Abicim çözümün basit gidiyosun anadolu üniversitesine 4 yıllık bir okula dönem başı harcın 205 TL kayıt oluyosun, sonra öğrenci belgenle iett ye öğrenci kartı başvurusunda bulunuyosun aylık sınırsız 80 tl ye geliyor. Artık bas basabildiğin kadar :)
Printable View
Sigorta işi baya karmaşık hal aldı. Eski aracımı geçtiğimiz sene hafriyat kamyonu sıkıstırdı, Solda ilerliyordum beni görmeden sola cıkmıs duvarla dorsenin arasında sıkıştı araç. Üstüne adam durmadı kaçtı, araç yürür haldeydi yakaladım durdurdum. Kamyonun sigortası yok,polis geliyor sen en iyisi elden ne verirlerse kabul et şimdi diğer türlü cebinden yaptırıcan paranı alabilirmisin ne zaman alırsın belli değil diyor. Doğruyu yapan mağdur oluyor. O günden sonra şüpheyle yaklaşıyorum sigorta yaptırıyoruz ama gün gelir kaza yaşasak haklımı olacaz mağdurmu belli degil.
yokmu hüloğğ, türkiyede sigorta çok ucuz, bilmem ne ülkesinde sigorta muane bilmem kaçbin euro muş dicek birisi?
Ben şuan belgradda arabamın muayene + sigorta + yıllık mtv toplam 178 Eu (712 TL) ödüyorum.
Güncel 1,6 örneğin peugeot araç için mtv + muayene + trafik sigortası türkiyede kaç paraya patlıyor şuan?
toplamayı 198 üstünde yazınca sacmaladı tabi hesap = 1420 olacak :D
200 Model clio
mtv 122 + sigorta 830 (validenin üstüne araç yaş 52) + 100 (200 / 2 yıl) 1052 Yıllık maliyeti.
Araç eski olduğundan maliyet oldukça düşük görünüyor.
2015 model 2 Litre bir araç olsaydı eğer yıllık mtv si 2.878,00 TL olacaktı. Soygun gibi.
Al arabayı koy kapıya kullan ya da kullanma her gün ~8 TL vergi öde.
bide çekme belgesi alıp sahte ruhsat ve plakayla gezenler var onlardada ne sigorta ne başka birşey var onlar bu sayının haricinde kalanlar.