İnsanlar nasıl katil olur sorusunun canlı örneği :) Allah yüzüne gülmüş reis alıcı harbi adammış
Printable View
İnsanlar nasıl katil olur sorusunun canlı örneği :) Allah yüzüne gülmüş reis alıcı harbi adammış
çok geçmiş olsun, alıcının da davranışı gerçekten çok olgunca, kadranın o anki halini görmek isterdim, nasıl bir şekle giriyor acaba :D
yazık günah yahu. iyi birine çarpıp öldürmemiş
geçmiş olsun expertiz yaptırılan yerin işyeri sigortası varsa, zarar verdikleri araçlarıda kapsıyorsa araca verdikleri zarar ordan karşılanabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=OsSt2Mhtz64
Aklıma sebepsiz yere bu video geldi. :D Geçmiş olsun.
Yanlız bu ekspertizlerin bi boktan anladığı yok, arkadaşın W124 ü satıyoduk ekspertizci eleman aracı dynoya almak için çalıştırdı vitesi D ye taktı gaza yükleniyor, hemen kapıyı açtım ben bıraktırdım park frenini. Mercedesin park freninin nerde olduğunu bile bilmiyorlar.
iyi tecrübe oldu satarsam dynoya filan çıkarmam iyi sıyrılmışsınız bu işten dertsiz başa dert yok yere acaba eksper firması karşılıcakmı masrafları nasıl halledecekler merakla bekliyorum
4 matic araci tek tarafli dynoda olcmeye kaltilar :D Biz olmaz dedikce abi olcer o olcer biz hep olcuyoruz diye usteledi :D Ortalik karisinca mudurleri geldi de ne b.k yiyorsunuz olcemezsiniz indirin araci dedi. 150-200k lik arac aliyorsun gotur adam gibi kendi servisine baksinlar :D
O hızda zincir koparsa araba dükkana dalar, dükkan da mahvolur araba da diye korkmak yok.
Dyno ya acımak yok.
Elin arabası nasılsa vur kırbacı. E vurur kırbacı tabi kaç kuruşu var içinde sanki.
Kendi arabasını çıkarmaz basmaz öyle şerefsiz acır.
Bu sığırlar böyle, bunlar bir kenara da;
Alıcı neden 300 bastırmak istedi?
Alıcı için konuşuyorum, bu konu teknik bir konu. Senin ne kadar bilgin var ki.
Dyno ile motor sağlığını kontrol edersin, beygir ve tork ölçersin, hani o da belli hızlara geldiğinde makina zaten raporu oluşturmak için gerekli datayı sağlıyor. Amaç bu raporu oluşturmak değil mi. Öte yandan o hızda arabayı bile soğutamazsın ki zaten. 2metrelik fan koyman lazım karşısına. 300km hıza çıkartmak istemesindeki amaç neydi ki..
Suç 50-50 alıcı ve dyno başındaki sığırda bana göre. Şimdi son hızını çok merak ediyorsa lifte kaldırsın arabayı bassın tapa gaz. Bassın da alsın motoru kucağına.
geçmiş olsun , iyi sıyrılmışsın valla.
Abi çok geçmiş olsun arabanın konbinasyona ağladım çok iyimiş bir hususu merak ettim motor standartmıydı 300-350 nasıl görebildi anlayamadım.
Geçmiş olsun gerçekten alıcı adam gibi biriymiş yoksa işin içinden sıyrılabilirdi firmanın instagramda etiketlendiği videolara baktımda fd6 kasayla 250km hız yaptıkları videoyu koymuş arkadaş firmaya söylenilinicek söz yok gerçekten geçmiş olsun tekrardan.
Video
@DeliceBirkan
Video çekilirken lastik gidecek diye düşünmeden edemedim.Hiç kimse görmüyor mu lastiğin yuvarlanma şekli bile yalpalı sanki, bana mı öyle geliyor?
Bu arada Yiğit abiye çıkartmasaydın, bastırmasaydın falan demişsiniz de, karşısındaki adam arabadan ne kadar anlıyor ne bilsin.O kadar basmayın dese belki karşısındaki almaktan vazgeçecekti, böyle bir durumun da çoğumuzun aklına geleceğini sanmıyorum o anın telaşıyla.
https://www.youtube.com/watch?v=lRUoQBiy1Fc
1 Dayak nedir ? 2 Neden atılır ?
Geçmiş olsun, iyi daha kötü bir şey olmamış, halatlar vb kopmamış.
