Quantum Nickli Üyeden Alıntı
Evde hırsızla karşılaşırsanız kendiniz de yaralanmadan, onu da yaralamadan, darp etmeden etkisiz hale getirip polis çağırın polise teslim edin.
Yaralanırsa, rapor alırsa sizden şikayetçi olma hakkı var.
Süreli / süresiz iş göremez raporu alırsa, ya da balkondan atlayıp ölürse yine siz suçlu olursunuz. Üzerine SSK nın size dava açma hakkı var ki muhtemelen de dava açacaktır. Örnekleri var. Hele bir de devlet memuru falan çıksın hırsız, hayatınız kayar.
15 yıl olmuştur.. İzmirde yaşıyorken evim yüksek giriş katında idi. Balkondan atlayıp eve girmiş arkadaş. Bekar evinden ne alacaksa saftirik..
Ben de evde köpek besliyorum. Ama sözüm ona köpek.. Ayı desek yanlış olmaz. 120 kg. arkadaş. Baba Sivas Kangal, Anne St.Bernard. Mix arkadaş..
Gecenin bir yarısı balkondan eve giren birisini görüyor, atlıyor koluna, ısırarak önce kolunu kırıyor, sırtüstü yere yatırıyor altına alıp üzerine yatıyor, hırsız beyin kafasını iki yanına ön patilerini atıyor, suratına doğru ön dişlerini göstererek hırlıyor.
Benim telaşla seslere uyanıp apar topar salona geldiğimdeki sahne buydu.. Adam milim kımıldayamıyor hem ağırlık sebepli hem korkudan.. Polisi aradım, polis gelene kadar da öyle kaldılar. Polis geldi, aldım benim azmanı üzerinden.. Aldılar götürdüler adamı.. Oradan çıkarken şikayetçiyim dedi, onu hastaneye götürdüler, beni karakola.. Adam hastaneden karakola gelene kadar da bekledim orada..
Adam geldi benden şikayetçi oldu "Köpek kolumu kırdı" iddiası ile.. İfadeler vs.. Mahkemeye sevk.. Hırsızın şikayeti karşısında, e senin ne işin var orada durduk yere köpek saldırmıyor ki gecenin bir yarısı.. vs diye savunma yaptık, o suç farklı bu suç farklı dendi. Daha sonra kontrollü serbestlik vs, köpek psikoloji raporu falan istediler, hane içinde olması sebepli öyle kapandı gitti konu. Ama bizimki öldürebilirdi, ya da adam memur vs çıkabilirdi.. O zaman yan basardım işte..
Demem o ki suçlu oluyorsunuz haberiniz olsun.. Bu suçluluk konusuyla ilgili çok fazla haber çıktı geçmişte.. Böyle bir şey var yani.. Hırsızı karşısınızda gördüğünüzde (evet biliyorum çok zor ama) cengaverlik yapmayın..