastirdim kesin bir hesap cikaramadim
beyler bayanlar benzin almasakta tepki göstersek diyorsunuz ama şöyle bişey var :) devletimiz maaşlarımızdan aldıkları gelir vergisine güncelleme yaptılar :) benzine tepki göstersem ne olucak ? daha çok bu olucak :) alamadığı yerden alacaklar nasıl köprülere 48% zam yaptıkları gibi.
Bazı yorumlar harbi kafa yapıma ters geliyor, demişsiniz ki benzin almasak ne olur, herkes düzenli olarak kıssın alımları bakın sıfırlayın demiyorum, bakın bakalım neler oluyor. Bir yerden her türlü çıkarıyorlar diye s.kilmeye mahkumuz deyip bunu kabullenmek de çok doğru gelmiyor bana. Gelelim oy mevzusuna, 100 sene de geçse ***** kafalar bitmeyeceği / değişmeyeceği için sandıkta da bu işi çözemeyiz. Neyse amk ben gidiyorum sokmuşum benzine de mazota da..
Şahsi araçlar değilde bir gün hatta sabah 3-4 saat istanbuldaki bütün otobüs, minübüs, ticari taksiler kontak kapatsa hayat durur.
Üst akıl Benzin Mazot üzerinden üzerimize geliyor denilir Terörist ilan edilirdiniz..
açıklama kısmına bile bakmadan yazıyorum. Bu iş böyle kendimizce tavır koymakla olmaz. Her gün avcılar mimarsinan arası gidip gelirim araçtan çok servis arabası var ve çalışmak zorundalar dolayısıyla sen kalkıp bu adama yakıt alma kontağı kapat diyemezsin desen bile tepki alırsın. He sen ben kendimizce tavır alırız ama bi netice beklememek lazım. 10 lirada olsa alınacak bu yakıt yani
alın scooter bakın keynize ..
kimse sesinizi duymaz kimse iplemez.. boşuna buralarda yazar çizer durursunuz.
ne ilk olursunuz nede sonuncu..
oy moyda benim inancım kalmadı artık.. herkes bence kendi çözümlemesini yapıp kendini kurtarsın..
bir scooter çok pahalı bir şey değil..
paranız çoksa picanto 1.1 crdi gibi çözümlemelerde işe yarar..
Arabayı aldığımda benzin 4.02 kr idi. Şuan 5.42 tam %35 zam eder 1 senede daha da olacak gibi zaten 9 aralıktan beri 200 lira benzin aldım hala aynı benzin. Sürmüyorum kapalıda yatıyor motoru sattık o dönem malzemeyide elden çıkardım yeter ben doldum. Sigarayı tütüne çevirdim bıktım bu hikayeden 1 senede yüzde bilmem kaç fakirleşti herhane.
Geçen gün bir olaya şahit oldum bu konu çok ciddi yapıkredi genel merkezden uzun vadeli bir kredi anlaşması yaptı bir otomotiv firması. 2020ye dek dolar kurunu 10 liraya sabitlediler. Bu sene sonuna kadar olan periodta içinse başka bir tanıdığa 5 liraya sabitlediler. Felaket çok yakınlarda millet guardınızı alın yoksa çok fena
toplu şekilde yakıtsız kalırdık
2 aydır motosiklet kullanıyorum, yani bu işe girmek isteyeceklere referans olabilirim.
2006'dan beri itü maslak kampüsünde geçiyor hayatım. öğrencilik + çalışma hayatı derken tam 10 senedir çekmeköy - maslak, maslak - çekmeköy yapıyorum.
Ibiza Cupra, Megane RS, Ford Fiesta 1.6 tdci, Megane 1.5 dci, honda civic 1.4is (babadan kalma) vs. gibi çeşit çeşit otomobil ile gittim geldim yıllarca. En son mx-5 alayım diye megane rs'i sattım, az biraz hesap yapıp bir de ötv gelince mikerler deyip honda pcx ve citroen c1 aldım.
belki 10 senedir gidip gelmemden kaynaklı bilemiyorum ama bu yolun bana en büyük çilesi trafik, ne para ne başka bir şey. aslında 'insan' gibi insanlarla trafikte olsam bu kadar darlanmam ama iti çakalı bitmiyor. bağlantı yolunda 30 dakika beklersin biri soldan gelir önüne girmeye çalışır, biri emniyetten zorlar vs. derken kavga etmeye hatta hiç işim olmaz dediğim şeyleri yapmaya başladım.