Bu ara ikinci al araba almak icin expere giden arkadaslarda moda oldu bu is. Yeni astra alan bi arkadas experde 230 gorduk diye ove ove anlatiyordu. Bu experler son hiz deneyerek aracin saglamligina karar veriyorlar galiba. Valla herkeze gecmis olsun. Mevzu yigite patlamamis ama yinede o andaki saniyeler yetmistir diye dusunuyorum.
Gelişme
Eft oluşan hasarı karşılayacakmış.
Değer kaybı karşılaması söz konusu değilmiş
Alan arkadaş bitirsinler bakacağım dedi
Olay şöyle oldu
Araç limitöre girmiş ve kendini kasmış
Davlumbaz lastiklerle temasa girdi o kasmada
Lastikler parçalanmaya başladı ve patladı
Jant üstünde dönmeye devam etti ve kırıldı
Araç arka kısmı oturdu ve bir kaç podya yırtılıp zarar vermiş
Firma sahibi ilk kez başımıza böyle birşey geldi demiş
Ekrandaki 350 km gerçek veri değilmiş
Araç 260 km limitör devreye girmiş falan filan
Son durum bu şekilde olmuş
Tamir edilip verilecek ama alıcı soğudu bu işten tabi
Satıcak işlemler bittiğinde
Allah yardımcısı olsun zararsız çıkar inş bu işten
2017 türkiyesinde böyle adamların sayısı çok az
Valla değer kayıp davası açalım benide şahit yaz dedim
Bakalım 10 güne teslim edeceklermiş
Gelişmeler geldikçe yazarım
Siz siz olun dyno işine bulaşmayın gençler
Ekrandaki veri gerçek değilse experci elemanın gözüne uyku girmez bu gece 350 basamadım diye :(
Yiğit çok geçmiş olsun valla adam gibi adam bi alıcıya denk gelmişsin. Başkası olsa oldu size iyi günler der. basıp giderdi. Ama alıcıda kaşınmış 260 ibre olan arabaya 300 yaparsın artık demek nedir yahu.bu ekspertizlere bi düzen getirilmesi lazım dynoya cıktıklarında adamlar deliriyor gavur malına basar gibi basıyorlar
Su dyno lardan oldum olasi cekiniyorum cogu expertiz firmasinda herkesi de sokuyorlar dyno yapilan yere halbuki arac lastigine sıkışan bir taş bile fırlayıp insana büyük zarar verebilir. Büyük geçmiş olsun, bu arada bu expertiz merkezinin çalışanlarının hız takıntısı var sanırım instagram mekanlar kısmından bakınca 2 tane daha bu tarz hız denemesi buldum biri EFT bahçelievler ama sanırım bağlantılı firmalar
Civic ile 250
Panamera ile 300
Bu hasar tahmini ne kadar tutar sizce ? sırf merak ^^ Geçmiş olsun bu arada.
Geçmiş olsun, Bende eski araçımı satarken sağ ön çamurlukta ki yarım lokal boyayı görememişlerdi. Allahtan Satıcı ben olduğum için en baştan söylemiştim Exper raporuna araba orjınal diye belirtmişlerdi. Güvenmemek lazımmış demek. Şimdiki aldığım araçıda ataşehir eft bosch car'da yaptırdım expertiz. İyi bilirdik değiştirmek lazım demekki güven olmaz daha bu olaydan sonra.
Ben alıcı olsam almazdım , kimsede birşey diyemezdi ki deme hakkıda yok. haa satıcı olsam , 3-5 tane esnaf çağırır cemaat kurardım o arabayı o ekspertize sattığım paradan satardım.
Araba satayım diye evden çıkıyorsun,ne hale getiriyorlar insanı.
http://imgkelebek.hurriyet.com.tr/Li...13022015095055
Ayrica bukadar basinca ne oluyor dahami iyi cikiyor motor?
Yazilimcilar bile bukadar basmiyor ve gucu olcuyor. Bunlarinki ego tatmini sanirim
Çok geçmiş olsun. Okurken beni sıkıntı bastı, alıcıya sabır diliyorum ama helal olsun adama umarım en az zararla halleder
Geçmiş olsun Yiğit, yine adam gibi adammış alıcı da senin başını ağrıtmamış. Onun da başı ağrımadan kurtulur olaydan umarım.
"Araba denemeyi sanayiye en yakın düz yola çıkıp fütursuzca yapıştırmak sanan ustaların dyno'ya çıkan aracı amaçsızca zorlayan çırakları" konulu film tadında olmuş video. Herkes alıcının adamlığından bahsetmiş, evet yan çizmeye çalışabilirdi ama şöyle de bir gerçek var ki satıcıyı oraya götüren de "300 basar mısın?" diye bu işi tetikleyen de kendisi. Zararın karşılanması en basit çözüm olmuş ama değer kaybı vs. hepsinin hakkı aranmalıydı. Bu aracın bu hızlara çıkıp, başına bu işlerin gelip, görünenin dışında hasarının olmaması mümkün değil. Üç vakte kadar başka yerlerden de patlak verir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun, özellikle alıcı için üzüldüm bayağı.
Vallah kaporayı verip herşeyde anlaşıp dynocu elemanıda 300 yaparsın diye gazlayıp araba parçalanınca almazsanda o ihale sana patlar. karşıdaki adamda kendi sorumluluğu olduğu için almış. Eğer satıcı deseydi 300 de yap bak görsünler nasıl sağlam diye o zaman ihale kalmaz san işte istediğin gibide sıyrılırsın.
Şimdi dostlar alıcı adammış muhabbeti bence yanlış.. Birçogumuz bu aracı almazdık biz adam değilmiyiz :) Alıcıda hiçbir suç yok satıcı kardeşim de kusura bakma suç var.Alıcı araçtan anlamıyor olabilir , esprisine 300 yap demiş olabilir veya aynı şeyi kendisi daha önce sorunsuz yapmış olabilir vs vs orda ekpertiz firmasının yok bu tarz şeyler tehlikelidir yapamayız demesi lazım satıcınında ne 300 ü ne saçmalıyorsunuz verin arabamı diyip alıp gitmesi lazım...
Ben geçen sene bu forumdan deniz kardeşimden cooper S aldım , noterden önce bursada ekspertize soktuk aracı ,tek tek boya kaporta vs bakıldı tam dyno ya götürürken dedim hayır istemiyorum , aracı bilmediğim yerde bilmediğim kişilerce dyno ya sokturmam , deniz kardeşim soksunlar bişey olmaz dedi ben yok abi ben istemiyorum dedim sokturmadım öyle aldım aracı.Ne sokturucam abi dyno da ne motorlar kırıldı ne araçlar incindi..
Ben neden 300 ,350 basıyorsunuz dedim kadran 260
Dedim hatta bana 300 geldiğinde aort damarım sinyal attı
Ama malesef malesef işte
Şaka gibi bir olay
Hala şoku üzerimde
Valla siz siz olun boşverin dyno işlerini :)
Çok geçmiş olsun , umarım alıcıda magdur olmaz ve bu adamlar cehaletlerinin bedelini öderler , aklıma bu video geldi ;
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lvVf8UZJCrU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
İnsanlar araçlarını düzgün bir şekilde neyi var neyi yok diye emanet ediyorlar başlarına gelene bak.. Emanet e bu şekilde yaklaşıyorlarsa kazandıkları para haramdır.
Geçmiş olsun . hepimizi Allah böylelerinden korusun.
Abi ilk okurken 350 yazısını görünce şaka zannettim ta ki yazıyı okuyup bitirip videoyu açana kadar. Ulan ülke davardan geçilmiyor yeminle, bırak 525'i m5le 350 bile cesaret ister dynoda da olsa. Geçmiş olsun mu desem hayırlı olsun mu desem bilemedim, ucuz atlatmışsın Allah'tan. Tahmini masraf ne çıkar acaba ortalama bir fikir var mı merak ettim?
Benzin deposu hortumları
Abs fren kabloları
Arka koltuk birleşme podyaları
Jant lastik
Tampon
Davlumbaz
Görünenler
Şanzuman dif motor ne durumdadır o konuda bir malumat yok
Mustang tek lastik bizim olay çift lastik :)
Bir diğer konu daha paylaşayim
Dynoda motor düşer turbo patlar filan hepsi mal sahibine kitliyorlar
Bu da aklınızda bulunsun en temizi boya ölçme makinesi almak :)