Scooter fikri tam bu anda geldi aslında. ben bu çakallarla uğraşıp bir de neden fazladan ödüyorum dedim :)
Otomobil ile 1 saat 10 dakika süren yolu artık 28 dakikada gidiyorum. İşin en güzel tarafı bu süre hiç değişmiyor, fiks 28 dakika. 28 dakikada 22 kilometrelik yol gidiyorum, tek yön için cebimden çıkan benzin parası güncel fiyatlar ile 2.20 TL. Mtv ise sadece 65 tl.
Köprü işi karışık. 7tl olmadan önce hgs aldım, adam gibi geçeceğim, kazıklansam da parasını ödeyeceğim dedim. Fiyat güncellemesinden sonra bunlara kaptıracak 1 tl param bile olmadığına karar verdim, öndeki arabanın arkasından gişeye giriyorum çekemiyorlar.
Ekipmanı düzgün aldıktan sonra üşüme gibi sorunlarınız yok, lastikleri de michelin alınca yağmur falan dert olmaktan çıkıyor.
Sonuç mu? Yanarım da ızdırap gibi geçen 10 yılıma yanarım.
Trafiğin %80 i şirket aracı servis cart curt yakıt alımı mecbur devam edecek insanlar bu zihniyette iken hiç bir şey olmaz adam hala pişkin pişkin ben 50 tl lik alıyorum beni ilgilendirmez diyebiliyor. Cidden artık depoyu fulleyemiyorum ayda 1 kere garanti fullerdim arabam evde yatıyor mecbur dizel araba kullanıyorum
Yazık ya su yasımda düsünmek zorunda oldugum seylere bak yasıtlarım amerikada kac litrelik mustanglere biniyor miami sahillerinde vızır vızır biz 1000 cclik aracmı alsak diyoruz. 1000cc ne mk
Rahman Allahın 99 isminden biridir. Rahvan olucak o, atın koşma biçimi.. senin söylediğin biçimde Allah a küfre girer..
Neyse. Benim senin onun almaması pek etkilemez. Sayının çok çok fazla ve 1 gün değil uzunca bir süre trend bir eylem şekline gelmesi işe yarar.
orçun iyi güzel yapmıssında şu köprü işi pek hoş olmamış gibi özel yer olsa gider özür diler helallik alırsın ama devlet yeri 70 milyon insan var bence sen bu fikri bidaha revize et işin aslında bi geçiş 7 tl olurmu ayıptır.
Merhabalar, ülkemizde malesef organize olup tamamen uyacak insan çok nadir.
TechTurkey olarak tamam kabul olsun, kimse almadığını varsayalım bu sayı çok çok az kalır. Fark edilmez bile.
Minibüsçüler, taksiciler almazsa o zaman ses duyulur ki onlarında almayacağını pek sanmıyorum. 50 kişi kabul etse 45 tanesini kimse sefere çıkmayacak tüm müşterileri ben alırım diye yine çıkar.
Araba kaç ton ortalama 1.5 - 2 ton ..
Araba kaç kişilik ortalama 4-5 ama biz türk halkı azim edersek 6-7 ye kadar yolu var :))
peki ortalama gün içinde bir aracın içinde kaç kişi oluyor genelde sadece bir ... rakamla 1 ...
yani koskoca 1.5 - 2 tonluk 4-5 kişi yi alabilicek kütle yığını sadece 1 kişi alıyor..
Bu işde bir verimsizlik var .. bu işin matematiğinde bir terslik var.. mantığında da terslik var..
Eğerki verimsiz şekilde kullanıyorsak bu iş lükse keyife girer o zaman her keyfinde bir bedeli muhakkak ki olucakdır..
Avrupadada çoğu ülkede benzin çokda ucuz değil bizimkine yakın fiyatlarda olan ülkelerde var bu kadar yakın olmasada :) bu insanlar niye şikayet etmiyor .. orda gelir şöyle böyle derizde ordada ekstra giderler var bizde olmayan emisyon vergileri şehir merkezlerine girdiğinde ödediğin ekstra ücretler v.b ..
Avrupalı oturmuş buna kafa yormuş bunu düşünmüş bunu analiz etmiş adamlar olaya mantıksal ve matematiksel yaklaşmış buna göre hepsi devleti belediyesi yoldaki vatandaşına kadar kendince alternatif pratik çözümlemeler üretmişler..
O yüzden onlarda motor çok yaygın , O yüzden onlarda bisiklet kültürü yaygın , O yüzden onlarda karavan ve maudil alternatif kültürler çok yaygın.. adamlar şekilsel hava atıyım şekil yapıyım kafasında değil en verimli nasıl yaşarım kafasında..
o yüzden oralarda bisiklet yolları motorlara özel alternatif ortak şeritler motor bisiklet park yerleri caravan ve camp yapma camping alanları aşırı yaygın.. bizde bisiklet yolu yapıyoruz arabalar park ediyor minübüsler gidiyor.. sadece orda öyle sembolik duruyor hani bizdede bisiklet yolları var bakın hesabı.
ne insanlar var adam yürüme mesafesi işiyle evi arası yürüse hem biraz sporda yapmış olucak sağlığınada yarar yok o 15 dakkalık 20 dakikalık yolu 45 dakika trafiğe girip arabayla gidicek illa birde üstüne sinir stress yaşıycak işede günede gergin başlıycak..
Kısaca verimli yaşamayı bilmiyoruz ne yazık ki..
Abi genel duruma döküldüğünde türkiyede araç kullanma maliyeti avrupadan yüksek, yan gider şehir içinde ekstra ücret çoğu yerde olmayan şeyler. Şehir içine belli emisyon sınırları dahilinde girilememesi tamamen ayrı bir durum. Şehir içine gireceksen ekstra para öde durumu çok az yerde uygulanan bir sistem. Mtv gibi vergiler kullanım maliyetini ciddi oranda arttırıyor türkiyede. Alım gücü farkını da üstüne eklemek lazım senin söylediğin gibi. Yani burada ekstra bir kalem ödemiyorum türkiyedeki aracıma ödediğimden.
Bunun dışında evet bu verimlilik işini belli ki oturup düşünmüşler, toplu taşıma ve bisiklet gibi araçların kullanımı çok yaygın. Otoparklar şehir içlerinde ücretli, merkeze gittikçe ücret ciddi artış gösteriyor genellikle. Eğitim ile çözmüşler bu durumu, bireyler bilinçli.
Ama trafik yok zannetmesin okuyanlar, trafik burada da var. Bu noktada hata edip istanbul ile hatta ankara ile bile kıyaslamamak gerekir. Zaten nüfus olarak örneği çok az avrupada bu tarz şehirlerin, yerleşim yoğunluğu da eklendiğinde iyice zor kıyaslamak. Ama 150.000 nufüslü şehirde bile trafik oluyor, bizzat yaşadığımdan örnek veriyorum bunu. Burda da kişisel olarak araç kullanımı var, insanlar işe giderken tek başlarına sürüyorlar araçlarını.
Şimdi avrupalı yapıyor tükiyede olmuyor insanlar neden yapmıyor demek için önce toplu taşıma ağını o seviyelere taşımak gerek. Ben kendi adıma türkiyede toplu taşımadan hoşlanmıyorum, hem yeterli bulmuyorum hem de sevimsiz işler yaşamamak adına tercih etmiyordum. Burada toplu taşımayla ilgili bir sıkıntım yok aktif olarak kullanıyorum aracım olmasına rağmen. Kız arkadaşımın-eşimin de toplu taşıma kullanmasını tercih etmiyordum türkiyedeyken, araçla gitsin yol daha uzun sürsün masrafı da isterse daha fazla olsun ama kafam rahat olsun. Toplu taşımada kadınların başına neler gelebildiği ortada.
Şimdi durum böyle olunca hatayı toplumda aramak doğru gelmiyor bana..
Böyle gelmiş böyle gider milletcek alıştık zama ama zam sadece aldığımız ve tükettiğimiz şeylere geliyo nedense 12 sene önce benzin 1950 civarıydı şimdi 5 küsür keşke maaşlarda böyle zamlansa dert tasa kalmaz kim ne derse desin para varsa sıkıntıda olmaz....
geçenki vergi affından yararlanıp 2010 yılında iflas ettiğim işyerinin vergisini ödedim 62 bin ve 60 binde elemanların sigortaları çok kişi üzerine bişe yok ödemedi dedi ama yapacak bişe yok.(bu kadar vergiyi ödememe ragmen bir evim bile yok kiradayım yıllardır lüks evdir diye düşünmeyin 750 tl kirası ve giriş kat) sen öde varsa bi hak döner gelir sana kardeşim yoksa dibine kadar haklısı 7 tl köprü parasımı olur yazılacak çok şey varda yazmamayım boşver